Lækker uimodståelig cremet one pot pasta med mexicansk krydret kylling, – trevlet så det bliver ekstra snasket og lækkert, grøntsager og masser af cheddar.
Den ultimative comfort food, – super nem at lave, snasket og masser af smag.
Den smager afsindig godt, og er simpelthen så lækker cremet, og som navnet siger, tilberedes den i en enkelt gryde. Eller det vil faktisk sige at du liiige skal vaske gryden af efter kyllingebrysterne er kogt, – meeen jeg tænker godt jeg kan tillade mig at kalde den one pot alligevel 😉
Den er inspireret af min Mexicansk one pot pasta med oksekød, – altid et kæmpe hit. Prøv også min vegetar version, – One pot mexicansk Vegetar pasta.
One pot mexicansk pasta med kylling, grønt og cheddar
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g kyllingebryst
- 1 løg, finthakket
- 1 rød peberfrugt, finthakket
- 4 forårsløg, fintsnittet
- 4 fed hvidløg, revet eller presset
- 10 skriver syltede jalapeños, finthakkede (nøjes med 5 hvis den ikke skal være for spicy)
- 1 ds hakkede tomater
- 3 spsk tomatkoncentrat
- 7 dl kyllinge bouillon
- 3 spsk hjemmelavet mexicansk krydderi eller en købe tacomix
- 200 g revet cheddar
- 400 g pasta, – koge tid over 8 min. for at stivelsen når at jævne retten
- Salt og peber
- Olie
- Creme fraiche og finthakket persille/forårsløg til pynt
Sådan gør du
- Kog kyllingebrysterne i let saltet vand i ca 10 min., alt efter størrelse. Hæld vandet fra og lad dem køle let af inden de pilles/trevles.
- Varm lidt olie i en gryde og svits løg, hvidløg og peberfrugt af ved middel varme i2-3 min.
- Tilsæt kyllingekødet og lad det stege med et par minutter.
- Tilsæt jalapeños og mexicansk krydderiet og varm igennem,- og tilsæt derefter tomatkoncentrat og steg videre et par minutter.
- Hæld de hakkede tomater over samt halvdelen af bouillonen og lad retten små simre i 20 min. Tilsæt løbende bouillon så retten ikke koger tør, – den skal være lækker blød i konsistensen, ikke tør og heller ikke for våd.
- Hæld pasta i retten sammen med resten af bouillonen og kog til pastaen er al dente eller som ønsket. Det kræver muligvis et par minutter mere end beskrevet på posen, da pastaen jo koger i en sauce. Rør jævnligt så ikke retten brænder på, og tilsæt evt. mere væde hvis der er behov.
- Vend cheddarost i retten og smag til med salt og peber.
- Server din one pot mexicanske pasta toppet med kold creme fraiche, fintsnittet forårsløg, persille og evt. et drys chiliflager.
Denne ret er fantastik hele familien var begejstret
Hej Anette
Ej hvor dejligt at høre, tak:)
Kh Dianna
Husk at gemme vandet fra kyllingen
Hej Sabrina
Uhh jeg synes ikke vandet får nok smag fra kogt kyllingebryst til at kunne bruge det i andre retter, – men ellers kan du tro jeg altid gemmer bouillon fra kylling og andet 🙂
Dbh Dianna
Tænker vi skal prøve denne i morgen – men skal lige være sikker på at jeg forstår ret, at det trevlede kylling og bouillon skal koge 20 min FØR pastaen så kommer I og koger de der ca 15 min eller hvad det nu kræver?
Hej Heidi
Jeg beklager mit sene svar, – håber du fin lavet retten og den smagte dejligt:)
Grunden til jeg koger den først er for at få så meget smag ind i saucen som muligt. Så er der kun tid til 10-15 minutter, så går det også så fint:)
Rigtig dejlig dag:)
Kh Dianna
Absolut en favorit i vores familie!
Hej Gitte
Ihhh hvor godt at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna