Ravioli med jomfruhummer - Opskrift med jomfruhummer og bisque

Ravioli med jomfruhummer og bisque

Lækre hjemmelavede ravioli fyldt med en mild jomfruhummerblanding og toppet med bisque og stegt jomfruhummer.
Denne omgang ravioli smager fuldstændig fantastisk, skøn mild smag fra pastaen og lækker dyb smag fra bisquen.
De er overraskende nemme at lave, og bisquen der skal koges ind, er det der tager længst tid, – resten kan klares på ganske kort tid.

Ravioli med jomfruhummer og bisque

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 1 time

Opskrift på hjemmelavede ravioli med jomfruhummer og bisque.

Ingredienser

  • 1 portion pastadej
  • Fyld
  • 12 jomfruhummer, - gem 4 til toppen
  • 200 g mascarpone
  • 1 spsk citronsaft
  • 2-3 spsk dild, finthakket
  • Salt og peber, kun en smule
  • Olie
  • Jomfruhummer bisque
  • Skallerne af alle jomfruhummer
  • 4 skalotteløg, skåret i kvarte
  • 5 fed hvidløg, knust
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 2 l vand + 2 bouillonterninger - jeg bruger grøntsags eller kylling
  • 6 dl hvidvin
  • 1/2 l piskefløde
  • 1/2-1 citron, - saften heraf
  • Olie
  • Salt og peber
  • Finthakket dild til anretning

Fremgangsmåde

1

Jomfruhummer bisque Pil og rens jomfruhummerne og læg dem til side på en tallerken, - sørg for at fjerne tarmene.

2

Varm en god sjat olie i en stor gryde, og steg alle skallerne af ved god høj varme i ca. 5 min., - knus dem med en grydeske undervejs.

3

Tilsæt løg og hvidløg og varm med i yderligere 5 minutter, - sørg for det ikke brænder på.

4

Tilsæt tomatkoncentrat og varm igennem, hæld hvidvinen over og lad den brænde alkoholen af, inden vand og bouillonterninger tilsætte.

5

Lad bisquen koge godt igennem ved jævn høj varme i ca. 30 min., - eller til den har reduceret til det halve.

6

Sigt bisquen over i en lille kasserolle, tilsæt fløden og kog fortsat ind, til den tykner let, ca 15-20 min. - smag på den undervejs, - den må ikke blive for kraftig i smagen.

7

Smag til med friskpresset citronsaft, salt og peber og lad den derefter stå ved svag varme.

8

Fyld Hak 8 jomfruhummer groft, og bland dem i en skål sammen med mascarpone, citronsaftsaft og dild, samt en smule salt og peber. Stil til side.

9

Ravioli og topping Kør dejen på pastamaskinen, - start med den største (10 på vores maskine), og gør stille og roligt dejen tyndere ved at justere mm. på maskinen. Drys evt. dejen med lidt pastamel hvis den klistrer. Kør dejen til den er 2 mm, og drys pladerne med lidt mel hvis der er behov for det.

10

Placer små klatter fyld , 1 stor tsk., på pastapladerne, med mellemrum, så raviolierne kan udstikkes.

11

Pensl pastaen med vand, helt tæt ind til fyldet, - og placer en pastaplade over fyldet. Mas pastaen fint sammen om fyldet, og sørg for, at så meget luft som muligt er mast ud af pastaen.

12

Udstik raviolien i ønskede form.

13

Læg de færdige ravioli på en tallerken drysset med mel så ikke de klistrer sammen, - melet forsvinder under tilberedning.

14

Stik en pind igennem de 4 andre jomfruhummer, på den måde sikrer du de ikke krøller sammen under tilberedning.

15

Varm en smule olie på en pande, og steg jomfruhummerhalerne, på ryggen, ved middelvarme til de tager farve, - ca. et par minutter. Sluk for blusset, vend dem rundt og lad dem trække på panden i yderligere 1 minut og læg dem derefter til side på en tallerken.

16

Bring en stor gryde godt saltet vand i kog, - og kog derefter raviolierne i ca. 3 minutter ved middel varme, - vandet må ikke buldre så raviolierne slynges rundt. Tag raviolierne op med en hulske og læg dem på en tallerken.

17

Hæld jomfruhummer bisque i bunden af en dyb tallerken, - placer raviolierne ovenpå bisquen, top med en stegt jomfruhummerhale og drys med finthakket dild.

Ravioli med jomfruhummer - Opskrift med jomfruhummer og bisque
Ravioli med jomfruhummer – Opskrift med jomfruhummer og bisque
Ravioli med jomfruhummer - Opskrift med jomfruhummer og bisque
Ravioli med jomfruhummer – Opskrift med jomfruhummer og bisque
Ravioli med jomfruhummer - Opskrift med jomfruhummer og bisque
Ravioli med jomfruhummer – Opskrift med jomfruhummer og bisque
Ravioli med jomfruhummer - Opskrift med jomfruhummer og bisque
Ravioli med jomfruhummer – Opskrift med jomfruhummer og bisque
Ravioli med jomfruhummer - Opskrift med jomfruhummer og bisque
Ravioli med jomfruhummer – Opskrift med jomfruhummer og bisque
Ravioli med jomfruhummer - Opskrift med jomfruhummer og bisque
Ravioli med jomfruhummer – Opskrift med jomfruhummer og bisque
Ravioli med jomfruhummer - Opskrift med jomfruhummer og bisque
Ravioli med jomfruhummer – Opskrift med jomfruhummer og bisque
Ravioli med jomfruhummer - Opskrift med jomfruhummer og bisque
Ravioli med jomfruhummer – Opskrift med jomfruhummer og bisque

Kommentarer

  1. Vivian

    Troede lige jeg havde fundet nytårsopsktiften … indtil jeg læste at man skal bruge en pastamaskine
    Kan man evt. rulle dejen tynd med en køkkenrulle istedet?
    Hilsen Vivian

    • Hej Vivian

      Det kan du sagtens, – dejen er MEGET nem at arbejde med, – så du kan sagtens rulle den helt tynd ud med en kagerulle, – blot ved at drysse den med lidt mel som man også gør på en pastamaskine.
      Jeg får det lige skrevet på opskriften, – rigtig godt input

      Tak for din besked og rigtig dejlig dag

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. Gitte Holm Agnsgaard

    Hej
    Det ser lækkert ud, kan man fremstille raviolierne på forhånd og sætte i køleskab, så man blot skal koge dem.?
    Og bisque, kan man lave den også på forhånd og så varme forsigtigt op?

    Mvh
    Gitte

    • Hej Gitte

      Tak for din besked 🙂
      Det kan du sagtens gøre, – det gør vi også når vi skal have gæster. Sørg blot for at der er godt med mel på tallerkenen de ligger på, – og uden de rammer hinanden, drys med mel på toppen og dæk dem til med film

      Og bisquen kan uden problemer opvarmes, – den kan sagtens tåle godt med varme

      God fornøjelse med det, og rigtig god weekend

      De bedste hilsner
      Dianna

  3. Ann-Kirstine

    Det ser lækkert ud – den skal på vores nutårsmenu. Er hummeren rå når de blandes i mascarponen?
    Vh Ann-Kirstine

    • Hej Ann-Kirstine

      Det lyder så lækkert:)
      Ja den er rå, – og så bliver den tilberedt når raviolierne koges.

      Rigtig god fornøjelse og glædelig jul 🙂

      De bedste hilsner
      Dianna

  4. Maj Britt

    Skal der 2 l. vand i suppen ? Det lyder af meget, så skal bare være sikker inden jeg går igang :-))

    • Hej Maj Britt
      Tak for din besked

      Den er god nok med 2 liter, – både så skallerne bliver dækket, men også så bisquen ikke bliver for kraftig når den koger ind

      Rigtig god fornøjelse.

      De bedste hilsner
      Dianna

  5. Pernille

    Hvis man har fået en hummer med rogn hvornår skal man så tilføje dem?

    • Hej Pernille

      Hvis du tænker hvornår de skal tilsættes i bisquen, så ville jeg blot smide dem med i gryden samtidig med skallerne

      God fornøjelse og rigtig dejlig weekend

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*