Lækker cremet kartoffelsalat med masser af urter, – enkel og simplethen så lækker. En skøn opskrift på kartoffelsalat der går perfekt sammen med sommerens grill, kylling eller en portion klassisk frikadelle.
Jeg bruger gerne purløg og persille, – men prøv også med f.eks. dild, kørvel eller lignende.
Denne kartoffelsalat med urter er derudoversmagt til med en smule krydderier, syltede drueagurker og dijon. Den er cremet, fyldig og simpelthen så lækker.
Kartoffelsalaten kan servers med det samme, eller den kan opbevare på køl til den skal serveres. Tag gerne kartoffelsalaten ud et kvarters tid inden den skal på bordet.
Kartoffelsalat med krydderurter
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 900 g kartofler
- 3 dl creme fraiche, gerne 18%
- 1 dl god mayonnaise
- 1 bdt purløg, finthakket
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 1-2 syltede drueagurker, finthakket
- 2 tsk dijon
- 1 tsk sød paprika
- 1/2 tsk
løgpulver
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Kog kartoflerne med skræl i en stor gryde med godt saltet vand, og evt. persillestilke, i ca. 6 min.Lad derefter kartoflerne trække i kogevandet under låg i ca. 15 min. (alt efter størrelse). På den måde får du en lækker fast konsistens, og sikrer at kartoflerne ikke koger ud. Mærk med en kødnål om kartoflerne er møre inden vandet hældes fra.
- Hæld vandet fra kartoflerne og skyl dem i koldt vand og lad dem køle af, – gerne i køleskabet.Pil kartoflerne og skær dem derefter i mundrette stykker.
- Rør creme fraiche, mayonnaise, dijon, purløg, persille, drueagurk og krydderier sammen i en skål. Smag til med salt og peber.
- Vend forsigtigt kartoflerne i dressingen, – og smag til med salt og peber.
Den smager virkelig dejlig.
Hvor er det dejligt at høre – tak 🙂
Kh Dianna
Kan jeg være så heldig at man kan droppe sennep’en… det bryder jeg mig nemlig ikke om
Hej Anna
Ja absolut – det kan du sagtens undlade 🙂
Kh Dianna