Koldhævede skagenslapper - Opskrift på skagenslapper

Koldhævede skagenslapper

Koldhævede skagenslapper
Lækre koldhævede skagenslapper.
Denne opskrift giver 10 stk.
Koldhævede skagenslapper - Opskrift på skagenslapper

Lækre saftige skagenslapper, super nemme at bage og så smager de bare fantastisk.
Dejen får lov at hæve på køl natten over, og inden de skal bages får dejen lov at “vågne” på køkkenbordet så den får varme, og er klar til at komme i ovnen.
Jeg skyller gerne solsikkekernerne i koldt vand inden de kommes på bollerne, på den måde undgår du at de bliver for mørke under tilberedning..

Koldhævede skagenslapper - Opskrift på skagenslapper

Koldhævede skagenslapper

Lækre koldhævede skagenslapper.
Denne opskrift giver 10 stk.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.93 fra 14 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød
Køkken: Dansk, Gourministeriet
Samlet tid: 12 timer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 12 g

    gær

  • 4 dl

    koldt vand

  • 525 g

    hvedemel

  • 10 g

    salt

  • Solsikkekerner

  • Blå birkes

  • Sesam

  • Evt. lidt olie

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet.
  • Rør melet i lidt ad gangen sammen med saltet, og rør dejen på maskine til den slipper kanterne og samler sig, - ca. 8-10 min.
    *Hænger dejen lidt i, i bunden, er de helt fint, - den skal blot slippe kanterne.
  • Stil dejen på køkkenbordet i en halv times tid i en lufttæt beholder, inden den ryger på køl natten over. Giv gerne beholderen en smule olie så dejen nemmere slipper.
    *Gæren aktiveres bedre ved lige at lade den stå på køkkenbordet inden den komemr på køl, - men du kan også springe dette trin over hvis det passer bedst tidsmæssigt.
  • Tag dejen ud af køleskabet og lad den få lidt varme imens ovnen varmer op.
    *Brug gerne bagestål når du bager disse boller, - det giver et virkelig lækkert resultat - bageståelt skal varmed med op i ovnen. Alternativt kan du lade bagepladen varme med op i ovnen.
  • Hæld dejen ud på køkkenbordet, gerne drysset med lidt mel, og spænd den let op ved hjælp af en dej skraber.
  • Hak dejen ud i 10 stykker og læg dem på et tæt lag solsikkekerner inden de lægges på en bageplade beklædt med bagepapir og toppes med lys sesam og blå birkes.
    *Bager du på bagestål lægges bollerne på et stykke bagepapir, der derefter sættes i ovnen.
    *Du kan lade bollerne efterhæve i 20 minutters tid, under et klæde, hvis tiden er til det - dette er dog ikke et must.
  • Bag dem ved 230 grader, almindelig ovn, i ca. 18 min. til de er blevet flotte gyldne og har en kerne temperatur på 98 grader.
    *Har du dampprogram kan du med fordel bruge det, - bag dem stadig ved 230 grader. Alternativt kan du sætte en lille skål i bunden af ovnen med lidt vand i - det giver samme effekt.
  • Lad bollerne køle let af på en rist inde de serveres.
    Opbevar dem derefter i en tætlukket pose, - eller frys dem der måtte være tilbage.
    Bollerne kan let opvarmes over weekenden. Giv dem 5-8 minutter ved 200 grader, evt. sprøjtet med en smule vand på toppen, - så er de som nybagte igen.
Koldhævede skagenslapper - Opskrift på skagenslapper
Koldhævede skagenslapper – Opskrift på skagenslapper
Koldhævede skagenslapper - Opskrift på skagenslapper
Koldhævede skagenslapper – Opskrift på skagenslapper
Koldhævede skagenslapper - Opskrift på skagenslapper
Koldhævede skagenslapper – Opskrift på skagenslapper

Kommentarer

  1. Marie Andersen

    Kan de bages allerede aftenen inden de skal serveres eller bliver de tørre og kedelige af det?

    • Hej Marie
      Det kan du sagtens gøre, – jeg bager dem gerne fredag morgen, så har vi til lørdag og søndag
      Du giver dem blot den tid der står i opskriften, – og inden servering kan du lune dem i ovnen i 5 min. ved 200 grader, så er de som friskbagte
      Giv evt. overfladen en smule vand inden de lunes, – så bliver de lækre sprøde på toppen

      Rigtig god fornøjelse.

