Kroketter med and - Opskrift på sprøde kartoffel kroketter

Kroketter med and, kartofler og sennepsmayo

Kroketter med and, kartofler og sennepsmayo
Opskrift på lækre sprøde kroketter lavet med rester af andestegen og kartofler. En perfekt appetizer, snack eller som del af tapasbordet.
Denne opskrift giver til 14-16 kroketter.
Kroketter med and - Opskrift på sprøde kartoffel kroketter

Lækre sprøde kroketter lavet med rester af andestegen og kogte kartofler, – perfekt som snack, appetizer eller som del af tapasbordet.
Du kan lave dem med confiteret and eller stegt and, begge dele egner sig perfekt til kroketterne, – og så er det en super måde at pifte resterne op på.
De tager virkelig ingen tid at lave, og så smager de bare så godt.
Lav en hjemmelavet mayonnaise, eller brug en god købt mayonnaise – begge dele fungerer så fint.

Kroketter med and - Opskrift på sprøde kartoffel kroketter

Kroketter med and, kartofler og sennepsmayo

Opskrift på lækre sprøde kroketter lavet med rester af andestegen og kartofler. En perfekt appetizer, snack eller som del af tapasbordet.
Denne opskrift giver til 14-16 kroketter.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.82 fra 11 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Forret, Snack
Køkken: Dansk
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal6 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kroketter

  • 300 g kogte (eller bagte) kartofler
  • 180 g rester af and eller confit de canard
  • Salt og peber
  • 1-2 l rapsolie eller anden fritureolie

Panering

  • 1 dl hvedemel
  • 2 æg, sammenpisket
  • 4 dl rasp

Senneps mayonnaise

  • 1 dl god mayonnaise
  • 2-3 spsk creme fraiche
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk gul sennep (eller sød sennep)
  • 3 cornichoner, finthakket
  • Salt og peber

Sådan gør du

Senneps mayonnaise

  • Bland alle ingredienserne til mayonnaisen, og smag til med salt og peber.
    Sæt på køl til kroketterne er klar.

Kroketter

  • Varm olien op til ca. 170-175 grader.
  • Mos kartoflerne og hak andekødet fint.
  • Bland det i en skål og krydr med salt og peber.
  • Form farsen til kugler på ca. 30-35 g/stk, – 14-16 stk.
  • Tril dem først i mel, derefter i sammenpisket æg og til sidst i raspen.
  • Friter dem i hold af 3-4 stykker ad gangen, til de er gyldne og sprøde – ca. 3 minutter.
  • Lad dem hvile på lidt køkkenrulle inden de serveres med sennepsmayo.
Kroketter med and - Opskrift på sprøde kartoffel kroketter
Kroketter med and – Opskrift på sprøde kartoffel kroketter
Kroketter med and - Opskrift på sprøde kartoffel kroketter
Kroketter med and – Opskrift på sprøde kartoffel kroketter

Kommentarer

  1. 5 stars
    fantastisk

  2. Gitte Larsen

    Kan man godt lave kartoffel/and massen dagen før og rulle dem til kugler og så først næste dag vende dem i æg og rasp.??

  3. Anja Frederiksen

    Kan man lave den klar torsdag og så først i olie lørdag eller kan du lave klar før og lægge dem i fryserne og så tage op et par timer for og derefter i olien?

    • Hej Anja

      Du kan i princippet gøre begge dele, – så det der fungerer bedst for dig 🙂
      Jeg ville nok gå med at fryse dem, for at de holder formen pænest 🙂

      Kh Dianna

  4. Kan de friteres også varmes i airfryer? Hvis de skal serveres andet sted ebs hjemme?

Skriv et svar til Gitte Larsen Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)