Koteletter i fad med paprikasauce - Familie favorit på 30 min.

Koteletter i fad med paprikasauce

Koteletter i fad med paprikasauce
Opskrift på koteletter i fad med paprikasauce, bacon og svampe.
Koteletter i fad med paprikasauce - Familie favorit på 30 min.

Koteletter i fad med cremet paprikasauce er en sand familiefavorit, der både er nem og hurtig at lave.
Med møre koteletter og en fyldig paprikasauce lavet af bacon, stegte svampe, peberfrugt og fløde, bliver denne ret hurtigt en klassiker på middagsbordet. Paprikaen giver saucen sin karakteristiske varme og smag, mens fløden gør den dejligt cremet – en kombination, der hitter hos både store og små.
Retten er klar på omkring en halv time og er derfor perfekt til hverdage, hvor det skal være nemt, men stadig lækkert.
Server fadkoteletterne med kogte ris, kartofler, kartoffelmos eller pasta. Sørg endelig for at få det sidste af saucen med – den er nemlig skøn at vende med pasta til frokosten dagen efter.
En ret, der passer til alle anledninger og altid smager fantastisk.

Koteletter i fad med paprikasauce - Familie favorit på 30 min.

Koteletter i fad med paprikasauce

Opskrift på koteletter i fad med paprikasauce, bacon og svampe.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Nøgleord: Dansk mad, Koteletter i fad, Nem aftensmad, Retter i fad
Samlet tid: 35 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Koteletter

  • 2 dl hvedemel
  • 1 tsk paprika
  • 5 koteletter á ca. 150 g/stk
  • 50 g smør
  • 2 spsk olie
  • Salt og friskkværnet peber

Sauce

  • 150 g bacon, skåret i tern
  • 300 g champignon, skåret i skiver
  • 1 løg, skåret i strimler
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk sød paprika
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 1 rød peberfrugt, skåret i små strimler
  • 2 1/2 dl kyllingebouillon
  • 2 1/2 dl fløde eller creme fine
  • Salt og friskkværnet peber

Til servering

  • Kartoffelmos, ris eller kogte kartofler
  • Finthakket persille

Sådan gør du

  • Bland mel og paprika, og krydr med salt og friskkværnet peber. Vend koteletterne heri.
  • Smelt smørret på en pande med olien, lad det bruse godt op, og brun koteletterne af på begge sider i et lille minuts tid, ved høj varme.
    Læg dem til side i et ovnfast fad.
  • På samme pande steges baconen let gylden inden svampene tilsættes og brunes med.
  • Tilsæt løg og hvidløg og steg til løgene er klare, og drys derefter paprikaen over.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og varm det igennem et minuts tid, og hæld derefter peberfrugt, bouillon og fløden ved.
    Lad saucen simre i 5 minutter og smag derefter til med salt og friskkværnet peber.
  • Hæld lidt fyld i bunden af et ovnfast fad, læg koteletterne ovenpå, og fordel det sidste fyld på toppen.
  • Tilbered dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i ca. 15 minutter. 
    Tilberedningstiden varierer alt efter tykkelsen på kødet, og hvor længe du har brunet dem af.
  • Top med hakket persille inden servering, og servér med ris, pasta eller kartofler.

Kommentarer

  1. Anonym

    5 stars
    Smager virkelig dejligt:-)

  2. Charlotte Mortensen

    Hej.
    I videoen og omtalen er der peberfrugt i retten, men ikke i opskriften?

  3. Anonym

    5 stars
    Shit det smager godt, den sauce der⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

5 from 2 votes

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)