Nem og lækker kold kartoffelsalat med bacon, æbler og den lækreste sennepsvinaigrette.
Denne her kartoffelsalat er drøn nem at lave, og et skønt alternativ til en klassisk mayobaseret kartoffelsalat. Den er frisk og lækker, og helt perfekt som tilbehør til grill, en ovnstegt kylling eller en fyldt svinemørbrad.
Baconen giver salt, dybde og konsistens og æblerne bidrager med en lækker friskhed sammen med forårsløg og persille. Vinaigretten er prikken over i’et sammen med et par håndfulde salater.
Kartoffelsalaten kan laves med andet end feldsalat hvis du ikke kan få fat i det, – du kan bruge babyspinat, ruccola eller snittet romaine.
Kartoffelsalat med bacon og æbler er også perfekt til frokostbordet, og skulle der være rester, så er kombinationen fantastisk på en skive rugbrød dagen efter med en klat mayonnaise og ristede løg – konge kartoffelmad.
Kartofler til kartoffelsalat
Jeg foretrækker nye små kartofler når jeg laver kartoffelsalat, og jeg lader meget gerne skrællen blive på, – især til en oliebaseret kartoffelsalat.
Kog dem som beskrevet i opskriften, – det giver en lækker fast kartoffel med masser af smag og dejligt bid.
Har du rester af kogte kartofler på køl kan du naturligvis også bruge dem, – det er altid en god idé at bruge de rester man måtte have liggende.
Kartoffelsalat med bacon, æble og sennepsvinaigrette
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kartoffelsalat
- 650 g små nye kartofler
- 200 g bacon, skåret i tern
- 1 æble, skåret i tern
- 2-3 forårsløg
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 2 håndfulde feldsalat
Sennepsvinaigrette
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk citronsaft
- 3 tsk grov sennep, jeg bruger wholegrain
- 1 1/2 tsk honning
- Salt og peber
Sådan gør du
Kartoffelsalat
- Rens kartoflerne fri for urenheder. *Jeg foretrækker at lade skrællen blive på, – og evt. pille dem efter kogning. Du kan også spiser dem med skræl på, eller skrælle dem inden kogning, – det er op til dig.
- Bring kartoflerne i kog i en gryde med rigeligt godt saltet kold vand evt. tilsat peberkorn og lidt urter hvis du har.
- Lad dem koge ved middelvarme i ca. 5 min. under låg.Sluk for blusset, og lad kartoflerne trække færdigt i vandet, under låg, – i ca. 15 min. *Ved at tilberede dine kartofler på denne måde får du en lækker fast kartoffel der ikke koger ud. Tiden kommer naturligvis an på størrelsen af kartoflerne, – så mærke efter med en kødnål når de har trukket i 10 min. Skulle de stadig være meget hårde kan du blot tænde blusset et par minutter igen, – man lærer hurtigt at vurdere kogetiden når man har gjort det nogle gange. Mangler de kun en smule tilberedning lader du dem trække videre i vandet under låg.*Skyl derefter kartoflerne i kold vand, –så dee køler hurtigere af, og kan vendes med resten af ingredienserne.
- Steg baconen sprød på en pande, og lad derefter stykkerne suge på lidt køkkenrulle.
- Bland ingredienserne til vinaigretten, og smag til med salt og peber.
- Hæld de afkølede kartofler i en skål sammen med æbler, forårsløg, bacon og persille, – hæld vinaigretten over, og vend det godt sammen.
- Hæld feldsalaten ved, og vend det hurtigt sammen, – og server kartoffelsalaten straks.*Feldsalaten falder sammen efter noget tid, – så vent med at vende feldsalaten i til den skal serveres.
Jeg har en porchetta i fryseren, så den og denne kartoffelsalat med et hjemmebagt hvidløgsbrød skulle nok gøre lykke på mandag – glæder mig
Hej Karin
Ej hvor lyder det også bare lækkert, mmmm 🙂
Kh Dianna
Det smager rigtig godt
I al hast fejllæste jeg mængden af honning, så det blev 1,5 spiseske, men det gjorde heldigvis ikke noget..
Hej Rikke
Tusind tak for din besked, – hvor er det bare dejligt at høre 🙂
Tak for din bested 🙂
Kh Dianna
Fantastisk kartoffelsalat!
Smager virkelig godt og er lækkert tilbehør til laks. Tak for opskriften ☺️
Hej Merete
Hvor er det godt at høre – tak 🙂
Kh Dianna