Kartoffelmos - Opskrift på klassisk kartoffelmos med smør

Kartoffelmos

Luftig kartoffelmos pisket med smør og creme fraiche, – super nemt og virkelig lækkert.
Kartoffelmos er noget de fleste er vilde med, og det kan serveres som tilbehør til et hav af retter. Det tager virkelig ingen tid at lave hjemmelavet kartoffelmos, og det smager bare helt vidunderligt.
Jeg vil anbefale at bruge bagekartofler eller kartofler beregnet til mos, med dem får du det bedste resultat.
Er du ikke smør forskrækket, så kan du sagtens piske lidt ekstra smør ind i mosen, – det smager altså møg lækkert.

Kartoffelmos - Opskrift på klassisk kartoffelmos med smør

Kartoffelmos

Opskrift på lækker luftig kartoffelmos, – lavet med smør og creme fraiche.
5 fra 11 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1,5 kg kartofler, skrællet og skåret i store tern
  • 1 1/2 dl creme fraiche 18%
  • 50 g smør
  • Kogevand fra kartoflerne
  • Salt

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne i rigeligt usaltet vand.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og gem en smule, – så du har til at justere konsistensen med.
  • Mas kartoflerne med et piskeris, og tilsæt derefter smør og creme fraiche. Gør det evt. over helt lavt blus, så mosen får lidt varme samtidig.
  • Pisk mosen godt igennem. Jeg gør det blot med piskeriset, – men du kan også bruge en håndmixer.
    *Vær opmærksom på at nogle kartofler kan blive til den klæg side når de piskes med håndmixer, – så brug altid bagekartofler eller kartofler beregnet til mos.
  • Pisk en smule kogevand sammen med kartoffelmosen til du opnår den ønskede konsistens, og smag derefter til med salt.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet
Millionbøf - Opskrift på klassisk millionbøf med kartoffelmos
Millionbøf – Opskrift med kartoffelmos

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse