Kylling i indisk karry - Opskrift på kylling i indisk curry

Kylling i indisk karry

Kylling i indisk karry
Nem og lækker opskrift på kylling i indisk karry.
Kylling i indisk karry - Opskrift på kylling i indisk curry

Nem og lækker opskrift på kylling i indisk karry, – lavet med bl.a. hvidløg, ingefær og kokosmælk der giver en vidunderlig smag til retten.
Retten er varm og krydret, – men ikke stærk, så hele familien kan spise med. Vær dog opmærksom på om karryen du bruger er stærk, det vil naturligvis give lidt power til retten. Og ønsker du rette spicy, så tilsætter du blot lidt almindelig chili (frisk eller pulver) fremfor mild chilipulver.
Jeg bruger 2 mindre peberfrugter i denne ret, en grøn og en rød, og jeg lægger gerne en lille håndfuld til side, som jeg først tilsætter til sidst, – simpelthen for at give retten lidt farve. Du kan også tilsætte det hele under stegning, det gør du præcis som ud foretrækker.
Cashewnødderne du tilsætter kan ligeledes være saltede eller usaltede, – er de saltede skal du blot være opmærksom når du selv salter retten.
Server den med kogte ris, gerne basmati, pandestegte naanbrød og evt. koriander eller persille.

Kylling i indisk karry - Opskrift på kylling i indisk curry

Kylling i indisk karry

Nem og lækker opskrift på kylling i indisk karry.
4.83 fra 23 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret
Køkken: Indisk
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 600 g kyllingebryst, skåret i større tern
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 ds kokosmælk
  • 1-2 peberfrugter, skåret i små tern
  • 3 forårsløg, fintsnittet – gem toppene
  • 1 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, presset eller revet
  • 1 spsk friskrevet ingefær
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk gule karry
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1/2 tsk stødt koriander
  • 1/2 tsk mild chili
  • 1 tsk sukker
  • 1 håndfuld cashewnødder, saltede eller usaltede
  • Salt og peber
  • Olie
  • Ris og/eller fladbrød som tilbehør

Sådan gør du

  • Varm olien i en gryde eller på en pande, og brun kyllingen godt af – krydr med salt og peber.
  • Tilsæt løg, peberfrugt, hvidløg og ingefær, og steg med et par minutter, og fæld derefter krydderierne over og steg med et minuts tid.
  • Hæld tomater, kokosmælken, sukker og cashewnødder over, og lad retten simre ved middel varme i ca. 15 minutters tid.
    Kog i mellemtiden risene.
  • Vend toppene af forårsløg i retten, smag til med salt og peber, og evt. en smule limesaft hvis du ønsker en smule syre.
  • Server retten toppet med frisk persille (eller koriander – det bryder jeg mig blot ikke om), og server med kogte ris og friskbagte naan.
Kylling i indisk karry - Opskrift på kylling i indisk curry
Kylling i indisk karry – Opskrift på kylling i indisk curry
Kylling i indisk karry - Opskrift på kylling i indisk curry
Kylling i indisk karry – Opskrift på kylling i indisk curry

Kommentarer

  1. Annelise Carlsen

    5 stars
    Lækker opskrift!
    Jeg sprang risene over, og tilsatte i stedet lidt kartofler, små buketter blomkål og en dåse kikærter – det smagte skønt!

    • Hej Annelise
      Det er jeg virkelig glad for at høre, – tusind tak fordi du skriver det:)

      Rigtig dejlig dag:)

      Kh Dianna

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse