Hjemmelavet kyllinge shawarma - Opskrift på kyllinge kebab

Kyllinge Shawarma – Kyllinge kebab på spyd

Kyllinge Shawarma - Kyllinge kebab på spyd
Opskrift på kyllinge shawarma tilberedt på grill.
Alternativt kan den tilberedes i ovnen.
Hjemmelavet kyllinge shawarma - Opskrift på kyllinge kebab

Lækker hjemmelavet kyllinge shawarma tilberedt på rotisseri på grillen. Super nemt og fantastisk lækkert. Kødet er marineret i mit hjemmelavede kebab/shawarma krydderi og derefter samlet på spydet.
Har man ikke mulighed for at grille, kan kødet sættes på spyd og tilberedes i ovnen (160 grader almindelig ovn), – her vil jeg anbefale at vende kødet nogle gange undervejs. Læg gerne spyddet på en “holder” så kødet ikke ligger fladt på bagepladen.
Kyllingekødet kan også skæres i mindre stykker, marineres og steges på panden, – nemt og hurtigt 🙂

Hjemmelavet kyllinge shawarma - Opskrift på kyllinge kebab

Kyllinge Shawarma – Kyllinge kebab på spyd

Opskrift på kyllinge shawarma tilberedt på grill.
Alternativt kan den tilberedes i ovnen.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 13 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Mellemøsten
Nøgleord: Comfortfood, Grill, Rotisseri, Sommermad
Ændre antal6 Personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 1/2 kg

    kyllingebryster

  • 2

    store løg

  • 3 spsk hjemmelavet kebabkrydderi – klik her
  • 4 spsk

    olivenolie

  • Salt

Sådan gør du

  • Halver kyllingebrysterne på den flade led, så du ender med 2 flade stykker ud af et bryst.
  • Bland olie og kebabkrydderi og vend kyllingestykkerne heri, krydr med salt. Er tiden til det, så lad gerne kyllingen marinere et par timer.
  • Skær løget i brede ringe, – lad den ene halvdel af det ene løg, forblive med skallen på, – det fungerer som en god base på spydet.
  • Sæt det halve løg på spydet og monter nu kyllingestykkerne med løgringe i mellem, – pres det hårdt sammen undervejs. Når alt kylling og løg er brugt, monteres spydets endeskive, – og kødet mases godt sammen inden endeskiven spændes.
  • Varm grillen op til ca. 160 grader, og tilbered kyllingen på rotisseri til en kerne temperatur på 70 grader. Det tager ca. 1 1/2 time, – alt efter hvor “tyk” shawarma spydet er lavet.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

Durumrulle med kyllinge shawarma
Hjemmelavet kyllinge shawarma - Opskrift på kyllinge kebab
Hjemmelavet kyllinge shawarma – Opskrift på kyllinge kebab
Hjemmelavet kyllinge shawarma - Opskrift på kyllinge kebab
Hjemmelavet kyllinge shawarma – Opskrift på kyllinge kebab
Hjemmelavet durum med kyllinge kebab - Hjemmelavet shawarma
Hjemmelavet kyllinge shawarma – Opskrift på kyllinge kebab
Hjemmelavet kyllinge shawarma - Opskrift på kyllinge kebab
Hjemmelavet kyllinge shawarma – Opskrift på kyllinge kebab

Kommentarer

  1. Kan man lægge kyllingen i marinade aften inden man skal spise det?

  2. Manuela Voss

    Hej Dianna.

    Kan man også lave det med Svinemørbrad?
    Bh Manuela

    • Hej Manuela

      Ja det kan du tro du kan, – det vil også være super lækkert:)

      God fornøjelse og rigtig god weekend:)

      De bedste hilsner
      Dianna

  3. 5 stars
    Det her laver jeg flere gange om sommeren med forskellige salater og dressinger til. Det er så lækkert

    • Hej Signe

      Hvor dejligt du kan lide opskriften:) Vi er også tossede med den herhjemme, – generelt er kebab bare møg lækkert jo:) Og så hyggeligt at stå med om sommeren under åben himmel:)

      Kh Dianna

    • Hey Dianna.

      Det ser super lækkert ud. Ved du om det “færdige” kebab kan fryses (og stadig er lækkert) hvis der er rester til overs?

      • Hej Mia

        Tusind tak 🙂
        Du kan sagtens fryse det, – ingen problemer.
        Når du luner det, så gik det lidt olie – så det ikke bliver tørt.
        Jeg plejer at varme det i olie på panden når jeg har rester, det bliver super godt 🙂
        Drysser evt. med ekstra kebabkrydderi.

        Kh Dianna

  4. Det skal prøves, har lige købt en airfryer ovn med rottesteri.

    • Hej Tina
      Ej hvor lyder det lækkert, – det kan da kun blive godt:)

      Har selv lige fået en airfryer som jeg skal i gang med, – er så spændt på at prøve den:)

      Rigtig god weekend:)

      Kh Dianna

  5. Vi diskuterer herhjemme når der er kebab med kyllingbryster om det så er keboobs eller kebabser.
    Tak for mega lækker opskrift.

    • Hej Ellen

      Haha jeg vil sige at begge dele er rigtig gode bud 😉
      Selv ville jeg nok gå med kebabser 😉

      Tak for din besked, og rigtig dejlig dag 🙂

      Kh Dianna

  6. Hjemmelavet kebab krydderi? Hvad bruger du til denne?
    Vh Rikke

  7. Caroline

    Hej.
    Jeg skal teste din opskrift i aften, men savner lidt en rigtig god dressing (med hvidløg) mine bliver aldrig helt i skabet…

    • Hej Caroline

      Så du havde fundet den, – og dejligt du kan lide den:)
      Tusind tak:)

      Kh Dianna

      • 5 stars
        Hej Dianna,
        Endnu en spændende opskrift på shawarma kebab og en fin krydderiblanding – fra din hånd, der bestemt skal prøves.
        1) bruger du købte tortilla til rullen og luner du dem på grillen? Hvis ja – fugter du dem lidt og pakker dem i sølvpapir inden tur på grillen – eller smider du dem direkte på grillen
        2) har du en opskrift på dressing – med hvidløg – du kan henvise til
        Kh John

        • Hej John

          Tusind tak for de søde ord:)
          Jeg smider gerne mine tortillas på sådan en grillflade på grillen, som er sprøjtet med lidt olie:)
          Og ellers ryger de i folie og en tur i ovnen. Har ikke prøvet at fugte dem – men måske man skulle fugte de to yderste, for de bliver altid lidt hårde synes jeg:)

          Ja det kan du tro jeg har, prøv denne her: https://gourministeriet.dk/hvidloegsdressing/

          Ha en dejlig dag:)
          Kh Dianna

  8. Caroline

    5 stars
    Jeg lavede den i går, og min fejl at den fik for meget, men det smagte så lækkert – og lækkert med de løg mellem lagene. Ret nemt og praktisk at marinere kødet i god tid, så det er lige til at sætte på
    Og din hvidløgsdressing… Måtte sende opskrift til min veninde

  9. Martin

    5 stars
    Hvad er det for et spyd, der er billede af? Jeg har ledt og ledt, men kan simpelthen ikke finde den model nogen steder.

    • Hej Martin

      Tusind tak for din besked 🙂
      Det er faktisk tilbehør til Morsø grillen, – et rotisserie til grillen 🙂

      Dbh Dianna

  10. Hej Dianna

    Har du låget på din grill lukket imens kødet steger eller står det åbent??

    kh
    Maria

Skriv et svar til Manuela Voss Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)