Vanvittig lækre rundstykker, perfekte til morgenbordet i weekenden. Surdejen giver en fantastisk smag til brødet, og de holder sig friske i flere dage.
Koldhævede håndværkere med surdej
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 10 g
gær
- 4 1/2 dl
koldt vand
- 2 dl
- 550 g
hvedemel
- 10 g
salt
-
Blå birkes
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet og tilsæt surdej og salt.
- Rør melet i lidt ad gangen og kør dejen på maskine til den slipper, ca. 8-10 min.
- Stil dejen på køl natten over i en lufttæt beholder.
- Tag dejen ud af køleskabet, og lad den stå og få lidt varme imens ovnen varmer op.
- Hæld dejen ud på køkkenbordet og spænd den let op ved hjælp af en dej skraber.
- Hak bollerne ud, ca. 12. stk og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med blå birkes og bag dem ved 230 grader, alm. ovn (gerne damp), i ca. 18 min. til de er blevet flotte gyldne og har en kerne temperatur på 98 grader.
Hej..
Hvorfor kan man ikke se opskriften på de koldhævede håndværker ?
Hej Gitte
Tak fordi du skriver, – opskriften var ikke gjort synlig ved en fejl, det virker nu:)
Rigtig god dag.
Mange hilsner Dianna
Håndværkere er ikke rundstykker, der er stor forskel. Et dansk rundstykke er noget helt andet.
Hej Frank
Når jeg skriver mine tekster, inddrager jeg gerne de ord, som jeg ved folk søger på. Derfor skriver jeg også rundstykker på denne opskrift, da jeg ved at rigtig mange forbinder håndværkere med netop den beskrivelse, – inklusiv mig selv 🙂
Om det er politisk korrekt eller ej, det skal jeg ikke gøre mig klog på 🙂
Rigtig god dag 🙂
Dbh Dianna