Nem, hurtig og virkelig lækker thai inspireret karrygryde med rød karry, hakket oksekød og masser af grøntsager. Denne karrygryde er derudover tilsat bl.a. peanutbutter, kokosmælk og frisk ingefær for den helt rigtig smag af thaikarry.
Bryder du dig ikke om kokosmælk kan den sagtens laves med madlavningsfløde, eller du kan bruge 2 1/2 dl piskefløde og spæde op med bouillon efter eget valg.
Du kan også bruge madlavningsfløde og tilsætte 2-3 spsk kokosmel, det smager også skønt i retten.
Saucen skal være blød og cremet, og du spiser den selv op eller ned med chili – præcis som du foretrækker den.
Karrygryde med rød karry, grøntsager og hakket oksekød
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 2 store gulerødder
- 2 peberfrugter
- 1 stort løg
- 3 fed hvidløg
- 3 forårsløg, snittet
- 1/2 chili, smag selv til alt efter styrke
- 1 ds kokosmælk – kan erstattes af madlavningsfløde
- 1 dl peanutbutter
- 2-3 spsk rød karrypasta
- 2 spsk fintrevet ingefær
- 2 spsk tomatkoncentrat
- 1 1/2 tsk fiskesauce
- 1 lime, saften heraf
- Salt og peber
- Olie
- Forårsløg og peanuts/cashewnødder til toppen
- Ris eller nudler til servering
Sådan gør du
- Varm en smule olie på en pande og brun kødet grundigt ved god høj varme, – krydr med salt og peber.
- Blend i mellemtiden løg, gulerødder, peberfrugter og hvidløg i en minihakker til det er finthakket og med god struktur, – endelig IKKE for fint. Alternativt kan det hakkes fint i hånden.
- Hæld de blendede grøntsager og snittede forårsløg på panden, og steg med i 3-4 minutter.
- Tilsæt tomatkoncentrat, karrypasta og ingefær, og varm det godt igennem et par minutter.
- Hæld kokosmælken (eller fløden over) sammen med peanutbutter, og lad saucen simre i 8-10 minutter – kog risene imens.
- Tilsæt til sidst friskpresset lime og fiskesauce, – og smag retten til med salt og peber.
- Server med ris og top med fintsnittet forårsløg og peanuts eller cashewnødder.
Kan man udelade/erstatte peanuts & peanutbutter ?
Hej Jan
Det kan du sagtens undlade ja, – retten smager vidunderligt uden også:)
Dbh Dianna
Er du vild – det smager bare virkelig lækkert det her 🙂
Hej Dorte
Ej hvor er det bare dejligt at høre, – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Rigtig dejlig aften:)
Kh Dianna
Hvor smager den ret bare rigtig godt
Tusind tak for de søde ord Josephine 🙂