Koldhævede skagenslapper - Opskrift på skagenslapper

Koldhævede skagenslapper

Hvad synes du?


Lækre saftige skagenslapper, super nemme at bage og så smager de bare fantastisk.
Dejen får lov at hæve på køl natten over, og inden de skal bages får dejen lov at “vågne” på køkkenbordet så den får varme, og er klar til at komme i ovnen.
Jeg skyller gerne solsikkekernerne i koldt vand inden de kommes på bollerne, på den måde undgår du at de bliver for mørke under tilberedning..

Koldhævede skagenslapper

By Dianna Brinch
Tid: Min. 12 timer

Lækre koldhævede skagenslapper.
Denne opskrift giver 10 stk.

Ingredienser

  • 12 g gær
  • 4 dl koldt vand
  • 525 g hvedemel
  • 10 g salt
  • Solsikkekerner
  • Blå birkes
  • Sesam
  • Evt. lidt olie

Fremgangsmåde

1

Opløs gæren i vandet.

2

Rør melet i lidt ad gangen sammen med saltet, og kør dejen på maskine til den slipper, ca. 8-10 min.

3

Stil dejen på køkkenbordet i en halv times tid i en lufttæt beholder, inden den ryger på køl natten over. Giv gerne beholderen en smule olie så dejen nemmere slipper.

4

Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå og vågne og hvile på køkkenbordet i ca. 1 1/2 time.

5

Hæld dejen ud på køkkenbordet, gerne drysset med lidt mel, og spænd den let op ved hjælp af en dej skraber.

6

Hak dejen ud i 10 stykker og læg dem på et tæt lag solsikkekerner inden de lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.

7

Top dem med lys sesam og blå birkes og lad dem efterhæve i ca. 20 min.

8

Bag dem ved 230 grader, alm. ovn (gerne damp), i ca. 18 min. til de er blevet flotte gyldne og har en kerne temperatur på 98 grader.

Koldhævede skagenslapper - Opskrift på skagenslapper
Koldhævede skagenslapper – Opskrift på skagenslapper
Koldhævede skagenslapper - Opskrift på skagenslapper
Koldhævede skagenslapper – Opskrift på skagenslapper
Koldhævede skagenslapper - Opskrift på skagenslapper
Koldhævede skagenslapper – Opskrift på skagenslapper

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*