Kartoffelsalat med urter - Opskrift på klassisk kartoffelsalat

Kartoffelsalat med krydderurter

Kartoffelsalat med krydderurter
Opskrift på kartoffelsalat med friske krydderurter.
Kartoffelsalat med urter - Opskrift på klassisk kartoffelsalat

Lækker cremet kartoffelsalat med masser af urter, – enkel og simplethen så lækker. En skøn opskrift på kartoffelsalat der går perfekt sammen med sommerens grill, kylling eller en portion klassisk frikadelle.
Jeg bruger gerne purløg og persille, – men prøv også med f.eks. dild, kørvel eller lignende.
Denne kartoffelsalat med urter er derudoversmagt til med en smule krydderier, syltede drueagurker og dijon. Den er cremet, fyldig og simpelthen så lækker.
Kartoffelsalaten kan servers med det samme, eller den kan opbevare på køl til den skal serveres. Tag gerne kartoffelsalaten ud et kvarters tid inden den skal på bordet.

Kartoffelsalat med urter - Opskrift på klassisk kartoffelsalat

Kartoffelsalat med krydderurter

Opskrift på kartoffelsalat med friske krydderurter.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.93 fra 14 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: Grill tilbehør, Kartoffelsalat, Sommer mad
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 900 g kartofler
  • 3 dl creme fraiche, gerne 18%
  • 1 dl god mayonnaise
  • 1 bdt purløg, finthakket
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • 1-2 syltede drueagurker, finthakket
  • 2 tsk dijon
  • 1 tsk sød paprika
  • 1/2 tsk

    løgpulver

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne med skræl i en stor gryde med godt saltet vand, og evt. persillestilke, i ca. 6 min.
    Lad derefter kartoflerne trække i kogevandet under låg i ca. 15 min. (alt efter størrelse). På den måde får du en lækker fast konsistens, og sikrer at kartoflerne ikke koger ud. Mærk med en kødnål om kartoflerne er møre inden vandet hældes fra.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og skyl dem i koldt vand og lad dem køle af, – gerne i køleskabet.
    Pil kartoflerne og skær dem derefter i mundrette stykker.
  • Rør creme fraiche, mayonnaise, dijon, purløg, persille, drueagurk og krydderier sammen i en skål. Smag til med salt og peber.
  • Vend forsigtigt kartoflerne i dressingen, – og smag til med salt og peber.
Kartoffelsalat med urter - Opskrift på klassisk kartoffelsalat
Kartoffelsalat med urter – Opskrift på klassisk kartoffelsalat

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)