Lækker sprød pizza toppet med frisk mozzarella, trevlet kogt kylling, pancetta og spinat, – enkelt og super lækker.
Pizza bianco er jeg altså helt tosset med, – elsker det enkelte udtryk de her hvide pizzaer har, og ikke mindste den måde smagene fremtræder på en anden måde, end når der er tomatsauce på.
Ligger du inden med rester af en stegt eller grillet kylling kan det naturligvis også bruges, – trevl kødet eller skær det i mindre tern.
Hvid pizza med kylling, pancetta og spinat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 portion pizzadej – klik her
- 250 g kyllingebryst, kogt og trevlet – eller rester
- 100 g pancetta, skåret i tynde strimler/tern
- 3 friske mozzarella
- 4 håndfulde babyspinat
- Salt og peber
- Evt. frisk oregano eller basilikum til servering
Sådan gør du
- Dræn mozzarellaerne for væde og mas så meget væde ud som muligt. Jeg krammer dem gerne i lidt køkkenrulle, – så de er helt tørre.
- Del dejen i 4 og rul ud i tynde cirkler på ca. 30 cm i diameter.
- Fordel mozzarellaen på bundene sammen med spinaten. Knus gerne spinaten i hænderne først så, – så er den nemmere at lægge på bundene.
- Top derefter med den trevlede kylling og pancetta, – krydr med en smule salt og godt med friskkværnet peber.
- Bag pizzaerne til de er sprøde og gyldne, – i en forvarmet ovn, ca. 12-15 min ved 250 grader. Hold øje, – ovne varmer forskelligt.
- Top evt. med frisk oregano eller frisk basilikum inden servering.