Kyllinge frikassé - Opskrift på frikassé med kylling

Kyllinge frikassé med asparges og gulerødder

Kyllinge frikassé serveres med sommergrønt.
Herhjemme elsker vi en god frikassé med kylling, det smager så lækkert og retten minder om forår, sol og lune sommeraftener. Dermed ikke sagt den kun hører forår og sommer til, – denne ret er fantastisk året rundt, uden undtagelse.
Jeg har lavet frikassé mange gange, og denne opskrift er simpelthen fantastisk – hvis jeg selv skal sige der. Lækker og cremet sauce, sprøde grøntsager og saftig kylling. Jeg serverer den med små kogte kartofler og frisk kørvel på toppen.
Jeg laver den oftest med en helt kogt kylling samt boullion vand fra denne, men skal det gå hurtigt kan man sagtens koge nogle kyllingebryster, og bruge købt kyllingboullion i stedetfor.

Opskrift på frikassé med kylling, asparges og gulerødder

Frikassé med kylling, asparges og gulerødder

Opskrift på den bedste frikassé med kylling og friske grøntsager.
4.48 fra 17 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk, Gourministeriet
Samlet tid: 2 timer
Antal: 4 Personer

Ingredienser

Kyllingen

  • 1

    stor kylling

  • 2

    gulerødder, skrællede og skåret i store skiver

  • 2

    løg, skrællede og skåret i både

  • Toppe af forårsløg eller porrer, - skyllet gryndigt
  • Evt. reste grøntsager til bouillonen
  • 10

    hele peberkorn

  • 1 spsk

    salt

  • Vand

Saucen

  • 60 g

    smør

  • 3 spsk

    hvedemel

  • 4 dl kyllinge boullion, - fra den kogte kylling
  • 4 dl piskefløde - halvdelen kan evt. udskiftes med mælk
  • 2 dl

    kogevand fra de grønne asparges

  • 1/2-1 citron, - smag til
  • Salt og hvid peber

Grøntsager

  • 12

    små snack gulerødder, renset for urenheder

  • 1 bdt

    friske grønne asparges

  • 1 kg

    små kartofler

  • 2 dl ærter, optøede
  • Salt og peber

  • Persille, kørvel eller lignende til toppen

Sådan gør du

  • Rens kyllingen for evt. urenheder og læg den i en stor gryde. Læg grøntsagerne ved, tilsæt peberkorn og salt, og dæk kyllingen med vand.
  • Kog kyllingen op, skum af og skru derefter ned til middel varme, og lad kyllingen små koge under låg i ca. 1 time, - alt efter størrelse. Mål evt. med et termometer så du sikrer den er tilberedt nok. Som udgangspunkt er kyllingen færdig når lårene er møre nok til at vrides fra kyllingen. Tag kyllingen op, og kog nu bouillonen godt ind ved høj varme. Er tiden til det må kyllingen meget gerne kæle let af i kogevandet.
  • Sigt bouillonen fri for grøntsagerne, og kog nu snack gulerødderne i boullion vandet i 3-5 min., alt efter tykkelse, - der skal være godt bid i. Tag dem op og skær dem i skår mundrette bider, og sæt dem til side. Gem boullionvandet, - der skal bruges ca. 4 dl. men gem gerne resten, det kan sagtens fryses.
  • Pluk kyllingen for kød og skært dette ud i mundrette stykker, og sæt det til side, eller på køl til det skal bruges.
  • Vask kartofler og kog dem derefter i en gryde med let saltet vand i ca. 5 min. Sluk for varmen, læg låg på og lad kartoflerne trække færdigt, ca. 20 min. Hæld derefter vandet fra og skær kartoflerne over på midten når retten er ved at være færdig.
  • Knæk de grønne asparges hvor de naturligt vil knække når du bøjer dem, og gem kun enderne med hovedet på. Overhæld dem med kogende vand og lad dem trække i ca. 3 min. Hæld vandet fra og gem dette til saucen. Skær aspargesene ud i mundrette størrelser.
  • Smelt smørret i en gryde og pisk melet ud heri. Lad det bruse op og varme godt igennem et par minutter under omrøring.
  • Tilsæt boullion og piskefløde lidt ad gange, stadig under omrøring og lad saucen koge op.
  • Tilsæt derefter kogevand fra asparges til konsistensen er cremet og lækker, - saucen må ikke være for tyk. Lad saucen simre under omrøring, gerne i 10-15 min. og smag derefter til med salt, hvid peber og citron.
  • Tilføj gulerødder, asparges, kartofler og kylling til saucen, vend der sammen og varm igennem.
  • Server retten med en drys ærter og lidt frisk hakket persille eller kørvel.

Kommentarer

  1. Lige et hurtigt spørgsmål; hvad er en stor kylling i din verden? Jeg bruger kyllinger fra Hopballe Mølle og der er minimum 2000 g og oftest 2400g, jeg tænker her på kogetiden og tak for alle dine lækre opskrifter og måden du deler på ❤️

    • Hej Eva

      Tusind tak for din besked:)
      Jah okay, den er noget større end dem jeg plejer at bruge 😉 Den størrelse tænker jeg skal have + 1 time, nok nærmere 1 time og 20 min vil jeg tro. Prøv evt. med et termometer i kyllingen efter 1 time og se hvad den siger:) Har lige opdateret teksten, da det jo er en rigtig god pointe:)

      Rigtig dejlig dag:)

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)