Hjemmelavet kyllinge shawarma - Opskrift på kyllinge kebab

Kyllinge Shawarma – Kyllinge kebab på spyd

Kyllinge Shawarma - Kyllinge kebab på spyd
Opskrift på kyllinge shawarma tilberedt på grill.
Alternativt kan den tilberedes i ovnen.
Hjemmelavet kyllinge shawarma - Opskrift på kyllinge kebab

Lækker hjemmelavet kyllinge shawarma tilberedt på rotisseri på grillen. Super nemt og fantastisk lækkert. Kødet er marineret i mit hjemmelavede kebab/shawarma krydderi og derefter samlet på spydet.
Har man ikke mulighed for at grille, kan kødet sættes på spyd og tilberedes i ovnen (160 grader almindelig ovn), – her vil jeg anbefale at vende kødet nogle gange undervejs. Læg gerne spyddet på en “holder” så kødet ikke ligger fladt på bagepladen.
Kyllingekødet kan også skæres i mindre stykker, marineres og steges på panden, – nemt og hurtigt 🙂

Hjemmelavet kyllinge shawarma - Opskrift på kyllinge kebab

Kyllinge Shawarma - Kyllinge kebab på spyd

Opskrift på kyllinge shawarma tilberedt på grill.
Alternativt kan den tilberedes i ovnen.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 12 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Mellemøsten
Keyword: Comfortfood, Grill, Rotisseri, Sommermad
Ændre antal6 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Sådan gør du

  • Halver kyllingebrysterne på den flade led, så du ender med 2 flade stykker ud af et bryst.
  • Bland olie og kebabkrydderi og vend kyllingestykkerne heri, krydr med salt. Er tiden til det, så lad gerne kyllingen marinere et par timer.
  • Skær løget i brede ringe, - lad den ene halvdel af det ene løg, forblive med skallen på, - det fungerer som en god base på spydet.
  • Sæt det halve løg på spydet og monter nu kyllingestykkerne med løgringe i mellem, - pres det hårdt sammen undervejs. Når alt kylling og løg er brugt, monteres spydets endeskive, - og kødet mases godt sammen inden endeskiven spændes.
  • Varm grillen op til ca. 160 grader, og tilbered kyllingen på rotisseri til en kerne temperatur på 70 grader. Det tager ca. 1 1/2 time, - alt efter hvor "tyk" shawarma spydet er lavet.
Durumrulle med kyllinge shawarma
Hjemmelavet kyllinge shawarma - Opskrift på kyllinge kebab
Hjemmelavet kyllinge shawarma – Opskrift på kyllinge kebab
Hjemmelavet kyllinge shawarma - Opskrift på kyllinge kebab
Hjemmelavet kyllinge shawarma – Opskrift på kyllinge kebab
Hjemmelavet durum med kyllinge kebab - Hjemmelavet shawarma
Hjemmelavet kyllinge shawarma – Opskrift på kyllinge kebab
Hjemmelavet kyllinge shawarma - Opskrift på kyllinge kebab
Hjemmelavet kyllinge shawarma – Opskrift på kyllinge kebab

Kommentarer

  1. Kan man lægge kyllingen i marinade aften inden man skal spise det?

  2. Manuela Voss

    Hej Dianna.

    Kan man også lave det med Svinemørbrad?
    Bh Manuela

    • Hej Manuela

      Ja det kan du tro du kan, – det vil også være super lækkert:)

      God fornøjelse og rigtig god weekend:)

      De bedste hilsner
      Dianna

  3. 5 stars
    Det her laver jeg flere gange om sommeren med forskellige salater og dressinger til. Det er så lækkert

    • Hej Signe

      Hvor dejligt du kan lide opskriften:) Vi er også tossede med den herhjemme, – generelt er kebab bare møg lækkert jo:) Og så hyggeligt at stå med om sommeren under åben himmel:)

      Kh Dianna

    • Hey Dianna.

      Det ser super lækkert ud. Ved du om det “færdige” kebab kan fryses (og stadig er lækkert) hvis der er rester til overs?

      • Hej Mia

        Tusind tak 🙂
        Du kan sagtens fryse det, – ingen problemer.
        Når du luner det, så gik det lidt olie – så det ikke bliver tørt.
        Jeg plejer at varme det i olie på panden når jeg har rester, det bliver super godt 🙂
        Drysser evt. med ekstra kebabkrydderi.

        Kh Dianna

  4. Det skal prøves, har lige købt en airfryer ovn med rottesteri.

    • Hej Tina
      Ej hvor lyder det lækkert, – det kan da kun blive godt:)

      Har selv lige fået en airfryer som jeg skal i gang med, – er så spændt på at prøve den:)

      Rigtig god weekend:)

      Kh Dianna

  5. Vi diskuterer herhjemme når der er kebab med kyllingbryster om det så er keboobs eller kebabser.
    Tak for mega lækker opskrift.

    • Hej Ellen

      Haha jeg vil sige at begge dele er rigtig gode bud 😉
      Selv ville jeg nok gå med kebabser 😉

      Tak for din besked, og rigtig dejlig dag 🙂

      Kh Dianna

  6. Hjemmelavet kebab krydderi? Hvad bruger du til denne?
    Vh Rikke

  7. Caroline

    Hej.
    Jeg skal teste din opskrift i aften, men savner lidt en rigtig god dressing (med hvidløg) mine bliver aldrig helt i skabet…

  8. Caroline

    5 stars
    Jeg lavede den i går, og min fejl at den fik for meget, men det smagte så lækkert – og lækkert med de løg mellem lagene. Ret nemt og praktisk at marinere kødet i god tid, så det er lige til at sætte på
    Og din hvidløgsdressing… Måtte sende opskrift til min veninde

  9. Martin

    5 stars
    Hvad er det for et spyd, der er billede af? Jeg har ledt og ledt, men kan simpelthen ikke finde den model nogen steder.

    • Hej Martin

      Tusind tak for din besked 🙂
      Det er faktisk tilbehør til Morsø grillen, – et rotisserie til grillen 🙂

      Dbh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)