One pot mexicansk pasta - Opskrift på one pot pasta med oksekød

One pot mexicansk pasta med oksekød og cheddar

Lækker cremet one pot pasta med mexicansk krydret oksekød og masser af smeltet cheddar.
Denne her one pot pasta gik direkte ind på top 10 over de lækreste comfort food retter jeg har lavet gennem tiden.
Den smager afsindig godt, og er simpelthen så lækker cremet, og som navnet siger, tilberedes den i en enkelt gryde.
Den er inspireret af min Mexicanske tortilla pande som også smager fantastisk, – nem, lækker og cremet.
Prøv også min One pot mexicansk Vegetar pasta.

One pot mexicansk pasta med oksekød og cheddar

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 45 min.

Opskrift på one pot pasta med mexicansk krydret oksekød og cheddar.

Ingredienser

  • 600 g hakket oksekød
  • 1 stor løg, finthakket
  • 4 forårsløg, fintsnittet
  • 1 rød peberfrugt, finthakket
  • 4 fed hvidløg, revet eller presset
  • 10 skiver syltede jalapeños, finthakkede (nøjes med 5 hvis den ikke skal være for spicy)
  • 1 ds hakkede tomater
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 7 dl oksebouillon
  • 2-3 spsk mexicansk krydderi eller tacomix
  • 350 g pasta, koge tid over 8 min. for at stivelsen når at jævne bouillonen
  • 200 g revet cheddar
  • Salt og peber
  • Olie
  • Creme fraiche og finthakket persille/forårsløg toppe til pynt

Fremgangsmåde

1

Varm lidt olie i en gryde og svits løg, hvidløg og peberfrugt af ved middel varme et par minutter.

2

Tilsæt kødet og lad det brune godt af.

3

Tilsæt jalapeños og mexicansk krydderiet, og varm igennem et par minutter.

4

Tilsæt derefter tomatkoncentrat og lad det varme med et par minutter.

5

Hæld de hakkede tomater over samt halvdelen af bouillonen og lad retten små simre i 20 min. Tilsæt løbende bouillon så retten ikke koger tør, - den skal være lækker blød i konsistensen, ikke tør og heller ikke for våd.

6

Hæld pasta i retten sammen med resten af bouillonen og kog til pastaen er al dente, - det kræver muligvis et par minutter mere end beskrevet på posen. Rør jævnligt så ikke retten brænder på, og tilsæt evt. mere væde hvis der er behov.

7

Vend cheddarost i retten og smag til med salt og peber.

8

Server retten toppet med iskold creme fraiche, fintsnittet forårsløg og persille.

One pot mexicansk pasta - Opskrift på one pot pasta med oksekød
One pot mexicansk pasta – Opskrift på one pot pasta med oksekød
One pot mexicansk pasta - Opskrift på one pot pasta med oksekød
One pot mexicansk pasta – Opskrift på one pot pasta med oksekød
One pot mexicansk pasta - Opskrift på one pot pasta med oksekød
One pot mexicansk pasta – Opskrift på one pot pasta med oksekød

Kommentarer

  1. Pingback: One pot pasta vegetar - Opskrift på mexicansk vegetar pastaret

  2. Avatar

    Hej, tak for dine lækre og fine inspirerende opskrifter.
    Koger du pastaen i okseboullionen??
    Venlig hilsen Trine

    • Dianna

      Hej Trine

      Tusind tak for dine søde ord, – jeg er glad for at du kan lide dem
      Ja når retten har små simret en 20 min. hælder du den ukogte pasta i retten, sammen med resten af bouillonen og tilbereder pastaen i retten, – det giver stivelse til saucen der gør den lækker cremet sammen med osten når den tilsættes til sidst:)

      Held og lykke med det, – den smager fantastisk

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*