Frisk og lækker kartoffelsalat der går perfekt sammen med sommerens grill eller til en klassisk frikadelle.
En kartoffelsalt skal efter min mening indeholde en masser friske krydderurter, og i denne giver citronen et lækkert frisk pift til den fede creme fraiche.
Ligeledes synes jeg gerne der må være godt med dressing, så den ikke bliver tør, – og det skulle der være rigeligt af i denne opskrift, skal jeg hilse at sige.
Kartoffelsalat med friske krydderurter
Opskrift på kartoffelsalat med friske krydderurter
Ingredienser
- 600 g kartofler
- 2 1/2 dl creme fraiche 18%
- 1 bdt purløg, finthakket
- 1 stor håndfuld persille, finthakket
- 1 spsk citronsaft
- 1/2 citron, fintrevet skal heraf
- 1/2 tsk løgpulver
- 1 tsk stærk sennep
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Kog kartoflerne med skræl i en stor gryde i ca. 6 min, og lad derefter kartoflerne trække i kogevandet under låg i minimum 30 min. På denne måde opnår man en lækker fast konsistens.
Hæld vandet fra kartoflerne og skyld dem evt. i koldt vand så de er klar til at pille.
Skær kartoflerne i mindre stykker og læg dem til side.
Rør creme fraiche sammen med purløg, persille, citronsaft, citronskal og løgpulver.
Vend kartofler i og smag til med salt og peber.
Noter
Lad gerne kartoffelsalaten trække på køl et par timer, det gør den kun bedre.