Opskrift på hirsechips - Chips af hirseflager med estragon mayo

Hirsechips – Chips af hirseflager med estragon mayo

De er hirsechips smager fuldstændig fantastisk, og er en genial lille appetizer. De er virkelig nemme at lave, har en skøn mild smag af hirse og er bare vanvittig lækre.
Vi har her toppet dem med en estragon mayo og lidt tørret estragon samt syre. Men det kan variere i det uendelige hvad vi topper dem med, – chipsene er så milde og lækre i smagen at de kan bære de fleste typer krydderurter.
Og lav nu rigeligt! De har altid været yderst populære herhjemme, og smager også fantastisk bare som en snack uden nogen former for dip, – selv pigerne er vilde med dem.

Hirsechips - Chips af hirseflager

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 2 timer

Opskrift på super lækre hirsechips, - chips af hirseflager.
Denne opskrift giver 2 bageplader.

Ingredienser

  • 2 dl hirseflager
  • 8 dl vand
  • 50 g smør
  • Salt
  • 2 spsk god mayonnaise, - vi bruger Hellmanns
  • 1 tsk flydende estragon
  • 1/2 tsk tørret estragon
  • Syre

Fremgangsmåde

1

Tænd ovnen på 140 grader, varmluft.

2

Smelt smørret i en gryde, tilsæt hirseflager og vand og kog i ca. 10 min. under konstant omrøring.

3

Blend massen helt glat og lad den hvile i små 5 min.

4

Smør den ud på 2 bageplader beklædt med bagepapir, - helt ud i kanterne i et jævnt lag og drys med fint salt.

5

Bag chipsene i ca. 1 - 1 1/2 time, - de er først færdige når de nærmest løfter sig fra bagepapiret og massen er helt tørret ud. Der må ikke være nogle plamager der ser ubagt ud, så skal de have længere tid. Af erfaring varierer det en del alt efter hvilken ovn man har, - gå derefter mere efter udseende på chipsene end tiden.

6

Lad dem køle let af inden i brækkes i mindre stykker.

7

Bland mayonnaise med flydende og tørret estragon, og placer små klatter på chipsene og pynt med syre og evt. lidt tørret estragon.

Noter

Vi bruger vores Thermomixer når vi laver disse chips, - der putter vi blot alle ingredienser i mixeren, sætter den på 95 grader, 10 min og styrke 1, - så står den fint og passer sig selv.

Opskrift på hirsechips - Chips af hirseflager med estragon mayo
Chips af hirseflager serveret med estragon mayo
Opskrift på hirsechips - Chips af hirseflager med estragon mayo
Chips af hirseflager med estragon mayo
Opskrift på hirsechips - Chips af hirseflager med estragon mayo
Sprøde hirsechips med estragon mayo

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*