Lækre pandestegte kyllingebryster, saftige og gyldne, – serveret i den lækreste cremede flødesauce med masser af hvidløg, soltørrede tomater, parmesan og spinat.
Denne her skønne italienske klassiker, Tuscan Chicken, er super nem at lave, og så smager den bare helt vidunderligt.
Den kan serveres med din favorit pasta, en god kartoffelmos, knuste kartofler, ris eller lignende.
En favorit for hele familien, – masser af smag, varm og bare super lækker.
Kylling i cremet flødesauce med spinat og soltørrede tomater
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Stegt kyllingebryst
- 4 kyllingebryster – ca. 600 g
- 1 dl hvedemel
- 25 g smør
- 2-3 spsk olie fra de soltørrede tomater
- Salt og peber
Cremet flødesauce med soltørrede tomater
- 140 g soltørrede tomater, drænet vægt – gem olien
- 100 g frisk spinat
- 1 løg, finthakket
- 3-4 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 håndfuld friske basilikumblade
- 2 1/2 dl piskefløde
- 1 1/2 dl hvidvin (eller bouillon – kylling eller grønt)
- 1/2 citron, saften heraf
- 75 g parmesan, fintrevet
- Salt og peber
Sådan gør du
Stegt kylling
- Krydr kyllingen med salt og peber, og vend derefter stykkerne i mel.
- Smelt smørret på en pande, og hæld et par spiseskefulde af olien fra de soltørrede tomater ved. Steg kyllingen ved middel varme, til den er gennemstegt og gylden på begge sider.Læg kyllingen til side på en tallerken med et stykke staniol henover.
- På samme pande tilsættes løg, hvidløg og de soltørrede tomater, – steg til løgene er klare.Er de soltørrede tomater hele skal disse skæres i strimler inden de kommes på panden.
- Hæld derefter hvidvinen over (eller bouillon), og lad den koge ind et øjeblik, og tilsæt derefter fløden, og lad saucen koge igennem et par minutter.
- Rør parmesanen i saucen, og lad den simre videre i ca. 5 minutter eller til den tykner let og samler sig.
- Tilsæt spinat og frisk basilikum, og rør til det falder sammen.Smag derefter saucen til med salt, peber og friskpresset citronsaft.Server med din favorit pasta, kartoffelmos, knuste kartofler eller lignende.
Super lækker – også som gæstemad. Vores 4 gæster var også meget begejstrede. Vi serverede sorte ris til. Mums
Hej Jeanette
Eh hvor er det bare godt at gære altså, det er jeg virkelig glad for 🙂
Tusind tak for de flotte ord, – og rigtig god påske 🙂
Kh Dianna
Tak for inspiration havde ikke spinat , men et par fennikel der skulle bruges og det smagte vildt godt vi fik ris og grønne bønner til .
Hej Tina
Ej hvor dejligt at høre, – fantastisk 🙂
Kh Dianna
Smagte virkelig godt – tak!
Hejsa
Det er jeg virkelig glad for at høre, tusind tak 🙂
Kh Dianna
Hej
Stor succes, også selvom jeg helt glemte at komme spinaten i.. det må blive næste gang Men hvornår skal basilikummen egentlig i.. er det bare som drys lige inden servering? Jeg brugte i øvrigt mere bouillon, for ellers synes jeg saucen blev for tyk. Serverede ris til. Må absolut gentage succesen en anden gang
Bh Charlotte
Hej Charlotte
Åhhh hvor godt altså, – tak for de søde ord 🙂
Og god idé med ekstra bouillon hvis man synes saucen skal være tyndere:)
Kh Dianna
Virkelig lækker med frisk hjemmelavet pasta til. Mums!
3. Gang den bliver serveret for gæster, ny livret! Har endda været serveret på 2. dagen for gæster, vendt i et fad med pasta og lidt stegte tomater, såååå lækkert! Elsker dine opskrifter!
Hej Mariann
Hvor er det bare dejligt at høre – tusind tak for din dejlige besked 🙂
Kh Dianna
Hej, sikke en skøn opskrift, som jeg er ved at lave nu
Skal kyllingen tilbage i saucen – som det ser ud til på billedet, eller serveres denne løst
På forhånd tak
Hej Cecilie
Tusind tak 🙂
Det skal den som sådan ikke. Jeg lægger den blot tilbage i saucen hvis det skal serveres i panden, og for lige at give den et par minutters varme inden den serveres.
Kh Dianna