Karrygryde med rød karry - Opskrift på rød thai karry med hakket oksekød

Karrygryde med rød karry, grøntsager og hakket oksekød

Karrygryde med rød karry, grøntsager og hakket oksekød
Opskrift på lækker thai inspireret karrygryde med rød karry, hakket oksekød og masser af grøntsager.
Karrygryde med rød karry - Opskrift på rød thai karry med hakket oksekød

Nem, hurtig og virkelig lækker thai inspireret karrygryde med rød karry, hakket oksekød og masser af grøntsager. Denne karrygryde er derudover tilsat bl.a. peanutbutter, kokosmælk og frisk ingefær for den helt rigtig smag af thaikarry.
Bryder du dig ikke om kokosmælk kan den sagtens laves med madlavningsfløde, eller du kan bruge 2 1/2 dl piskefløde og spæde op med bouillon efter eget valg.
Du kan også bruge madlavningsfløde og tilsætte 2-3 spsk kokosmel, det smager også skønt i retten.
Saucen skal være blød og cremet, og du spiser den selv op eller ned med chili – præcis som du foretrækker den.

Karrygryde med rød karry - Opskrift på rød thai karry med hakket oksekød

Karrygryde med rød karry, grøntsager og hakket oksekød

Opskrift på lækker thai inspireret karrygryde med rød karry, hakket oksekød og masser af grøntsager.
5 fra 6 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk, Thai
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 store gulerødder
  • 2 peberfrugter
  • 3 fed hvidløg
  • 3 forårsløg, snittet
  • 1/2 chili, smag selv til alt efter styrke
  • 1 ds kokosmælk – kan erstattes af madlavningsfløde
  • 1 dl peanutbutter
  • 2-3 spsk rød karrypasta
  • 2 spsk fintrevet ingefær
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 1 1/2 tsk fiskesauce
  • 1 lime, saften heraf
  • Salt og peber
  • Olie
  • Forårsløg og peanuts/cashewnødder til toppen
  • Ris eller nudler til servering

Sådan gør du

  • Varm en smule olie på en pande og brun kødet grundigt ved god høj varme, – krydr med salt og peber.
  • Blend i mellemtiden løg, gulerødder, peberfrugter og hvidløg i en minihakker til det er finthakket og med god struktur, – endelig IKKE for fint. Alternativt kan det hakkes fint i hånden.
  • Hæld de blendede grøntsager og snittede forårsløg på panden, og steg med i 3-4 minutter.
  • Tilsæt tomatkoncentrat, karrypasta og ingefær, og varm det godt igennem et par minutter.
  • Hæld kokosmælken (eller fløden over) sammen med peanutbutter, og lad saucen simre i 8-10 minutter – kog risene imens.
  • Tilsæt til sidst friskpresset lime og fiskesauce, – og smag retten til med salt og peber.
  • Server med ris og top med fintsnittet forårsløg og peanuts eller cashewnødder.
Karrygryde med rød karry - Opskrift på rød thai karry med hakket oksekød
Karrygryde med rød karry – Opskrift på rød thai karry med hakket oksekød

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse