Nem og lækker opskrift på kylling i indisk karry, – lavet med bl.a. hvidløg, ingefær og kokosmælk der giver en vidunderlig smag til retten.
Retten er varm og krydret, – men ikke stærk, så hele familien kan spise med. Vær dog opmærksom på om karryen du bruger er stærk, det vil naturligvis give lidt power til retten. Og ønsker du rette spicy, så tilsætter du blot lidt almindelig chili (frisk eller pulver) fremfor mild chilipulver.
Jeg bruger 2 mindre peberfrugter i denne ret, en grøn og en rød, og jeg lægger gerne en lille håndfuld til side, som jeg først tilsætter til sidst, – simpelthen for at give retten lidt farve. Du kan også tilsætte det hele under stegning, det gør du præcis som ud foretrækker.
Cashewnødderne du tilsætter kan ligeledes være saltede eller usaltede, – er de saltede skal du blot være opmærksom når du selv salter retten.
Server den med kogte ris, gerne basmati, pandestegte naanbrød og evt. koriander eller persille.
Saftig kylling, – jeg har læst og læst omkring, hvordan man netop får denne lækre saftige og bløde kylling, som man kender den fra det thailandske køkken. Og nu har jeg forøg mig med den mest simple måde, som faktisk stammer fra det kinesiske køkken. Og det er simpelthen at lade kyllingen “marinere” i noget så enkelt som natron. Yep, – det virker.
Jeg har også forsøgt mig med bagepulver, og det virker altså også.
Skær kyllingen i mundrette bidder, vend dem i natron eller bagepulver, lad dem “marinere” i 20-30 minutter, skyl stykkerne grundigt, dup dem tørre og tilbered som du ønsker.
Og hvor meget skal du så bruge? – Til 600 g kylling, skal du bruge 1-2 spsk. natron eller bagepulver. Følg fremgangsmåden herover, – og tilbered derefter din kylling i denne stir fry som beskrevet i opskriften.
Det bliver altså ustyrlig godt 🙂
Kylling i indisk karry
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 600 g kyllingebryst, skåret i store tern
- 1 ds hakkede tomater
- 1 ds kokosmælk
- 1-2 peberfrugter, skåret i små tern
- 3 forårsløg, fintsnittet – gem toppene
- 1 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, presset eller revet
- 1 spsk friskrevet ingefær
- 2 tsk garam masala
- 1 tsk karry
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk gurkemeje
- 1/2 tsk stødt koriander
- 1/2 tsk mild chili
- 1 tsk sukker
- 1 håndfuld cashewnødder, saltede eller usaltede
- Salt og peber
- Olie
- Ris og/eller fladbrød som tilbehør
Sådan gør du
- Varm olien i en gryde eller på en pande, og brun kyllingen godt af – krydr med salt og peber.
- Tilsæt løg, peberfrugt, hvidløg og ingefær, og steg med et par minutter, og drys derefter krydderierne over og steg med et minuts tid.
- Hæld tomater, kokosmælken, sukker og cashewnødder over, og lad retten simre ved middel varme i ca. 15 minutters tid.Kog i mellemtiden risene.
- Vend toppene af forårsløg i retten, smag til med salt og peber, og evt. en smule limesaft hvis du ønsker en smule syre.
- Server retten toppet med frisk persille (eller koriander – det bryder jeg mig blot ikke om), og server med kogte ris og friskbagte naan.
Lækker opskrift!
Jeg sprang risene over, og tilsatte i stedet lidt kartofler, små buketter blomkål og en dåse kikærter – det smagte skønt!
Hej Annelise
Det er jeg virkelig glad for at høre, – tusind tak fordi du skriver det:)
Rigtig dejlig dag:)
Kh Dianna
Lækker opskrift, som jeg helt sikker kommer til at bruge igen!
Hej Simon
Hvor er det bare fantastisk at høre, – tusind tak for din besked:)
Dbh Dianna
Mums….. det smagte virkelig godt, dejlig opskrift. Tak for mad.
Hej Britt
Hvor er det bare dejligt at høre, – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Virkelig en lækker opskrift – den vagte stor begejstring hos mand og teenage sønner 🙂
Hej Dianna. Vi er en gruppe elever der til madkundskab eksamen overvejer at bruge din opskrift da den passer godt til vores valgte emne. I din opskrift skriver du “gule karry”. Mener du bare normal karry pulver eller en specifik karry paste måske?
Vh Julie
Hej Julie
Ej hvor dejligt at høre 🙂
Ja det er helt almindelig gul karry, – jeg har lige rettet det til 🙂
Ønsker jer alt held og lykke med eksamen 🙂
Kh Dianna