Stirfry med svinemørbrad, svampe og sprøde grøntsager

Stir fry med svinemørbrad

Stir fry med svinemørbrad
Opskrift på stir fry med mørbrad af gris og sprøde grøntsager.
Stirfry med svinemørbrad, svampe og sprøde grøntsager

Nem og hurtig stir fry med sprøde grøntsager og mørbrad af gris. Den kan laves på under 25 minutter, og så smager den bare vanvittig godt.
Svinemørbraden er skåret i tynde skiver, så den skal, ligesom grøntsagerne, kun tilberedes ultra kort tid.
Stir fry er en skøn asiatisk klassiker, en ret med sprøde grøntsager der lynsteges og vendes med en lækker marinade.
En farverigt, sundt og lækkert måltid, med masser af smag, og skønne konsistensen.
Jeg har lavet min stir fry marinade med hoisin og soya – elsker den kombination. Du kan også bruge f.eks. oystersauce, det er op til dig.
Stifry med mørbrad af gris er en lyn hurtigt og nemt måltid at bikse sammen. Når alt er skåret og snittet, tager det ikke mange øjeblikke at tilberede retten.
Perfekt til en portion ris eller nudler – men kan også sagtens serveres alene. Tilsæt evt. lidt ekstra grøntsager, eller server med en form for tilbehør – en asiatisk salat, sprøde forårsruller eller lignende.

Stirfry med svinemørbrad, svampe og sprøde grøntsager

Stir fry med svinemørbrad

Opskrift på stir fry med mørbrad af gris og sprøde grøntsager.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.63 fra 16 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Asien, Thai
Keyword: Stir fry
Samlet tid: 25 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • 200 g svampe
  • 2 peberfrugter
  • 2 rødløg
  • 1/2 rød chili – kan undlades
  • 3-4 fed hvidløg

Stir fry marinade

  • 1/2 dl hoisinsauce
  • 1/2 dl soyasauce
  • 1 spsk ingefær, fintrevet
  • 2 tsk sesamolie
  • 1 tsk maizena

Til servering

  • Forårsløg, fintsnittet
  • Peanuts eller cashewnødder
  • Sesam
  • Lime, skåret i både
  • Ris eller nudler

Sådan gør du

  • Puds mørbraden, og skær den i tynde skiver.
  • Skær svampene i skiver, peberfrugterne i store tern, løgene i både og snit hvidløgene og chili i tynde skiver.
  • Bland ingredienserne til marinaden.
  • Varm en pande op ved god høj varme, og steg mørbraden hurtigt af i en god sjat olie. Krydr med friskkværnet peber.
    Læg mørbraden til side på en tallerken.
  • På samme pande steges svampene i ca. 4-5 minutter, til de er gyldne og har smidt væden – fortsat ved god højt varme.
  • Tilsæt peberfrugt og løg, og steg med et par minutter, og læg derefter kødet tilbage på panden og tilsæt hvidløg og chili.
    Steg det med et minuts tid, og vend det godt rundt på panden.
  • Hæld marinaden over, og lad det varme igennem et par minutter.
    Smag til med friskkværnet peber – salt burdet ikke være nødvendigt.
  • Server med friske forårsløg, peanuts eller cashewnødder – og en portion ris eller nudler.

Kommentarer

  1. Marianne

    Hej. Super god opskrift der faldt i god jord,især hos min mand,der er meget begejstret for thailignende (wok)mad

  2. Frederik

    4 stars
    Lækker ret og nem at lave 🙂 Jeg lavede dog dobbelt op af marinaden før jeg synes det gav den ønskede effekt.

    • Hej Frederik

      Dejligt du kunne lide opskriften – og ekstra marinade kan man naturligvis altid tilsætte 🙂

      Kh Dianna

  3. Annette

    5 stars
    Super nem og virkelig lækker

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)