Æltefri grove skagenslapper - Nemme og sprøde boller

Æltefri grove skagenslapper

Æltefri skagenslapper - Grove skagenslapper
Opskrift på grove æltefri skagenslapper.
Denne opskrift giver 8-10 stk.
Æltefri grove skagenslapper - Nemme og sprøde boller

De her æltefri grove skagenslapper er så nemme at lave, at de hurtigt bliver en favorit til morgenmaden eller som lækre boller til frokosten.
Dejen røres sammen på under 5 minutter direkte i hævebøtten, hvorefter den hæver natten over på køl. Imens ovnen varmer op – gerne med en bagesten for ekstra sprødhed – skal dejen bare opnå lidt stuetemperatur, så hæver skagenslapperne flottere op og får en perfekt luftig struktur.
De bages med et lag af solsikkekerner og drys af sesam og birkes, som giver både smag og tekstur til de gyldne, sprøde boller.
En dejlig nem løsning til hjemmebag uden besvær – og de kan nemt lunes op og nydes, når du har lyst.

Enkel opskrift på æltefri morgenboller
Disse koldhævede boller er både lette at lave og perfekte til morgenbordet. Med få ingredienser, der blot røres sammen med en grydeske i en skål, er dejen klar til en nat i køleskabet.
Jeg lader altid dejen hæve ved stuetemperatur i en halv time før køl, hvilket giver gæren et godt startskud.

Koldhævede boller uden røremaskine
Du behøver ingen røremaskine for at få perfekte koldhævede boller.
Med denne opskrift får du nemt bagt lækre, seje boller med masser af smag, som ovenikøbet kræver minimal indsats. Perfekte til at lune i weekenden eller til at fryse ned og tage op, når lysten til hjemmebag melder sig.

Æltefri grove skagenslapper - Nemme og sprøde boller

Æltefri skagenslapper – Grove skagenslapper

Opskrift på grove æltefri skagenslapper.
Denne opskrift giver 8-10 stk.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød, Morgenmad
Køkken: Dansk
Nøgleord: Bamseboller, Morgenbrød, Æltefri, Æltefri boller
Samlet tid: 14 timer
Ændre antal8 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 4 dl kold vand
  • 12 g gær
  • 2 spsk olivenolie
  • 375 g hvedemel
  • 150 g fuldkornshvede- eller grahamsmel
  • 12 g salt
  • Solsikkekerner
  • Sesam
  • Mørk birkes

Sådan gør du

Dag 1

  • Dejen røres sammen direkte i skålen den skal hæves i, så sørg for at den er stor nok så dejen kan hæve.
    Jeg rører dejen sammen i en condibøtte på 3 liter.
  • Opløs gæren i vandet, tilsæt olie, begge slags mel og salt.
    Tilsæt evt. melet af et par omgange – det gør det nemmere at røre sammen.
  • Rør dejen godt sammen med en ske, og sørg for at alt melet og saltet er rørt ind i dejen. Fugt evt. hånden med lidt vand, og hjælp dejen på vej, hvis der er behov for det.
    Synes du dejen virker for fast, kan du tilsætte op til 1/2 dl ekstra vand – tilsæt lidt af gangen. De forskellige meltyper suger forskelligt.
  • Læg låg på, og lad dejen hæve en halv times tid på køkkenbordet, inden den kommer på køl natten over.

Dag 2

  • Tag dejen ud af køleskabet og lad den få lidt temperatur imens ovnen varmes op. Lad dejen blive i bøtten.
    Brug gerne bagestål når du bager disse boller, det giver et virkelig lækkert resultat. Bageståelt skal varmes med op i ovnen.
    Alternativt kan du lade bagepladen varme med op i ovnen.
  • Dyp en spiseske i noget vand, og tag klatter af dejen op, og læg dem på tæt lag af solsikkekerner, og derefter på et stykke bagepapir.
    Fortsæt til du har brugt dejen og har 8-10 boller, og drys derefter toppen med sesam og birkes.
    Lad gerne bollerne efterhæve i 20 minutters tid, under et klæde, hvis tiden er til det – dette er dog ikke et must.
  • Bag de koldhævede boller ved 230 grader, almindelig varme, i ca. 18 minutter – til de er blevet flotte gyldne.
  • Lad bollerne køle let af på en rist inde de serveres.
    Opbevar dem derefter i en tætlukket pose, – eller frys dem der måtte være tilbage.
    Bollerne kan let opvarmes over weekenden. Giv dem 5-8 minutter ved 200 grader, evt. sprøjtet med en smule vand på toppen – så er de som nybagte igen.

Kommentarer

  1. Marlene Pedersen

    Hejsa
    De ser lækre ud men kan ikke lige finde opskriften.
    Gode hilsner
    Marlene

    • Hej Marlene

      Tusind tak for din besked 🙂
      Hihi det er fordi jeg først lige har siddet og lagt den op i dag, så opskriften skulle lige frigives 😉
      Men den ligger der nu – så den er klar til dig 🙂

      Kh Dianna

  2. Anonym

    Lækkert

  3. Anonym

    5 stars
    Bagte dem hertil morgen og hvor er de gode☺️

  4. Ellen Filholm

    Hej Dianna.
    Kan de hæve i kold gang ( kender ikke lige temp, men den er jo højere end 5 Gr i køleskabet
    Jeg vil prøve at bage dem til fredag morgen, når vores børn kommer hjem på ferie. Køleskabet er fyldt med mad

    • Hej Ellen

      Det kan du sagtens ja 🙂
      Put evt. en smule mindre gær i, ca. 8 gram, det burde være fint når den hæver ved højere temperatur 🙂

      Kh Dianna

  5. Hej…..

    Kan man bruge tørgær, istedet for frisk gær?

    • Hej Line

      Sagtens ja, men husk at følge mål og fremgangsmåde for tørgær – dette r ikke det samme som frisk gær 🙂

      Kh Dianna

  6. Lizanne nedahl

    De ser rigtig lækre ud! Har du erfaring med eller forslag til, hvordan de laves i en airfryer?

    • Hej Lizanne

      Tusind tak 🙂 Har desværre ikke prøvet at bage dem i AF – men som hovedregn plejer jeg at sænke temperat7uren med 15-20 grader – og alt efter hvad der skal laves, så plejer tiden også at skulle reduceres 🙂

      Kh Dianna

  7. Malene

    5 stars
    Lavede dem her til morgen. Dog med surdej i stedet for gær…. Og mums de er stadig fantastiske. Kan det passe at du har haft denne opskrift med surdej førhen? Hvis man vil bare med surdej, så bytter man gæren ud med 100 gr. Ung surdej og lader dejen stå nogle timer på bordet for at hæve (30-40%)… tak for dejlige og lækre opskrifter. Godt Nytår.

    • Hej Malene

      Tusind tak for din dejlige besked – og fif er hermed givet videre:)

      Der ligger stadig en opskrift på bloggen hvor de er lavet med surdej:)

      Kh Dianna

  8. Bettina Hansen

    Det er en meget lækker opskrift, som jeg bruger næsten dagligt i Airfryer. Nu er spørgsmålet, hvad tænker du om at bage det som franskbrød i stedet for, har en lille form til Airfryer – er dog meget i tvivl om bagetid – har du et tip?

5 from 2 votes

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)