Kroketter med and - Opskrift på sprøde kartoffel kroketter

Kroketter med and, kartofler og sennepsmayo

Kroketter med and, kartofler og sennepsmayo
Opskrift på lækre sprøde kroketter lavet med rester af andestegen og kartofler. En perfekt appetizer, snack eller som del af tapasbordet.
Denne opskrift giver til 14-16 kroketter.
Kroketter med and - Opskrift på sprøde kartoffel kroketter

Lækre sprøde kroketter lavet med rester af andestegen og kogte kartofler, – perfekt som snack, appetizer eller som del af tapasbordet.
Du kan lave dem med confiteret and eller stegt and, begge dele egner sig perfekt til kroketterne, – og så er det en super måde at pifte resterne op på.
De tager virkelig ingen tid at lave, og så smager de bare så godt.
Lav en hjemmelavet mayonnaise, eller brug en god købt mayonnaise – begge dele fungerer så fint.

Kroketter med and - Opskrift på sprøde kartoffel kroketter

Kroketter med and, kartofler og sennepsmayo

Opskrift på lækre sprøde kroketter lavet med rester af andestegen og kartofler. En perfekt appetizer, snack eller som del af tapasbordet.
Denne opskrift giver til 14-16 kroketter.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Forret, Snack
Køkken: Dansk
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 6 personer

Ingredienser

Kroketter

  • 300 g kogte (eller bagte) kartofler
  • 180 g tilberedt and
  • Salt og peber
  • 1-2 l rapsolie eller anden fritureolie

Panering

  • 1 dl hvedemel
  • 2 æg, sammenpisket
  • 4 dl rasp

Senneps mayonnaise

  • 1 dl god mayonnaise
  • 2-3 spsk creme fraiche
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk gul sennep (eller sød sennep)
  • 3 cornichoner, finthakket
  • Salt og peber

Sådan gør du

Senneps mayonnaise

  • Bland alle ingredienserne til mayonnaisen, og smag til med salt og peber.
    Sæt på køl til kroketterne er klar.

Kroketter

  • Varm olien op til ca. 170-175 grader.
  • Mos kartoflerne og hak andekødet fint.
  • Bland det i en skål og krydr med salt og peber.
  • Form farsen til kugler på ca. 30-35 g/stk, – 14-16 stk.
  • Tril dem først i mel, derefter i sammenpisket æg og til sidst i raspen.
  • Friter dem i hold af 3-4 stykker ad gangen, til de er gyldne og sprøde – ca. 3 minutter.
  • Lad dem hvile på lidt køkkenrulle inden de serveres med sennepsmayo.
Kroketter med and - Opskrift på sprøde kartoffel kroketter
Kroketter med and – Opskrift på sprøde kartoffel kroketter
Kroketter med and - Opskrift på sprøde kartoffel kroketter
Kroketter med and – Opskrift på sprøde kartoffel kroketter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse