Opskrift på koteletter i fad med paprikasauce, bacon og svampe.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Dansk mad, Koteletter i fad, Nem aftensmad, Retter i fad
Samlet tid 35 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Koteletter
2dlhvedemel
1tskpaprika
5koteletter á ca. 150 g/stk
50gsmør
2spskolie
Salt og friskkværnet peber
Sauce
150gbacon, skåret i tern
300gchampignon, skåret i skiver
1løg, skåret i strimler
3fedhvidløg, finthakket
2spsksød paprika
2spsktomatkoncentrat
1rød peberfrugt, skåret i små strimler
2 1/2dlkyllingebouillon
2 1/2dlfløde eller creme fine
Salt og friskkværnet peber
Til servering
Kartoffelmos, ris eller kogte kartofler
Finthakket persille
Sådan gør du
Bland mel og paprika, og krydr med salt og friskkværnet peber. Vend koteletterne heri.
Smelt smørret på en pande med olien, lad det bruse godt op, og brun koteletterne af på begge sider i et lille minuts tid, ved høj varme. Læg dem til side i et ovnfast fad.
På samme pande steges baconen let gylden inden svampene tilsættes og brunes med.
Tilsæt løg og hvidløg og steg til løgene er klare, og drys derefter paprikaen over.
Tilsæt tomatkoncentrat og varm det igennem et minuts tid, og hæld derefter peberfrugt, bouillon og fløden ved. Lad saucen simre i 5 minutter og smag derefter til med salt og friskkværnet peber.
Hæld lidt fyld i bunden af et ovnfast fad, læg koteletterne ovenpå, og fordel det sidste fyld på toppen.
Tilbered dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i ca. 15 minutter. Tilberedningstiden varierer alt efter tykkelsen på kødet, og hvor længe du har brunet dem af.
Top med hakket persille inden servering, og servér med ris, pasta eller kartofler.