Håndværkere - Opskrift på hjemmebagte håndværkere med surdej

Koldhævede håndværkere med surdej

Koldhævede håndværkere med surdej
Opskrift på koldhævede håndværkere med surdej
Denne opskrift giver ca. 12 stk.
Håndværkere - Opskrift på hjemmebagte håndværkere med surdej

Vanvittig lækre rundstykker, perfekte til morgenbordet i weekenden. Surdejen giver en fantastisk smag til brødet, og de holder sig friske i flere dage.

Håndværkere - Opskrift på hjemmebagte håndværkere med surdej

Koldhævede håndværkere med surdej

Opskrift på koldhævede håndværkere med surdej
Denne opskrift giver ca. 12 stk.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Samlet tid: 12 timer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 10 g

    gær

  • 4 1/2 dl

    koldt vand

  • 2 dl

    tynd surdej, biga

  • 550 g

    hvedemel

  • 10 g

    salt

  • Blå birkes

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt surdej og salt.
  • Rør melet i lidt ad gangen og kør dejen på maskine til den slipper, ca. 8-10 min.
  • Stil dejen på køl natten over i en lufttæt beholder.
  • Tag dejen ud af køleskabet, og lad den stå og få lidt varme imens ovnen varmer op.
  • Hæld dejen ud på køkkenbordet og spænd den let op ved hjælp af en dej skraber.
  • Hak bollerne ud, ca. 12. stk og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med blå birkes og bag dem ved 230 grader, alm. ovn (gerne damp), i ca. 18 min. til de er blevet flotte gyldne og har en kerne temperatur på 98 grader.

Kommentarer

  1. Hej..
    Hvorfor kan man ikke se opskriften på de koldhævede håndværker ?

  2. Håndværkere er ikke rundstykker, der er stor forskel. Et dansk rundstykke er noget helt andet.

    • Hej Frank

      Når jeg skriver mine tekster, inddrager jeg gerne de ord, som jeg ved folk søger på. Derfor skriver jeg også rundstykker på denne opskrift, da jeg ved at rigtig mange forbinder håndværkere med netop den beskrivelse, – inklusiv mig selv 🙂
      Om det er politisk korrekt eller ej, det skal jeg ikke gøre mig klog på 🙂

      Rigtig god dag 🙂

      Dbh Dianna

Skriv et svar til Gitte Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)