Opskrift på salsiccia lasagne med grønt og bechamel.Mit fad måler 30x17 cm.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Lasagne, Salsiccia
Samlet tid 1 timetime
Servings 4personer
Ingredienser
4-500gsalsiccia
1løg, finthakket
4fedhvidløg, finthakket
300gsquash, skåret i små tern
300g gulerod, skåret i små tern
100gbladselleri, skåret i små tern
1tskrosmarin
Salt og peber
Olivenolie
Bechamel/mornaysauce
50gsmør
3spskhvedemel
7dlsødmælk (eller anden mælk)
130gparmesan, fintrevet
Salt og peber
Derudover
2pkfriske lasagneplader
1frisk mozzarella
Sådan gør du
Fjern skindet fra salsiccia pølserne og hak farsen groft. Steg det let gyldent i en sjat olie ved middel varme i ca. 5 minutter.
Tilsæt løg og steg dem klare, og tilsæt derefter hvidløg, gulerod, squash og bladselleri. Steg det i 5 minutters tid, og tilsæt evt. mere olie, hvis der er behov for det. Krydr med salt, friskkværnet peber og rosmarin, og lad blandingen små simre imens du laver din mornaysauce.
Bechamel/mornay
Smelt smørret i en gryde, pisk melet ud heri og varm det godt igennem et par minutter imens du pisker.
Tilsæt mælken af et par omgange, og pisk det godt sammen, og rør til sidst parmesanen i saucen til den smelter. Lad saucen småkoge i 5-6 minutter, pisk undervejs og smag til med salt og friskkværnet peber.
Samling af lasagnen
Smør fadet med en smule olie, og klip eller skær lasagnepladerne, så de passer til fadet.
Fordel et tyndt lag fyld i bunden af fadet, top med en smule mornaysauce og et lag lasagneplader. Brug kun lidt ad gangen, og prøv at få 5 lag pasta, så lasagnen får en god højde. Fortsæt med de næste lag, samme fremgangsmåde, til næsten alt fyld og sauce er brugt - gem lidt til toppen.
Fordel det sidste fyld på toppen, og smuldr mozzarellaen herover.
Bag lasagnen i en forvarmet ovn ved 180 grader, almindelig varme, i ca. 35 minutter, og lad lasagnen hvile i 15 minutter inden den serveres.