Kalkungryde med cajun og grøntsager - Opskrift med kalkun

Kalkungryde med cajun og grøntsager

Kalkungryde med cajun og grøntsager
Opskrift på nem og lækker kalkun med cajun og grøntsager.
Kalkungryde med cajun og grøntsager - Opskrift med kalkun

Fantastisk lækker kalkungryde med masser af sprøde grøntsager og hjemmelavet cajunkrydderi.
En cremet kalkungryde med smæk på smagen, – den er krydret, varm og simpelthen så lækker.
Kalkun er et stykke kød der er relativt billigt at gå ud og købe, og med denne portion er der altså nem og billig mad til 6 personer.
Kalkungryden med cajun kan serveres med kogte ris, pasta, en godt kartoffelmos eller lignende.
Retten kan laves på under 30 minutter, og ved at tilberede den relativt kort tid, sikrer du at kalkunen holder sig saftig og lækker uden at blive tør.

Kalkungryde som natmad
Denne kalkungryde med cajun og grøntsager kan varmt anbefales at servere som natmad.
Retten kan forberedes og sættes på køl, og blot varmes langsomt op, når den skal serveres.
Det er både nemt og lækkert at servere med ris og/eller pasta til de sene nattetimer, – og et stykke pandestegt fladbrød smager også fantastisk at dyppe i saucen.

Kalkungryde med cajun og grøntsager - Opskrift med kalkun

Kalkungryde med cajun og grøntsager

Opskrift på nem og lækker kalkun med cajun og grøntsager.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.70 fra 13 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Cajun, Kalkungryde
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal6 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 kalkunbryst, ca. 8-900 gram
  • 2 peberfrugter, skåret i store tern
  • 1 squash, halveret og skåret i skiver
  • 1 løg, grofthakket
  • 4 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 ds hakkede tomater
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 2 dl bouillon, kylling eller grøntsag
  • 2 1/2 dl fløde
  • 2 spsk hvedemel
  • 2 1/2 spsk cajunkrydder – klik her for opskrift
  • Olie
  • Salt og peber
  • Ris, pasta eller mos til servering

Sådan gør du

  • Skær kalkunen i tern på ca. 2×2 cm.
  • Varm en smule olie på en pande, og steg kalkunen let af ved middel varme. Krydr med salt og peber.
  • Når kalkunen er let brunet, – tilsættes løg og hvidløg og steges med et par minutter.
  • Hæld peberfrugt og squash ved, og steg med et øjeblik og tilsæt derefter cajunkrydderi og hvedemel og vend det godt sammen.
  • Tilsæt tomatkoncentratet og varm igennem en lille minuts tid, og hæld derefter bouillon, hakkede tomater og fløden ved.
  • Lad retten småsimre i ca. 10-12 minutter, og smag derefter til med salt og peber.
    Server med ris, pasta, mos eller lignende.
Kalkungryde med cajun og grøntsager - Opskrift med kalkun
Kalkungryde med cajun og grøntsager – Opskrift med kalkun

Kommentarer

  1. Karin Kjær

    Hej.
    Vi (datter, svigersøn, barnebarn og ægtefælle) har madklub hver mandag
    Vi er på skift hos hinanden og i morgen vil jeg servere denne kalkungryde (dog med kylling, kan ikke opdrive kalkun her) og mascaponedesserten, blir’ nyt og spændendedet ser jo nemt og lækkert ud

    • Hej Karin

      Hvor lyder det bare hyggeligt altså, – og hvor er det dejligt du har lyst til at prøve opskriften 🙂
      Så håber jeg den smager jer alle sammen 🙂

      Kh Dianna

  2. Jane Rathje

    5 stars
    Mums, hvor smager den bare skønt

  3. Ingrid Ølgaard Jensen

    5 stars
    Denne her opskrift er virkelig lækker. Masser af smag. Det er bestemt en keeper herhjemme.
    Også lækker med opskriften på cajun krydderiblandingen.

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)