Lækre pandestegte kyllingebryster, saftige og gyldne, – serveret i den lækreste cremede flødesauce med masser af hvidløg, soltørrede tomater, parmesan og spinat.
Denne her skønne italienske klassiker, Tuscan Chicken, er super nem at lave, og så smager den bare helt vidunderligt.
Den kan serveres med din favorit pasta, en god kartoffelmos, knuste kartofler, ris eller lignende.
En favorit for hele familien, – masser af smag, varm og bare super lækker.

Kylling i cremet flødesauce med spinat og soltørrede tomater
Ingredienser
Stegt kyllingebryst
- 4 kyllingebryster – ca. 600 g
- 1 dl hvedemel
- 25 g smør
- 2-3 spsk olie fra de soltørrede tomater
- Salt og peber
Cremet flødesauce med soltørrede tomater
- 140 g soltørrede tomater, drænet vægt – gem olien
- 100 g frisk spinat
- 1 løg, finthakket
- 3-4 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 håndfuld friske basilikumblade
- 2 1/2 dl piskefløde
- 1 1/2 dl hvidvin (eller bouillon – kylling eller grønt)
- 1/2 citron, saften heraf
- 75 g parmesan, fintrevet
- Salt og peber
Sådan gør du
Stegt kylling
- Krydr kyllingen med salt og peber, og vend derefter stykkerne i mel.
- Smelt smørret på en pande, og hæld et par spiseskefulde af olien fra de soltørrede tomater ved. Steg kyllingen ved middel varme, til den er gennemstegt og gylden på begge sider.Læg kyllingen til side på en tallerken med et stykke staniol henover.
- På samme pande tilsættes løg, hvidløg og de soltørrede tomater, – steg til løgene er klare.Er de soltørrede tomater hele skal disse skæres i strimler inden de kommes på panden.
- Hæld derefter hvidvinen over (eller bouillon), og lad den koge ind et øjeblik, og tilsæt derefter fløden, og lad saucen koge igennem et par minutter.
- Rør parmesanen i saucen, og lad den simre videre i ca. 5 minutter eller til den tykner let og samler sig.
- Tilsæt spinaten, og rør til den falder sammen, og smag derefter saucen til med salt, peber og friskpresset citronsaft.Server med din favorit pasta, kartoffelmos, knuste kartofler eller lignende.
