Dansk sommer byder på nye danske kartofler. Og noget så enkelt som nye kogte kartofler smager jo fantastisk.
Disse nye kogte kartofler vendt med persillesmør og skalotteløg er et fantastisk tilbehør, der passer til enhver sommermiddag.
Kartoflerne koges til de er møre og derefter vendes de i en lækker persillesmør, der smelter perfekt sammen med kartoflernes naturlige smag.
Jeg tilsætter gerne finthakket skalotteløg for endnu mere smag, og sommertider også lidt presset hvidløg eller frisk citronskal og saft, som giver en dejlig friskhed. Det kommer lidt an på hvad de skal serveres til.
Kartoflerne er ikke kun nem at lave, men også utrolig alsidig. De kan serveres som tilbehør til både kød- og fiskeretter, eller som en del af en lækker sommerbuffet. Prøv den næste gang der skal nye kogte kartofler på bordet.
Er de danske kartofler ikke i sæson, så kan du bestemt også lave dem med udlandske – naturlivis. Køb små fine kartofler, det giver det bedste resultat.
Kogte kartofler med persillesmør
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 kg nye små kartofler
- 60 g smør
- 1 bdt persille, finthakket
- 1 skalotteløg, finthakket
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Rens kartoflerne fri for urenheder. Jeg foretrækker at lade skrællen blive på, og evt. pille dem efter kogning – alt efter hvor tyk skrællen er. Du kan også spiser dem med skræl på, eller skrælle dem inden kogning, – det er op til dig.
- Bring kartoflerne i kog i en gryde med rigeligt godt saltet vand. Tilsæt evt. peberkorn og persillestilkene.Lad dem koge ved middelvarme i ca. 5 min. under låg. Fjern gryden fra blusset, og lad kartoflerne trække færdigt i vandet, under låg – i ca. 10-15 min. Tiden kommer an på størrelsen af kartoflerne, – så mærke efter med en kødnål når de har trukket i 10 min. Skulle de stadig være meget hårde kan du blot tænde blusset et par minutter igen, eller lade dem stå længere. Man lærer hurtigt at vurdere kogetiden når man har gjort det nogle gange.
- Imens kartoflerne trækker i vandet, går du i gang med persillesmørret.*Skal kartoflerne pilles efterfølgende, venter du med smørret, til de er pillet.
- Smelt smørret i en lille gryde, og steg løgene til de er klare.
- Tilsæt persillen, og lad den tilberede i smørret et par minutter og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Vend kartoflerne godt i smørret, og server med ekstra friskkværnet peber på toppen.