Vanvittig lækre rundstykker, perfekte til morgenbordet i weekenden. Surdejen giver en fantastisk smag til brødet, og de holder sig friske i flere dage.
Koldhævede håndværkere med surdej
Opskrift på koldhævede håndværkere med surdej Denne opskrift giver ca. 12 stk.
Ingredienser
- 10 g gær
- 4 1/2 dl koldt vand
- 2 dl tynd surdej, biga
- 550 g hvedemel
- 10 g salt
- Blå birkes
Fremgangsmåde
Opløs gæren i vandet og tilsæt surdej og salt.
Rør melet i lidt ad gangen og kør dejen på maskine til den slipper, ca. 8-10 min.
Stil dejen på køl natten over i en lufttæt beholder.
Tag dejen ud af køleskabet, og lad den stå og vågne og hvile på køkkenbordet i ca. 1 time.
Hæld dejen ud på køkkenbordet og spænd den let op ved hjælp af en dej skraber.
Hak bollerne ud, ca. 12. stk og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med blå birkes og bag dem ved 230 grader, alm. ovn (gerne damp), i ca. 18 min. til de er blevet flotte gyldne og har en kerne temperatur på 98 grader.
Hej..
Hvorfor kan man ikke se opskriften på de koldhævede håndværker ?
Hej Gitte
Tak fordi du skriver, – opskriften var ikke gjort synlig ved en fejl, det virker nu:)
Rigtig god dag.
Mange hilsner Dianna