Nem og hurtig stir fry med sprøde grøntsager og mørbrad af gris. Den kan laves på under 25 minutter, og så smager den bare vanvittig godt.
Svinemørbraden er skåret i tynde skiver, så den skal, ligesom grøntsagerne, kun tilberedes ultra kort tid.
Stir fry er en skøn asiatisk klassiker, en ret med sprøde grøntsager der lynsteges og vendes med en lækker marinade.
En farverigt, sundt og lækkert måltid, med masser af smag, og skønne konsistensen.
Jeg har lavet min stir fry marinade med hoisin og soya – elsker den kombination. Du kan også bruge f.eks. oystersauce, det er op til dig.
Stifry med mørbrad af gris er en lyn hurtigt og nemt måltid at bikse sammen. Når alt er skåret og snittet, tager det ikke mange øjeblikke at tilberede retten.
Perfekt til en portion ris eller nudler – men kan også sagtens serveres alene. Tilsæt evt. lidt ekstra grøntsager, eller server med en form for tilbehør – en asiatisk salat, sprøde forårsruller eller lignende.
Stir fry med svinemørbrad
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 svinemørbrad
- 200 g svampe
- 2 peberfrugter
- 2 rødløg
- 1/2 rød chili – kan undlades
- 3-4 fed hvidløg
Stir fry marinade
- 1/2 dl hoisinsauce
- 1/2 dl soyasauce
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 2 tsk sesamolie
- 1 tsk maizena
Til servering
- Forårsløg, fintsnittet
- Peanuts eller cashewnødder
- Sesam
- Lime, skåret i både
- Ris eller nudler
Sådan gør du
- Puds mørbraden, og skær den i tynde skiver.
- Skær svampene i skiver, peberfrugterne i store tern, løgene i både og snit hvidløgene og chili i tynde skiver.
- Bland ingredienserne til marinaden.
- Varm en pande op ved god høj varme, og steg mørbraden hurtigt af i en god sjat olie. Krydr med friskkværnet peber.Læg mørbraden til side på en tallerken.
- På samme pande steges svampene i ca. 4-5 minutter, til de er gyldne og har smidt væden – fortsat ved god højt varme.
- Tilsæt peberfrugt og løg, og steg med et par minutter, og læg derefter kødet tilbage på panden og tilsæt hvidløg og chili.Steg det med et minuts tid, og vend det godt rundt på panden.
- Hæld marinaden over, og lad det varme igennem et par minutter.Smag til med friskkværnet peber – salt burdet ikke være nødvendigt.
- Server med friske forårsløg, peanuts eller cashewnødder – og en portion ris eller nudler.
Hej. Super god opskrift der faldt i god jord,især hos min mand,der er meget begejstret for thailignende (wok)mad
Lækker ret og nem at lave 🙂 Jeg lavede dog dobbelt op af marinaden før jeg synes det gav den ønskede effekt.
Hej Frederik
Dejligt du kunne lide opskriften – og ekstra marinade kan man naturligvis altid tilsætte 🙂
Kh Dianna
Super nem og virkelig lækker
Det er en helt fantastisk ret, smager super godt
Hej Anne
Det er jeg virkelig glad for at høre – tusind tak for din besked 🙂
Kh Dianna
Smager fuldstændig fantastisk Vi kan dog godt lide det sejler lidt ekstra i den gode marinade, den smager himmelsk, så den får lige dobbelt op herhjemme Vi er stor fan af dine opskrifter
Helt perfekt sommerret
Tusind tak, det er jeg så glad for at høre 🙂
Kh Dianna
Super enkel og delikat
Tusind tak Peter 🙂
Super lækker opskrift
Tusind tak Charlotte 🙂