Moqueca er en traditionel brasiliansk fiskegryde, der emmer af eksotiske smage og farver.
Retten er kendt for sin cremede sauce baseret på kokosmælk, med et lækkert krydret touch – og tilsat peberfrugt, tomater, løg og hvidløg.
Her tilberedes saftige stykker af hvid fisk direkte i saucen, så de får masser af smag og en perfekt konsistens.
Moqueca serveres typisk med ris, friskhakkede urter og limebåde, der giver et syrligt modspil til den fyldige sauce.
Denne ret er både simpel at lave og fuld af smag, og den bringer et strejf af brasiliansk sol og varme ind i køkkenet.
Perfekt til en hyggelig aften, hvor du vil prøve noget nyt og eksotisk.
Moqueca – Brasiliansk fiskegryde
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Fisken
- 500 g hvid fisk – torsk, kuller eller lignende
- 1 lime, fintrevet skal og saft
- Salt og friskkværnet peber
Saucen
- 1 løg, skåret i strimler
- 4 fed hvidløg, skåret i tynde skiver
- 2 peberfrugter, skåret i strimler
- 250 g cherrytomater, halveret
- 1 frisk jalapenos, finthakket
- 2 tsk paprika
- 1 1/2 tsk spidskommen
- 1 1/2 tsk koriander
- 1 1/2 tsk gurkemeje
- 2 spsk tomatkoncentrat
- 2 dl bouillon, grønt eller kylling
- 1 ds kokosmælk á 400 ml
- Olie
- Salt og friskkværnet peber
- Evt. chiliflager
Til servering
- Kogte ris
- Frisk koriander eller persille
- Limebåde
Sådan gør du
Fisken
- Rens fisken, dup den tør med køkkenrulle og skær den ud i store chunks.
- Riv limeskallen over fisken, fordel limesaften herover og krydr med salt og friskkværnet peber. Stil til side imens saucen laves.
Moqueca – Saucen
- Varm en pande op med en sjat olie og steg løgene til de er klare.
- Tilsæt hvidløg, peberfrugt, jalapenos og tomater og steg det i 4-5 minutter, og drys derefter krydderierne over og vend det godt sammen.Krydr også med salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt tomatkoncentrat og varm det igennem et minuts tid, og hæld derefter bouillon og kokosmælken ved.
- Lad saucen småsimre i 5-8 minutter, eller til den tykner en smule.Smag til med salt og friskkværnet peber, og tilsæt evt. chiliflager, hvis du ønsker den mere spicy.
- Fordel fiskestykkerne i saucen, læg låg på, og lad dem tilberede til fisken netop er færdig – pas på ikke at give dem for meget. Regn med 5-8 minutter alt efter størrelse.
- Server din moqueca med kogte ris, frisk koriander eller persille og evt. limebåde.
Det smager virkelig godt. Jeg brugte dog laks, da det er det familien foretrækker:-)
Er retten meget stærk? Kan man bruge syltet jalapenos? …hvis hvor mange skiver så? Eller kan man undværer den helt i retten?
Hej Joan
Nej den er slet ikke stærk, for generelt er friske jalapenos ret milde i smagen. Jeg vil ikke anbefale at bruge de syltede, de vil tilføre en helt anden smag. Så hellere undlade, eller bruge en anden grøn chili.
Smag gerne på den inden du tilsætter, så du er bevidst om styrken 🙂
Kh Dianna
Har prøvet at lave den og den smager helt fantastisk!
Det er jeg virkelig glad for at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Virkelig fantastisk aftensmad! Tak for den opskrift
Hejsa
Det er jeg simpelthen så glad for at høre, dejligt altså – tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna