Hjemmelavet kyllinge shawarma - Opskrift på kyllinge kebab

Kyllinge Shawarma – Kyllinge kebab på spyd

Lækker hjemmelavet kyllinge shawarma tilberedt på rotisseri på grillen. Super nemt og fantastisk lækkert. Kødet er marineret i mit hjemmelavede kebab/shawarma krydderi og derefter samlet på spydet.
Har man ikke mulighed for at grille, kan kødet sættes på spyd og tilberedes i ovnen (160 grader almindelig ovn), – her vil jeg anbefale at vende kødet nogle gange undervejs. Læg gerne spyddet på en “holder” så kødet ikke ligger fladt på bagepladen.

Kyllinge Shawarma - Kyllinge kebab på spyd

By Dianna Brinch Personer: 6-8
Tid: 2 timer

Opskrift på kyllinge shawarma tilberedt på grill.
Alternativt kan den tilberedes i ovnen.

Ingredienser

Fremgangsmåde

1

Halver kyllingebrysterne på den flade led, så du ender med 2 flade stykker ud af et bryst.

2

Bland olie og kebabkrydderi og vend kyllingestykkerne heri, krydr med salt. Er tiden til det, så lad gerne kyllingen marinere et par timer.

3

Skær løget i brede ringe, - lad den ene halvdel af det ene løg, forblive med skallen på, - det fungerer som en god base på spydet.

4

Sæt det halve løg på spydet og monter nu kyllingestykkerne med løgringe i mellem, - pres det hårdt sammen undervejs. Når alt kylling og løg er brugt, monteres spydets endeskive, - og kødet mases godt sammen inden endeskiven spændes.

5

Varm grillen op til ca. 160 grader, og tilbered kyllingen på rotisseri til en kerne temperatur på 70 grader. Det tager ca. 1 1/2 time, - alt efter hvor "tyk" shawarma spydet er lavet.

Hjemmelavet kyllinge shawarma - Opskrift på kyllinge kebab
Hjemmelavet kyllinge shawarma – Opskrift på kyllinge kebab
Hjemmelavet kyllinge shawarma - Opskrift på kyllinge kebab
Hjemmelavet kyllinge shawarma – Opskrift på kyllinge kebab
Hjemmelavet durum med kyllinge kebab - Hjemmelavet shawarma
Hjemmelavet kyllinge shawarma – Opskrift på kyllinge kebab
Hjemmelavet kyllinge shawarma - Opskrift på kyllinge kebab
Hjemmelavet kyllinge shawarma – Opskrift på kyllinge kebab

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*