Frisk og lækker kartoffelsalat med masser af urter, – enkel og lækker. Den går perfekt sammen med sommerens grill, kylling eller en klassisk frikadelle.
Jeg er en dressing pige, – derfor er der altså også godt med dressing til denne kartoffelsalat. Synes det bliver møg kedeligt hvis dressingen nærmest suger ind i kartoflerne, – der skal være rigeligt så den er god snasket.

Kartoffelsalat med friske krydderurter
Ingredienser
- 1 kg
kartofler
- 4 dl
creme fraiche 18%
- 1/2 dl god mayonnaise
- 1 bdt purløg, finthakket
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 4-5 cornichoner (eller 1 syltet agurk)
- 1 tsk dijon
- 1/2 tsk
løgpulver
-
Salt og peber
Sådan gør du
- Kog kartoflerne med skræl i en stor gryde med godt saltet vand og evt. persillestilke, i ca. 6 min, og lad derefter kartoflerne trække i kogevandet under låg i ca. 20 min. (alt efter størrelse). På den måde opnår man en lækker fast konsistens, og sikrer at kartoflerne ikke koger ud. Mærk med en kødnål om kartoflerne er møre inden vandet hældes fra.
- Hæld vandet fra kartoflerne og skyl dem i koldt vand og lad dem køle af, – gerne i køleskabet.Pil kartoflerne og skær dem derefter i mundrette stykker.
- Rør creme fraiche, mayonnaise, dijon, purløg, persille, cornichoner og løgpulver sammen i en skål. Smag til med salt og peber.
- Vend forsigtigt kartoflerne i dressingen, lad den gerne trække i min. 15 min. og smag endnu engang til med salt og peber. Server den straks eller opbevar den på køl til den skal serveres.
Følg Gourministeriet på Instagram
Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Noter

