Opskrift på nye kogte kartofler vendt med persillesmør.
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Nøgleord Nye kartofler
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
1kgnye små kartofler
60gsmør
1bdtpersille, finthakket
1skalotteløg, finthakket
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Rens kartoflerne fri for urenheder. Jeg foretrækker at lade skrællen blive på, og evt. pille dem efter kogning - alt efter hvor tyk skrællen er. Du kan også spiser dem med skræl på, eller skrælle dem inden kogning, – det er op til dig.
Bring kartoflerne i kog i en gryde med rigeligt godt saltet vand. Tilsæt evt. peberkorn og persillestilkene.Lad dem koge ved middelvarme i ca. 5 min. under låg. Fjern gryden fra blusset, og lad kartoflerne trække færdigt i vandet, under låg – i ca. 10-15 min. Tiden kommer an på størrelsen af kartoflerne, – så mærke efter med en kødnål når de har trukket i 10 min. Skulle de stadig være meget hårde kan du blot tænde blusset et par minutter igen, eller lade dem stå længere. Man lærer hurtigt at vurdere kogetiden når man har gjort det nogle gange.
Imens kartoflerne trækker i vandet, går du i gang med persillesmørret.*Skal kartoflerne pilles efterfølgende, venter du med smørret, til de er pillet.
Smelt smørret i en lille gryde, og steg løgene til de er klare.
Tilsæt persillen, og lad den tilberede i smørret et par minutter og krydr med salt og friskkværnet peber.
Vend kartoflerne godt i smørret, og server med ekstra friskkværnet peber på toppen.