Hjemmelavede tarteletter med jomfruhummer og bisque
Opskrift på sprøde hjemmebagte tarteletter med fyld af jomfruhummer, asparges og bisque.Opskriften er i forret størrelse og giver til 4 hjemmelavede tarteletter.
Ret Forret, Frokost
Køkken Dansk
Nøgleord Fiskeboller, Forret, Jomfruhummer, Let frokost, Tarteletter
Samlet tid 1 timetime5 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Tarteletter
1-2pladerbutterdej
2æggeblommer - til pensling
Fyld
8friske grønne asparges
4friske hvide asparges - kan erstattes af dem fra glas
1løg, finthakket
1dlhvidvin
2dljomfruhummer bisque
2 1/2dlfløde
150gfiskeboller
1bdtdild, finthakket
4store jomfruhummer, finthakket
1/2citron, saftfen heraf
Salt og friskkværnet peber
Olie
Derudover
4storejomfruhummer
Dild, persille eller andet grønt pynt
Sådan gør du
Forberedelse
Pil og rens jomfruhummerne fri for tarm og urenheder. Dup dem tørre, og stik et tandstik eller lignende igennem 4 af dem, – så holder de formen når de steges.De sidste 4 skal hakkes og lægges til side.
Skræl de hvide asparges og skær dem, og de grønne asparges, i stykker på ca. 1 centimeter - kasser bunden.
Dræn fiskebollerne for væde, og skær dem i mindre stykker - ca. på størrelse med aspargesen.
Tarteletter
Udstik 4 cirkler i butterdejen, på ca. 8 cm i diameter - dette er bunden til dine tarteletter.Med samme diameter skal der nu udstikkes yderligere 3 lag, til hver af tarteletterne - så 12 ringe mere i alt. Disse cirkler skal have midten stukket ud - så ringene er ca. 1/2 cm. i bredden.Det er nemmest at bruge 2 ruller butterdej. Alternativt kan du bruge en enkelt, og rulle resterne ud, og udstikke ringe af disse, til alle ringe er udstukket.
Pensl bundene med æggeblomme, og læg 3 lag ringe på toppen af hver. Pensl igen hele tarteletten med æggeblomme, og prik forsigtigt bunden af tarteletten med en gaffel.
Bag tarteletterne i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme i ca. 15-20 minutter - eller til de er gyldne og sprøde.
Fyld
Varm en gryde op, og steg asparges stykkerne i en smule olie i 2-3 minutter. Krydr med salt og friskkværnet peber.Læg dem til tide på en tallerken.
I samme gryden steges løgene klare.
Hæld hvidvinen over, og lad den koge godt ind, og tilsæt derefter jomfruhummerbisque og fløde.Lad saucen koge godt ind, til den bliver god cremet, og tilsæt derefter fiskebollerne og lad dem varme med i 3-4 minutter.
Rør til sidst de hakkede jomfruhummer, dild og asparges i, og smag til med salt, friskkværnet peber og friskpresset citronsaft.
Varm samtidig en smule olie på en pande, og steg de sidste 4 jomfruhummerhalerne ved god høj varme til de tager farve - start med ryggen.Sluk for blusset, vend dem rundt og lad dem trække på panden i yderligere 1/2-1 minut, og læg dem derefter til side på en tallerken.
Anretning
Fyld tarteletterne godt op med fyld og bisque, top med en stegt jomfruhummer og blandede urter.Krydr med friskkværnet peber inden servering.