Koldhævede skagenslapper - Opskrift på skagenslapper

Koldhævede skagenslapper

Koldhævede skagenslapper
Lækre koldhævede skagenslapper.
Denne opskrift giver 10 stk.
Koldhævede skagenslapper - Opskrift på skagenslapper

Lækre saftige skagenslapper, super nemme at bage og så smager de bare fantastisk.
Dejen får lov at hæve på køl natten over, og inden de skal bages får dejen lov at “vågne” på køkkenbordet så den får varme, og er klar til at komme i ovnen.
Jeg skyller gerne solsikkekernerne i koldt vand inden de kommes på bollerne, på den måde undgår du at de bliver for mørke under tilberedning..

Koldhævede skagenslapper - Opskrift på skagenslapper

Koldhævede skagenslapper

Lækre koldhævede skagenslapper.
Denne opskrift giver 10 stk.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Dessert
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 12 timer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 12 g

    gær

  • 4 dl

    koldt vand

  • 525 g

    hvedemel

  • 10 g

    salt

  • Solsikkekerner

  • Blå birkes

  • Sesam

  • Evt. lidt olie

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet.
  • Rør melet i lidt ad gangen sammen med saltet, og kør dejen på maskine til den slipper, ca. 8-10 min.
  • Stil dejen på køkkenbordet i en halv times tid i en lufttæt beholder, inden den ryger på køl natten over. Giv gerne beholderen en smule olie så dejen nemmere slipper.
  • Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå og vågne og hvile på køkkenbordet i ca. 1 1/2 time.
  • Hæld dejen ud på køkkenbordet, gerne drysset med lidt mel, og spænd den let op ved hjælp af en dej skraber.
  • Hak dejen ud i 10 stykker og læg dem på et tæt lag solsikkekerner inden de lægges på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Top dem med lys sesam og blå birkes og lad dem efterhæve i ca. 20 min.
  • Bag dem ved 230 grader, alm. ovn (gerne damp), i ca. 18 min. til de er blevet flotte gyldne og har en kerne temperatur på 98 grader.
Koldhævede skagenslapper - Opskrift på skagenslapper
Koldhævede skagenslapper – Opskrift på skagenslapper
Koldhævede skagenslapper - Opskrift på skagenslapper
Koldhævede skagenslapper – Opskrift på skagenslapper
Koldhævede skagenslapper - Opskrift på skagenslapper
Koldhævede skagenslapper – Opskrift på skagenslapper

Kommentarer

  1. Marie Andersen

    Kan de bages allerede aftenen inden de skal serveres eller bliver de tørre og kedelige af det?

    • Hej Marie
      Det kan du sagtens gøre, – jeg bager dem gerne fredag morgen, så har vi til lørdag og søndag
      Du giver dem blot den tid der står i opskriften, – og inden servering kan du lune dem i ovnen i 5 min. ved 200 grader, så er de som friskbagte
      Giv evt. overfladen en smule vand inden de lunes, – så bliver de lækre sprøde på toppen

      Rigtig god fornøjelse.

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. Lavede dem her til morgen og synes dejen var meget flydende. Kan det passe?

    • Hej Mark

      Det lyder som om dejen ikke har rørt længe nok, – den skal røres til den samler sig og slipper kanterne. Hvis den derefter er let flydende er det fint, men det ef vigtigt den har samlet sig
      Skrev med en anden i går der havde bagt bollerne, men hendes røremaskine skulle de æltes i næsten 30 min. før dejen samlede sig, – så det kommer meget an på styrken i maskinen

      De beste hilsner
      Dianna

  3. Nu har jeg bagt dette brød 2 gange, lige meget hvor lang tid jeg rører på maskinen, er dejen så våd jeg ikke kan røre ved dejen er den også sådan ved dig?

    • Hej Inge

      Tak for din besked:)
      Først skal jeg høre om du kører maskinen på fuld styrke? Ellers kan det være der problemet er?
      Men altså dejen skal samle sig og gøre skålen ren når den røres, – så er den rørt nok. Når du så slukker maskinen vil dejen naturligt flyde ud, netop fordi den er blød og våd. Dejen skal ikke kunne formes i hænderne, – det er den alt for blød og våd til, så det er korrekt den skal være sådan:)
      Det vigtigste er at den har samlet sig når den røres på maskinen, så er den rørt som den skal:)

      Håber ovenstående giver mening og brødet lykkedes for dig

      De bedste hilsner
      Dianna

  4. Jeg kører ikke på fuld styrke, det er bare så svært at forme brødene, når man ikke kan slippe dejen. Jeg er ellers vild med både smagen og det hele

  5. 5 stars
    Hej Dianna
    Tror du jeg kan bage dem på min grill, jeg skal nemlig på camping og det var da en lækker morgenbolle at kunne servere til min familie ?

    • Hej Bibi

      Det var da en god ide, – har aldrig prøvet dog:)
      Men hvis du har et bagestål (og gør det godt varmt), og får grillen op på 230 grader, så tænker jeg sagtens det kan lade sig gøre:)
      Bemærk dig at dejen er ikke sådan en man kan “forme” med hænderne, – boller skal hakkes ud og lægges direkte på fladen de skal bages på:)
      Ellers skal du bage dem hjemmefra og varme dem op på grillen:)
      Håber det lykkedes, og rigtig dejlig tur;)

      Kh Dianna

  6. Anni pedersen

    Hejsa
    Er det nok med film, over skålen natten over, er i tvivl om min skål med låg er stor nok

    • Hej Anni

      Det er så fint med film over, bare det sidder tæt:) Det er vigtigt dejen har plads nok til at hæve, så ikke den rammer toppen:)

      Rigtig god fornøjelse.

      De bedste hilsner
      Dianna

  7. Hej
    Bruger du dejkrogen eller “spaden” når dejen er så lind, er det vel bedst at røre med kagespaden?

    • Hej Anette

      Jeg bruger altid dejkrog til denne 🙂
      Dejen samler sig om krogen når den er rørt nok. Men flere af mine følgere har skrevet at de også har prøvet at røre den i hånden med fantastiske resultater, så tænker sagtens du kan bruge spaden hvis du foretrækker det 🙂

      Rigtig god weekend 🙂

      Kh Dianna

Skriv et svar til Anette Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*