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. Lavede dem her til morgen og synes dejen var meget flydende. Kan det passe?

    • Hej Mark

      Det lyder som om dejen ikke har rørt længe nok, – den skal røres til den samler sig og slipper kanterne. Hvis den derefter er let flydende er det fint, men det ef vigtigt den har samlet sig
      Skrev med en anden i går der havde bagt bollerne, men hendes røremaskine skulle de æltes i næsten 30 min. før dejen samlede sig, – så det kommer meget an på styrken i maskinen

      De beste hilsner
      Dianna

  3. Nu har jeg bagt dette brød 2 gange, lige meget hvor lang tid jeg rører på maskinen, er dejen så våd jeg ikke kan røre ved dejen er den også sådan ved dig?

    • Hej Inge

      Tak for din besked:)
      Først skal jeg høre om du kører maskinen på fuld styrke? Ellers kan det være der problemet er?
      Men altså dejen skal samle sig og gøre skålen ren når den røres, – så er den rørt nok. Når du så slukker maskinen vil dejen naturligt flyde ud, netop fordi den er blød og våd. Dejen skal ikke kunne formes i hænderne, – det er den alt for blød og våd til, så det er korrekt den skal være sådan:)
      Det vigtigste er at den har samlet sig når den røres på maskinen, så er den rørt som den skal:)

      Håber ovenstående giver mening og brødet lykkedes for dig

      De bedste hilsner
      Dianna

  4. Jeg kører ikke på fuld styrke, det er bare så svært at forme brødene, når man ikke kan slippe dejen. Jeg er ellers vild med både smagen og det hele

  5. 5 stars
    Hej Dianna
    Tror du jeg kan bage dem på min grill, jeg skal nemlig på camping og det var da en lækker morgenbolle at kunne servere til min familie ?

    • Hej Bibi

      Det var da en god ide, – har aldrig prøvet dog:)
      Men hvis du har et bagestål (og gør det godt varmt), og får grillen op på 230 grader, så tænker jeg sagtens det kan lade sig gøre:)
      Bemærk dig at dejen er ikke sådan en man kan “forme” med hænderne, – boller skal hakkes ud og lægges direkte på fladen de skal bages på:)
      Ellers skal du bage dem hjemmefra og varme dem op på grillen:)
      Håber det lykkedes, og rigtig dejlig tur;)

      Kh Dianna

  6. Anni pedersen

    Hejsa
    Er det nok med film, over skålen natten over, er i tvivl om min skål med låg er stor nok

    • Hej Anni

      Det er så fint med film over, bare det sidder tæt:) Det er vigtigt dejen har plads nok til at hæve, så ikke den rammer toppen:)

      Rigtig god fornøjelse.

      De bedste hilsner
      Dianna

  7. Anette

    Hej
    Bruger du dejkrogen eller “spaden” når dejen er så lind, er det vel bedst at røre med kagespaden?

    • Hej Anette

      Jeg bruger altid dejkrog til denne 🙂
      Dejen samler sig om krogen når den er rørt nok. Men flere af mine følgere har skrevet at de også har prøvet at røre den i hånden med fantastiske resultater, så tænker sagtens du kan bruge spaden hvis du foretrækker det 🙂

      Rigtig god weekend 🙂

      Kh Dianna

  8. Mathias

    4 stars
    I opskrift-listen står der ‘10g salt’, men der står ikke i selve opskriften, hvornår disse skal tilføjes?

    Ellers en ganske udmærket opskrift

    • Hej Mathias

      Dejligt du kan lide den:)

      Det står i punkt 2, – “rør meleti lidt ad gangen sammen med saltet”:)
      Jeg blander altid mel og salt, og tilsætter det så lidt ad gangen:)

      Rigtig god weekend:)

      Dbh Dianna

  9. Lars D

    Jeg har prøvet denne opskrift en enkelt gang med fint resultat.
    Dejen blev rørt sammen med en grydeske kl 23. Tilsatte lidt ekstra gær.
    Meget sticky dej, men sådan er det i min bog når man laver koldhævede boller. De blev løftet på bagepladen med 2 spiseskeer.

    Muligvis en maskinæltning vil give et luftigere resultat, men i hverdagen når det skal gå stærkt er det en hurtigt løsning og der blev spist op i øvrigt.
    Jeg havde tilsat lidt grahamsmel så bollerne får lidt mere fylde og tekstur.

Skriv et svar til Mark Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)