Opskrift på lækre sprøde kroketter lavet med rester af andestegen og kartofler. En perfekt appetizer, snack eller som del af tapasbordet.Denne opskrift giver til 14-16 kroketter.
Ret Forret, Snack
Køkken Dansk
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 6personer
Ingredienser
Kroketter
300gkogte (eller bagte) kartofler
180grester af and eller confit de canard
Salt og peber
1-2lrapsolie eller anden fritureolie
Panering
1dlhvedemel
2æg, sammenpisket
4dlrasp
Senneps mayonnaise
1dlgod mayonnaise
2-3spskcreme fraiche
1tskdijonsennep
1tskgul sennep (eller sød sennep)
3cornichoner, finthakket
Salt og peber
Sådan gør du
Senneps mayonnaise
Bland alle ingredienserne til mayonnaisen, og smag til med salt og peber. Sæt på køl til kroketterne er klar.
Kroketter
Varm olien op til ca. 170-175 grader.
Mos kartoflerne og hak andekødet fint.
Bland det i en skål og krydr med salt og peber.
Form farsen til kugler på ca. 30-35 g/stk, - 14-16 stk.
Tril dem først i mel, derefter i sammenpisket æg og til sidst i raspen.
Friter dem i hold af 3-4 stykker ad gangen, til de er gyldne og sprøde - ca. 3 minutter.
Lad dem hvile på lidt køkkenrulle inden de serveres med sennepsmayo.