Laks med hvidløgs-chili pasta - Opskrift på nem pastaret

Laks med hvidløgs chili pasta

Laks med hvidløgs chili pasta
Opskrift på lakseside serveret med lækker hvidløgs-chili pasta
Laks med hvidløgs-chili pasta - Opskrift på nem pastaret

Nem, hurtig og vanvittig lækker ret der kan være færdig på under 30 min. Den smager helt fantastisk, – sammensætning af den lidt søde laks går perfekt sammen med den kraftige hvidløg og stærke chili i pastaen. Juster styrken efter temperament, men pastaen må gerne lige prikke på tungen.

Laks med hvidløgs-chili pasta - Opskrift på nem pastaret

Laks med hvidløgs chili pasta

Opskrift på lakseside serveret med lækker hvidløgs-chili pasta
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk, Italiensk
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Laks

  • 1 lakseside
  • 1/2 dl

    olivenolie

  • 3 spsk

    god honning

  • 1/2

    citron, saften heraf

  • 1 håndfuld

    bredbladet persille, finthakket

  • Salt og peber

Pasta med hvidløg og chili

  • 400 g

    spaghetti eller anden pasta

  • 6 fed

    hvidløg

  • 1/2-1 rød chili, - med eller uden kerner, alt efter ønskede styrke
  • 1/2 citron, saft og fintrevet skal heraf
  • 2 håndfulde

    bredbladet persille, finthakket

  • 1 dl

    olivenolie, måske lidt mere

  • Lidt kogevand fra pastaen

  • Salt og peber

  • Friskrevet parmesan og lidt persille til toppen

Sådan gør du

Laksen

  • Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.
  • Skyl og rens laksen for evt. urenheder, fjern ben ved hjælp af en pincet, og dup laksen tør med lidt køkkenrulle.
  • Læg laksen i et ovnfast fad.
  • Bland olivenolie med honning, citron og hakket persille, og smag til med salt og peber.
  • Pensl laksesiden med ca. halvdelen af marinaden og bag laksen i ovnen i ca. 12-15 min. Pensl den yderligere 1-2 gange undervejs. Brug gerne en ske til også at hælde marianden over som er løbet ud i fadet.
  • Når laksen har en kerne temperatur på ca. 52 grader tages den ud, og hviler i ca. 5-8 min., - der vil laksen være perfekt tilberedt uden at være rå men stadig mega saftig og fuld af smag.

Pasta med hvidløg og chili

  • Pres eller riv hvidløgene fint og bland dem sammen med olivenolien.
  • Fint hak chili og bland det ligeledes i olien, og tilsæt derefter citronsaft samt skal.
  • Rør persillen i og smag til med salt og peber.
  • Kog pastaen al dente i rigeligt godt saltet vand. Hæld derefter vandet fra pastaen og gem 1-2 dl.
  • Bland olieblandingen godt sammen med pastaen, og juster konsistensen med lidt kogevand.
  • Anret i en tallerken, top med friskrevet parmesan og lidt hakket persille - og server den med laksesiden.
Laks med hvidløgs-chili pasta - Opskrift på nem pastaret
Laks med hvidløgs-chili pasta – Opskrift på nem pastaret

Kommentarer

  1. Birgithe

    Hejsa
    Denne her ret lyder super god, men jeg er desværre “superhader” mht. persille.
    Er der en anden krydderurt, man kan bruge i stedet for?
    Hilsener
    Birgithe

    • Hej Birgithe

      Tusind tak, det er jeg glad for du synes Altså du kan sagtens blot undlade persillen, – men hvis du f.eks. kan få fat i ramsløg, som jo er i sæson nu, så ville det smage vidunderligt i både pasta og på laksen

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. Dorthe Niemann

    5 stars
    Altså denne opskrift sidder bare lige i skabet Hold op det var lækkert, vi prøvede den for et par uger siden og den er på madplanen igen i denne uge. Din hjemmeside/blog er min nummer 1 go to, når jeg skal lave madplan. Det er virkelig nogle skønne opskrifter. Du har formået at vippe valdemarsro.dk ned på en 2. plads
    Kærlig hilsen Dorthe

    • Hej Dorthe

      Ej det var da en helt igennem vidunderlig besked at modtage, – hvor gør det mig bare glas at høre 🙂
      Tusind tusind tak for de søde ord, hvor er det dejligt du skriver det – det sætter jeg virkelig stor pris på 🙂

      Rigtig dejlig weekend 🙂

      Kh Dianna

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*