Lækre saftige skagenslapper, super nemme at bage og så smager de bare fantastisk.
Dejen får lov at hæve på køl natten over, og inden de skal bages får dejen lov at “vågne” på køkkenbordet så den får varme, og er klar til at komme i ovnen.
Jeg skyller gerne solsikkekernerne i koldt vand inden de kommes på bollerne, på den måde undgår du at de bliver for mørke under tilberedning..
Koldhævede skagenslapper
Lækre koldhævede skagenslapper. Denne opskrift giver 10 stk.
Ingredienser
- 12 g gær
- 4 dl koldt vand
- 525 g hvedemel
- 10 g salt
- Solsikkekerner
- Blå birkes
- Sesam
- Evt. lidt olie
Fremgangsmåde
Opløs gæren i vandet.
Rør melet i lidt ad gangen sammen med saltet, og kør dejen på maskine til den slipper, ca. 8-10 min.
Stil dejen på køkkenbordet i en halv times tid i en lufttæt beholder, inden den ryger på køl natten over. Giv gerne beholderen en smule olie så dejen nemmere slipper.
Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå og vågne og hvile på køkkenbordet i ca. 1 1/2 time.
Hæld dejen ud på køkkenbordet, gerne drysset med lidt mel, og spænd den let op ved hjælp af en dej skraber.
Hak dejen ud i 10 stykker og læg dem på et tæt lag solsikkekerner inden de lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
Top dem med lys sesam og blå birkes og lad dem efterhæve i ca. 20 min.
Bag dem ved 230 grader, alm. ovn (gerne damp), i ca. 18 min. til de er blevet flotte gyldne og har en kerne temperatur på 98 grader.



Kan de bages allerede aftenen inden de skal serveres eller bliver de tørre og kedelige af det?
Hej Marie
Det kan du sagtens gøre, – jeg bager dem gerne fredag morgen, så har vi til lørdag og søndag
Du giver dem blot den tid der står i opskriften, – og inden servering kan du lune dem i ovnen i 5 min. ved 200 grader, så er de som friskbagte
Giv evt. overfladen en smule vand inden de lunes, – så bliver de lækre sprøde på toppen
Rigtig god fornøjelse.
De bedste hilsner
Dianna
Lavede dem her til morgen og synes dejen var meget flydende. Kan det passe?
Hej Mark
Det lyder som om dejen ikke har rørt længe nok, – den skal røres til den samler sig og slipper kanterne. Hvis den derefter er let flydende er det fint, men det ef vigtigt den har samlet sig
Skrev med en anden i går der havde bagt bollerne, men hendes røremaskine skulle de æltes i næsten 30 min. før dejen samlede sig, – så det kommer meget an på styrken i maskinen
De beste hilsner
Dianna