Opskrift på kartoffelsalat med friske krydderurter.
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Dansk
Nøgleord Grill tilbehør, Kartoffelsalat, Sommer mad
Samlet tid 1 timetime
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
900gkartofler
3dlcreme fraiche, gerne 18%
1dlgod mayonnaise
1bdtpurløg, finthakket
1håndfuldpersille, finthakket
1-2syltede drueagurker, finthakket
2tskdijon
1tsksød paprika
1/2tsk
løgpulver
Salt og peber
Sådan gør du
Kog kartoflerne med skræl i en stor gryde med godt saltet vand, og evt. persillestilke, i ca. 6 min.Lad derefter kartoflerne trække i kogevandet under låg i ca. 15 min. (alt efter størrelse). På den måde får du en lækker fast konsistens, og sikrer at kartoflerne ikke koger ud. Mærk med en kødnål om kartoflerne er møre inden vandet hældes fra.
Hæld vandet fra kartoflerne og skyl dem i koldt vand og lad dem køle af, - gerne i køleskabet.Pil kartoflerne og skær dem derefter i mundrette stykker.
Rør creme fraiche, mayonnaise, dijon, purløg, persille, drueagurk og krydderier sammen i en skål. Smag til med salt og peber.
Vend forsigtigt kartoflerne i dressingen, - og smag til med salt og peber.