Opskrift på koldhævede håndværkere med surdej

Koldhævede håndværkere med surdej

Vanvittig lækre rundstykker, perfekte til morgenbordet i weekenden. Surdejen giver en fantastisk smag til brødet, og de holder sig friske i flere dage.

Koldhævede håndværkere med surdej

By Jes Brinch
Tid: 26 timer

Opskrift på koldhævede håndværkere med surdej
Denne opskrift giver ca. 12 stk.

Ingredienser

  • 10 g gær
  • 4 1/2 dl koldt vand
  • 2 dl tynd surdej, biga
  • 550 g hvedemel
  • 10 g salt
  • Blå birkes

Fremgangsmåde

1

Opløs gæren i vandet og tilsæt surdej og salt.

2

Rør melet i lidt ad gangen og kør dejen på maskine til den slipper, ca. 8-10 min.

3

Stil dejen på køl natten over i en lufttæt beholder.

4

Tag dejen ud af køleskabet, og lad den stå og vågne og hvile på køkkenbordet i ca. 1 time.

5

Hæld dejen ud på køkkenbordet og spænd den let op ved hjælp af en dej skraber.

6

Hak bollerne ud, ca. 12. stk og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med blå birkes og bag dem ved 230 grader, alm. ovn (gerne damp), i ca. 18 min. til de er blevet flotte gyldne og har en kerne temperatur på 98 grader.

Kommentarer

  1. Hej..
    Hvorfor kan man ikke se opskriften på de koldhævede håndværker ?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Gourministeriet bruger Akismet for at reducere spam. Læs mere om databehandling her.