Opskrift på frikassé med kylling, asparges og gulerødder

Kyllinge frikassé med asparges og gulerødder

Herhjemme elsker vi en god frikassé med kylling, det smager så lækkert og retten minder om forår, sol og lune sommeraftener. Dermed ikke sagt den kun hører forår og sommer til, – denne ret er fantastisk året rundt, uden undtagelse. Jeg har lavet frikassé mange gange, og denne opskrift er simpelthen fantastisk. Lækker og cremet sauce, sprøde grøntsager og saftig kylling. Vi serverer den med små kogte kartofler og frisk kørvel på toppen.
Jeg laver den oftest med en helt kogt kylling samt boullion vand fra denne, men skal det gå hurtigt kan man sagtens koge nogle kyllingebryster, og bruge købt kyllingboullion i stedetfor.

Frikassé med kylling, asparges og gulerødder

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 2 timer

Opskrift på den bedste frikassé med kylling og grøntsager

Ingredienser

  • Kyllingen
  • 1 stor kylling
  • 2 gulerødder, skrællede og skåret i store skiver
  • 2 løg, skrællede og skåret i både
  • Toppe af forårsløg eller porrer, skyllet gryndigt
  • Evt. reste grøntsager
  • 10 hele peberkorn
  • 1 spsk salt
  • Vand
  • Saucen
  • 60 g smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 4 dl kyllinge boullion (fra den kogte kylling)
  • 4 dl piskefløde, - kan udskiftes med mælk
  • 2 dl kogevand fra de grønne asparges
  • Saft af ½ -1 citron, - smag til
  • Salt og hvid peber
  • Grøntsager
  • 12 små snack gulerødder, renset for urenheder
  • 1 bdt friske grønne asparges
  • 1 kg små kartofler
  • 2 dl ærter
  • Salt og peber
  • Persille, kørvel eller lignende til toppen

Fremgangsmåde

1

Rens kyllingen for evt. urenheder og læg den i en stor gryde. Læg grøntsagerne ved, tilsæt peberkorn og salt, og dæk kyllingen med vand. Kog kyllingen op, skum af og skru derefter ned til middel varme, og lad kyllingen koge under låg i ca. 1 time. Tag derefter kyllingen op, og kog nu bouillonen godt ind ved høj varme.

2

Sigt bouillonen fri for grøntsagerne, og kog nu snack gulerødderne i boullion vandet i 3-5 min., alt efter tykkelse, - der skal være godt bid i. Tag dem op og skær dem i skår mundrette stykker. og sæt den til side. Gem boullionvandet, der skal bruges ca. 4 dl. men gem gerne resten, det kan sagtens fryses.

3

Pluk kyllingen for kød og skært dette ud i mundrette stykker, og sæt det til side, eller på køl til det skal bruges.

4

Vask kartofler og kog dem derefter i en gryde med let saltet vand i ca. 5 min. Sluk for varmen, læg låg på og lad kartoflerne trække færdigt, ca. 20 min. Hæld derefter vandet fra og skær kartoflerne over på midten når retten er ved at være færdig.

5

Knæk de grønne asparges hvor de naturligt vil knække når du bøjer dem, og gem kun enderne med hovedet på. Overhæld dem med kogende vand og lad dem trække i ca. 3 min. Hæld vandet fra og gem dette til saucen. Skær aspargesene ud i mundrette størrelser.

6

Overhæld ligeledes ærterne med kogende vand og lad dem ligge til de er optøede.

7

Smelt smørret i en gryde og pisk melet ud heri. Lad det bruse op og varme godt igennem et par minutter under omrøring.

8

Tilsæt boullion og piskefløde lidt ad gange, stadig under omrøring og lad saucen koge op. Tilsæt derefter kogevand fra asparges til konsistensen er cremet og lækker, - saucen må ikke være for tyk. Lad saucen simre under omrøring, gerne i 10-15 min. og smag derefter til med salt, hvid peber og citron.

9

Tilføj gulerødder, asparges, kartofler og kylling til saucen og varm igennem.

10

Server retten med en drys ærter og lidt frisk hakket persille eller kørvel.

Opskrift på frikassé med kylling, asparges og gulerødder
Frikassé med kylling, asparges og gulerødder
Opskrift på frikassé med kylling, asparges og gulerødder
Kyllinge frikassé, – helt klart én af mine favoritter.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*