Skøn og lækker vegetar bolognese lavet på linser og grøntsager, – en fantastisk dyb og fyldig ret, der er super nem at lave og som smager fantastisk.
Jeg elsker vegetarretter, synes man kan lave de skønneste og mest velsmagende måltider ved blot at bruge masser af grøntsager, bønner og linser. Dermed ikke sagt at jeg også elsker en god stor bøf, men en gang eller to om ugen er det dejligt med nogle kødfri dage.
Denne bolognese kan hele familien være med på, den smager simpelthen så dejligt ovenpå en gang pasta, og så lige toppet med friskkværnet peber og parmesan.
Linse bolognese - Vegetar bolognese
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 2 1/2 dl
grønne linser
- 1/2 dl
røde linser (de er med til at "jævne" saucen
- 3
stilke bladselleri
- 2
store gulerødder
- 2
løg
- 4 fed
hvidløg
- 1 ds
hakkede tomater
- 1/2 l
grøntsagsbouillon
- 1 1/2 dl
rødvin
- 3 spsk
tomatkoncentrat
- 1 tsk
oregano
- 1 tsk
basilikum
- 1/2 tsk
timian
- 1/2 tsk
rosmarin
-
Olie
-
Salt og peber
- Evt.en håndfuld
friske basilikumsblade
Derudover
-
Pasta efter eget valg
-
Fintrevet parmesan til toppen
Sådan gør du
- Skyl linserne grundigt og stil dem til side.
- Rens bladselleri, gulerødder, løg og hvidløg og blend dem fint i en minihakker eller lignende. Alternativt kan de hakket meget fint i hånden.
- Varm olien op og svit grøntsagerne ved middel varme i 5-8 min., - rør jævnligt og skru evt. en smule end for varmen så ikke de brænder på.
- Tilsæt krydderier og tomatkoncentrat og lad det varme med et par minutter.
- Hæld rødvinen over og lad den koge ind et minuts tid.
- Tilsæt linser, hakkede tomater og bouillon, og lad retten simre ved middel varme i min. 45 min., - til de grønne linser er tilberedt.
- Smag til med salt og peber og tilsæt evt. en håndfuld friske basilikumsblade.
- Kog pastaen al dente som beskrevet på pakken, og server med linse bolognese og masser af fintrevet parmesan.
Hej – bruger du linser fra dåse?
Hej Vibeke
Nej jeg bruger tørre linser til denne opskrift:) De røde linser tilsættes for at “koge ud” og jævne retten, og de grønne er selve volumen i retten. De grønne skal have ca. 45 min. for at blive tilberedt, og imens de simrer med i retten udvikler retten masser af smag
Men du kan sagtens bruge linser fra dåse, – der ville jeg blot lade saucen simre 45 min. alene først, for derefter at tilsætte linserne og lade dem varme med i 10-15 min.
Rigtig dejlig dag☀️
Mange hilsner
Dianna
Hvornår tilføjer de hakkede tomater ?? syntes ikke det står tydeligt i opskriften ellers er jeg nok blind har bare læst den 117 gange nu og det ikke
Hej Ditte
Åh for søren, det er tilføjet nu. De skal blot i samtidig med bouillon og linserne 🙂
De bedste hilsner
Dianna
Pingback: Ugens madplan uge 39 – Milles mad