Mørbradbøffer i champignonsauce, – fyldig, cremet og lækker panderet.
Du tilbereder det hele på samme pande, – nemt og enkelt.
Mørbradbøffer i cremet svampesauce er en skøn mild ret som hele familien kan spise med på, – g den kan serveres præcis som familien foretrækker det.
Server mørbradbøfferne med en god kartoffelmos, ris, pasta, rodfrugter eller kogte kartofler.
Skulle der være en mørbradbøf til overs gør den sig fantastisk til frokost dagen efter på en skive rugbrød eller ristet franskbrød, – mmmm.
Mørbradbøffer i champignonsauce
Hvilke svampe du bruger er egentlig op til dig. Jeg er selv super glad for at lave den med brune mark champignon, men brug de svampe du foretrækker, og også gerne et mix.
Mørbradbøffer i svampesauce kan sagtens forberedes og opvarmes inden servering.
Her vil jeg anbefale at stege bøfferne af som beskerevet i opskriften, tilberede saucen, og så vente med at samle retten.
Når den så skal serveres varmer du saucen godt igennem, – måske du får burg for at tilsætte lidt bouillon, og så lægger du mørbradbøfferne i og varmer med til sidst, til de er gennemvarme.
Mørbradbøffer i cremet svampesauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Mørbradbøffer
- 1 svinemørbrad – ca. 700 g
- 2 dl hvedemel
- 1 tsk paprika
- Salt og peber
- 50 g smør
- Lidt olie
Svampesauce
- 400 g brune champignon, skåret i skiver – eller andre svampe
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 1/2 dl hvidvin
- 1 dl bouillon (kylling eller grønt)
- 2 1/2 dl fløde
- 1 1/2 tsk dijonsennep
- Salt og peber
- Evt. kulør
Til servering
- Kogte ris
- Kartoffelmos – klik her for opskrift
- Evt. kogte grøntsager eller en kålsalat
Sådan gør du
- Puds mørbraden og skær den ud i bøffer på ca. 2 cm i tykkelsen.Bank stykkerne let flade.
- Bland mel og paprika, og krydr med salt og peber.
- Vend mørbradbøfferne i blandingen.
- Smelt smør og en smule olie på en pande, og steg mørbradbøfferne ved middel varme, til de er gyldne på begge sider. Giv dem ca. 3 minutter på hver side, – de må gerne være svagt rosa indeni.Læg mørbradbøfferne til side på en tallerken.
- På samme pande steges svampene ved god høj varme til de har smidt alt væden, og er blevet gyldne og lækre.Tilsæt evt. lidt olie hvis der er behov for det.
- Tilsæt løg og hvidløg og steg med til løgene er klare, og tilsæt derefter hvidvin og dijonsennep. Krydr med salt og peber.Lad vinen koge ind i 3-4 minutter.
- Hæld fløde og bouillonen ved, og lad saucen koge ind til den tykner let.Den skal ikke blive tyk, – blot blød og cremet i konsistensen.
- Smag saucen til med salt og peber, og juster evt. farven men en smule kulør.
- Læg mørbradbøfferne tilbage i saucen, – varm det hurtigt igennem og top med friskkværnet peber og finthakket persille.Server med en god kartoffelmos, kogte kartofler, rodfrugter, ris eller pasta.
Virkelig lækker ret
Hej Kirsten
Tusind tak for din besked, – det er jeg glad for at høre 🙂
Kh Dianna
Hold da keft du er godt til at lave mad alt jeg har set er fantastisk knuzzzz til dig ♥️♥️
Hej Joan
Ej hvor er det bare sødt skrevet, – tusind tusind tak 🙂
Kh Dianna
Nemt og super lækkert – lavede heldigvis dobbeltportion, så nu er der nem mad i aften
Hej Vibeke
Ej hvor dejligt at høre altså, tusind tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna