Fantastisk lækker kalkungryde med masser af sprøde grøntsager og hjemmelavet cajunkrydderi.
En cremet kalkungryde med smæk på smagen, – den er krydret, varm og simpelthen så lækker.
Kalkun er et stykke kød der er relativt billigt at gå ud og købe, og med denne portion er der altså nem og billig mad til 6 personer.
Kalkungryden med cajun kan serveres med kogte ris, pasta, en godt kartoffelmos eller lignende.
Retten kan laves på under 30 minutter, og ved at tilberede den relativt kort tid, sikrer du at kalkunen holder sig saftig og lækker uden at blive tør.
Kalkungryde som natmad
Denne kalkungryde med cajun og grøntsager kan varmt anbefales at servere som natmad.
Retten kan forberedes og sættes på køl, og blot varmes langsomt op, når den skal serveres.
Det er både nemt og lækkert at servere med ris og/eller pasta til de sene nattetimer, – og et stykke pandestegt fladbrød smager også fantastisk at dyppe i saucen.
Kalkungryde med cajun og grøntsager
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 kalkunbryst, ca. 8-900 gram
- 2 peberfrugter, skåret i store tern
- 1 squash, halveret og skåret i skiver
- 1 løg, grofthakket
- 4 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 ds hakkede tomater
- 3 spsk tomatkoncentrat
- 2 dl bouillon, kylling eller grøntsag
- 2 1/2 dl fløde
- 2 spsk hvedemel
- 2 1/2 spsk cajunkrydder – klik her for opskrift
- Olie
- Salt og peber
- Ris, pasta eller mos til servering
Sådan gør du
- Skær kalkunen i tern på ca. 2×2 cm.
- Varm en smule olie på en pande, og steg kalkunen let af ved middel varme. Krydr med salt og peber.
- Når kalkunen er let brunet, – tilsættes løg og hvidløg og steges med et par minutter.
- Hæld peberfrugt og squash ved, og steg med et øjeblik og tilsæt derefter cajunkrydderi og hvedemel og vend det godt sammen.
- Tilsæt tomatkoncentratet og varm igennem en lille minuts tid, og hæld derefter bouillon, hakkede tomater og fløden ved.
- Lad retten småsimre i ca. 10-12 minutter, og smag derefter til med salt og peber.Server med ris, pasta, mos eller lignende.
Hej.
Vi (datter, svigersøn, barnebarn og ægtefælle) har madklub hver mandag
Vi er på skift hos hinanden og i morgen vil jeg servere denne kalkungryde (dog med kylling, kan ikke opdrive kalkun her) og mascaponedesserten, blir’ nyt og spændendedet ser jo nemt og lækkert ud
Hej Karin
Hvor lyder det bare hyggeligt altså, – og hvor er det dejligt du har lyst til at prøve opskriften 🙂
Så håber jeg den smager jer alle sammen 🙂
Kh Dianna
Mums, hvor smager den bare skønt
Hej Jane
Tusind tak for de søde ord:)
Kh Dianna
Denne her opskrift er virkelig lækker. Masser af smag. Det er bestemt en keeper herhjemme.
Også lækker med opskriften på cajun krydderiblandingen.
Hej Ingrid
Ej hvor dejligt du skriver det, – tusind tak 🙂
Kh Dianna