
Gør dig klar til at imponere med disse hjemmelavede tarteletter med jomfruhummer og bisque.
Tarteletterne udstikkes nemt af butterdej og bages til de er gyldne og sprøde i ovnen.
Imens forberedes fyldet med hakkede jomfruhummerhaler, friske asparges, fiskeboller og en smagfuld bisque, der er smagt til med citron og frisk dild.
Bisquen kan du købe færdig og blot tilsætte fløde, som beskrevet i opskriften. Alternativt kan du lave din egen hjemmelavede bisque med fløde og bruge den som sauce. Fyldet skal ikke sejle i sauce, men blot være let omsvøbt af den lækre bisque.
Jeg har en opskrift på hjemmelavet jomfruhummer bisque – klik her.
Denne opskrift er perfekt som forret eller til en let frokost, og den vil med sikkerhed imponere dine gæster.
Nyd de delikate smagsnuancer og den sprøde tekstur i hver bid.

Hjemmelavede tarteletter med jomfruhummer og bisque
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Tarteletter
- 1-2 plader butterdej
- 2 æggeblommer – til pensling
Fyld
- 8 friske grønne asparges
- 4 friske hvide asparges – kan erstattes af dem fra glas
- 1 løg, finthakket
- 1 dl hvidvin
- 2 dl jomfruhummer bisque
- 2 1/2 dl fløde
- 150 g fiskeboller
- 1 bdt dild, finthakket
- 4 store jomfruhummer, finthakket
- 1/2 citron, saftfen heraf
- Salt og friskkværnet peber
- Olie
Derudover
- 4 store jomfruhummer
- Dild, persille eller andet grønt pynt
Instructions
Forberedelse
- Pil og rens jomfruhummerne fri for tarm og urenheder. Dup dem tørre, og stik et tandstik eller lignende igennem 4 af dem, – så holder de formen når de steges.De sidste 4 skal hakkes og lægges til side.
- Skræl de hvide asparges og skær dem, og de grønne asparges, i stykker på ca. 1 centimeter – kasser bunden.
- Dræn fiskebollerne for væde, og skær dem i mindre stykker – ca. på størrelse med aspargesen.
Tarteletter
- Udstik 4 cirkler i butterdejen, på ca. 8 cm i diameter – dette er bunden til dine tarteletter.Med samme diameter skal der nu udstikkes yderligere 3 lag, til hver af tarteletterne – så 12 ringe mere i alt. Disse cirkler skal have midten stukket ud – så ringene er ca. 1/2 cm. i bredden.Det er nemmest at bruge 2 ruller butterdej. Alternativt kan du bruge en enkelt, og rulle resterne ud, og udstikke ringe af disse, til alle ringe er udstukket.
- Pensl bundene med æggeblomme, og læg 3 lag ringe på toppen af hver. Pensl igen hele tarteletten med æggeblomme, og prik forsigtigt bunden af tarteletten med en gaffel.
- Bag tarteletterne i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme i ca. 15-20 minutter – eller til de er gyldne og sprøde.
Fyld
- Varm en gryde op, og steg asparges stykkerne i en smule olie i 2-3 minutter. Krydr med salt og friskkværnet peber.Læg dem til tide på en tallerken.
- I samme gryden steges løgene klare.
- Hæld hvidvinen over, og lad den koge godt ind, og tilsæt derefter jomfruhummerbisque og fløde.Lad saucen koge godt ind, til den bliver god cremet, og tilsæt derefter fiskebollerne og lad dem varme med i 3-4 minutter.
- Rør til sidst de hakkede jomfruhummer, dild og asparges i, og smag til med salt, friskkværnet peber og friskpresset citronsaft.
- Varm samtidig en smule olie på en pande, og steg de sidste 4 jomfruhummerhalerne ved god høj varme til de tager farve – start med ryggen.Sluk for blusset, vend dem rundt og lad dem trække på panden i yderligere 1/2-1 minut, og læg dem derefter til side på en tallerken.
Anretning
- Fyld tarteletterne godt op med fyld og bisque, top med en stegt jomfruhummer og blandede urter.Krydr med friskkværnet peber inden servering.

Hej
Bruger du 4 eller 8 jomfruhummer til retten?
Jf. forberedelse bruger 4 hele og dernæst skære 4 i stykker.
Mvh. Flemming
Hej Flemming
Der skal bruges 4 jomfruhummer til selve fyldet (hakket), og 4 hele jomfruhummer til toppen 🙂
Dbh Dianna
Rigtig flot nytårs forret – kræver en del forberedelse men er ellers nem at gå til og smager suverænt
Hej Karen
Ej hvor er det sødt skrevet – tusind tusind tak 🙂
Kh Dianna