Kyllinge frikassé - Opskrift på frikassé med kylling

Kyllinge frikassé med asparges og gulerødder

Frikassé med kylling, asparges og gulerødder
Opskrift på den bedste frikassé med kylling og friske grøntsager.
Fra 30 minutter til 2 timer, - alt efter om du bruger bryst eller een hel kylling.
Kyllinge frikassé - Opskrift på frikassé med kylling

Kyllinge frikassé med grønne asparges, gulerødder og ærter.
Herhjemme elsker vi en god frikassé med kylling, – eller hønsefrikassé. Det smager så godt, mildt og dejligt, – og kylling frikassé minder mig om forår, sol og lune sommeraftener.
Dermed ikke sagt den kun hører forår og sommer til, – frikassé er fantastisk året rundt, uden undtagelse.
Jeg har lavet kylling frikassé mange gange, og denne opskrift er simpelthen så lækker, – hvis jeg selv skal sige der.
Blød og cremet sauce, let sprøde grøntsager og saftig kylling. Jeg serverer den med små kogte kartofler og lidt frisk grønt på toppen.
Jeg laver den oftest med en helt kogt kylling samt fonden fra denne, – men skal det gå hurtigt kan man sagtens koge nogle kyllingebryster, og bruge boullionterninger til sin bouillon i stedetfor.

Kyllinge frikassé - Opskrift på frikassé med kylling

Frikassé med kylling, asparges og gulerødder

Opskrift på den bedste frikassé med kylling og friske grøntsager.
Fra 30 minutter til 2 timer, - alt efter om du bruger bryst eller een hel kylling.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.55 fra 35 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk, Gourministeriet
Keyword: Mormor mad
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kyllingen

  • 1 hel kylling - eller 3-4 kyllingebryster
  • 10

    hele peberkorn

  • Vand og 2 bouillonterninger - helst kylling
  • Evt. lidt blandet grønt til kogning, - f.eks. gulerod, bunden af de grønne asparges, løg og lignende
  • Salt

Saucen

  • 50 g

    smør

  • 3 spsk

    hvedemel

  • 6-7 dl bouillon, - fra den kogte kylling
  • 1 dl fløde - kan erstattes af sødmælk
  • Salt og friskkværnet peber
  • Evt. en smule friskpresset citronsaft

Grøntsager

  • 4 gulerødder, skrællet og skåret i skiver
  • 1 bdt friske grønne asparges skåret i mundrette bidder
  • 200 g ærter, friske eller optøede
  • Salt og peber

  • Persille, ærteskud eller lignende til toppen

Til servering

  • Nye kogte kartofler
  • Evt. persille eller frisk dild

Sådan gør du

  • Skyl og rens kyllingen fri for urenheder, og læg den i en stor gryde.
  • Dæk kyllingen med vand, og tilsæt peberkorn, salt, bouillonterninger og evt. lidt blandede grøntsager.
    Brug rester af grøntsager eller hvad du har liggende, - de skal blot være med til at give mere smag til bouillonen.
    *Bruger du kyllingebryst til opskriften, kan du nøjes med at koge disse i lidt bouillon, - de skal have ca. 10 minutter, alt efter størrelse. Her vil jeg anbefale at lave en ny portion bouillon til saucen.
  • Bring kyllingen i kog, og skum vandet af.
  • Skru ned for blusset, og lad kyllingen simre under låg, ved svag/middel varme i ca. 45 min., afhængig af størrelsen.
    Fjern urenheder fra bouillonen undervejs.
  • Tag kyllingen op, sigt bouillonen fri for eventuelle grøntsager, og hæld bouillonen tilbage i gryden. Kog den ind ved høj varme, - og pluk kyllingen når den er kølet let af, og skær den i mundrette bidder.
    Er tiden til det, må kyllingen meget gerne køle let af i kogevandet i 20-30 minutter.

Grøntsager og sauce

  • Kog gulerødderne i bouillonen i ca. 4-5 minutter, - alt efter størrelse på stykkerne. De skal være møre, men stadig have bid.
    Fisk grøntsagerne op, lad dem dræne i en sigte, og sluk for bouillonen.
    Mål af så du har ca. 7 dl bouillon.
  • Smelt smørret i en gryde, og pisk melet ud heri. Lad det bruse op og varm det godt igennem i et par minutter, - pisk det grundigt imens.
  • Tilsæt bouillonen lidt ad gangen, og pisk den ind i saucen.
  • Hæld fløden ved, og lad saucen koge op, - fortsat under omrøring.
    Lad derefter saucen simre i 10 minutter, eller til den er kogt ind, og har en lækker cremet, men ikke for tyk, konsistens. Rør undervejs.
  • Tilsæt gulerødderne, de friske snittede asparges, ærter og kylling, og vend det godt sammen.
    *Jeg koger ikke asparges stykkerne først, da jeg bedst kan lide dem med lidt bid i. Derfor lader jeg dem kun tilberede i saucen mens denne varmes igennem. Du kan sagtens koge dem sammen med gulerødderne først, hvis du foretrækker dem mere møre.
  • Varm retten hurtigt igennem, og smag saucen til med salt, peber og evt. friskpresset citronsaft.
  • Server din kyllingefrikassé med nye kogte kartofler og lidt grønt på toppen.

Kommentarer

  1. Lige et hurtigt spørgsmål; hvad er en stor kylling i din verden? Jeg bruger kyllinger fra Hopballe Mølle og der er minimum 2000 g og oftest 2400g, jeg tænker her på kogetiden og tak for alle dine lækre opskrifter og måden du deler på ❤️

    • Hej Eva

      Tusind tak for din besked:)
      Jah okay, den er noget større end dem jeg plejer at bruge 😉 Den størrelse tænker jeg skal have + 1 time, nok nærmere 1 time og 20 min vil jeg tro. Prøv evt. med et termometer i kyllingen efter 1 time og se hvad den siger:) Har lige opdateret teksten, da det jo er en rigtig god pointe:)

      Rigtig dejlig dag:)

      Kh Dianna

  2. Ulla bauer

    5 stars
    Det blev en super lækker ret med meget smag. Bestemt ikke sidste gang jeg følger din opskrift.
    Det med at koge aspargesbundene sammen med kyllingen var et nyt fif for mig. Gav en lækker smag og dejlig duft i køkkenet. Tak

  3. Anonym

    5 stars
    Lækkert

  4. Hanne anderesnr

    Kan man bare jævne suppen lidt i stedet for at bage sovs op?

4.55 from 35 votes (33 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)