Kylling i flødesauce med soltørrede tomater - Opskrift på Tuscan Chicken

Kylling i cremet flødesauce med spinat og soltørrede tomater

Kylling i cremet flødesauce med spinat og soltørrede tomater
Opskrift på en en klassisk italiensk Tuscan Chicken, - kylling i cremet flødesauce med soltørrede tomater og spinat.
Kylling i flødesauce med soltørrede tomater - Opskrift på Tuscan Chicken

Lækre pandestegte kyllingebryster, saftige og gyldne, – serveret i den lækreste cremede flødesauce med masser af hvidløg, soltørrede tomater, parmesan og spinat.
Denne her skønne italienske klassiker, Tuscan Chicken, er super nem at lave, og så smager den bare helt vidunderligt.
Den kan serveres med din favorit pasta, en god kartoffelmos, knuste kartofler, ris eller lignende.
En favorit for hele familien, – masser af smag, varm og bare super lækker.

Kylling i flødesauce med soltørrede tomater - Opskrift på Tuscan Chicken

Kylling i cremet flødesauce med spinat og soltørrede tomater

Opskrift på en en klassisk italiensk Tuscan Chicken, – kylling i cremet flødesauce med soltørrede tomater og spinat.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.74 fra 26 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Stegt kyllingebryst

  • 4 kyllingebryster – ca. 600 g
  • 1 dl hvedemel
  • 25 g smør
  • 2-3 spsk olie fra de soltørrede tomater
  • Salt og peber

Cremet flødesauce med soltørrede tomater

  • 140 g soltørrede tomater, drænet vægt – gem olien
  • 100 g frisk spinat
  • 1 løg, finthakket
  • 3-4 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 håndfuld friske basilikumblade
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 1 1/2 dl hvidvin (eller bouillon – kylling eller grønt)
  • 1/2 citron, saften heraf
  • 75 g parmesan, fintrevet
  • Salt og peber

Sådan gør du

Stegt kylling

  • Krydr kyllingen med salt og peber, og vend derefter stykkerne i mel.
  • Smelt smørret på en pande, og hæld et par spiseskefulde af olien fra de soltørrede tomater ved.
    Steg kyllingen ved middel varme, til den er gennemstegt og gylden på begge sider.
    Læg kyllingen til side på en tallerken med et stykke staniol henover.
  • På samme pande tilsættes løg, hvidløg og de soltørrede tomater, – steg til løgene er klare.
    Er de soltørrede tomater hele skal disse skæres i strimler inden de kommes på panden.
  • Hæld derefter hvidvinen over (eller bouillon), og lad den koge ind et øjeblik, og tilsæt derefter fløden, og lad saucen koge igennem et par minutter.
  • Rør parmesanen i saucen, og lad den simre videre i ca. 5 minutter eller til den tykner let og samler sig.
  • Tilsæt spinat og frisk basilikum, og rør til det falder sammen.
    Smag derefter saucen til med salt, peber og friskpresset citronsaft.
    Server med din favorit pasta, kartoffelmos, knuste kartofler eller lignende.
Kylling i flødesauce med soltørrede tomater - Opskrift på Tuscan Chicken
Kylling i flødesauce med soltørrede tomater – Opskrift på Tuscan Chicken

Kommentarer

  1. Jeanette

    5 stars
    Super lækker – også som gæstemad. Vores 4 gæster var også meget begejstrede. Vi serverede sorte ris til. Mums

    • Hej Jeanette

      Eh hvor er det bare godt at gære altså, det er jeg virkelig glad for 🙂
      Tusind tak for de flotte ord, – og rigtig god påske 🙂

      Kh Dianna

  2. Tina Hartvig

    5 stars
    Tak for inspiration havde ikke spinat , men et par fennikel der skulle bruges og det smagte vildt godt vi fik ris og grønne bønner til .

  3. 5 stars
    Smagte virkelig godt – tak!

  4. Charlotte Sørensen

    5 stars
    Hej
    Stor succes, også selvom jeg helt glemte at komme spinaten i.. det må blive næste gang Men hvornår skal basilikummen egentlig i.. er det bare som drys lige inden servering? Jeg brugte i øvrigt mere bouillon, for ellers synes jeg saucen blev for tyk. Serverede ris til. Må absolut gentage succesen en anden gang
    Bh Charlotte

    • Hej Charlotte

      Åhhh hvor godt altså, – tak for de søde ord 🙂
      Og god idé med ekstra bouillon hvis man synes saucen skal være tyndere:)

      Kh Dianna

  5. Kristine G

    5 stars
    Virkelig lækker med frisk hjemmelavet pasta til. Mums!

  6. Mariann Louise

    3. Gang den bliver serveret for gæster, ny livret! Har endda været serveret på 2. dagen for gæster, vendt i et fad med pasta og lidt stegte tomater, såååå lækkert! Elsker dine opskrifter!

  7. Cecile

    Hej, sikke en skøn opskrift, som jeg er ved at lave nu

    Skal kyllingen tilbage i saucen – som det ser ud til på billedet, eller serveres denne løst

    På forhånd tak

    • Hej Cecilie

      Tusind tak 🙂

      Det skal den som sådan ikke. Jeg lægger den blot tilbage i saucen hvis det skal serveres i panden, og for lige at give den et par minutters varme inden den serveres.

      Kh Dianna

4.74 from 26 votes (21 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)