Hirsechips - Opskrift på chips lavet af hirseflager

Hirsechips – Chips af hirseflager med estragon mayo

Hirsechips - Chips af hirseflager
Opskrift på super lækre hirsechips, - chips af hirseflager.
Denne opskrift giver 2 bageplader.
Hirsechips - Opskrift på chips lavet af hirseflager

De her hirsechips smager fuldstændig fantastisk, og er en genial lille appetizer. De er virkelig nemme at lave, har en skøn mild smag af hirse og er bare vanvittig lækre.
Jeg har her toppet dem med en estragon mayo og lidt tørret estragon samt syre. Men det kan variere i det uendelige hvad de toppes dem med, – chipsene er så milde og lækre i smagen at de kan bære de fleste typer krydderurter.
Og lav nu rigeligt! De har altid været yderst populære herhjemme, og smager også fantastisk bare som en snack uden nogen former for dip, – selv pigerne er vilde med dem.

Hirsechips - Opskrift på chips lavet af hirseflager

Hirsechips - Chips af hirseflager

Opskrift på super lækre hirsechips, - chips af hirseflager.
Denne opskrift giver 2 bageplader.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Snack
Køkken: Dansk
Samlet tid: 2 timer
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 2 dl

    hirseflager

  • 8 dl

    vand

  • 50 g

    smør

  • Salt

  • 1 portion estragon mayonnaise
  • Rød syre til pynt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 140 grader, varmluft.
  • Smelt smørret i en gryde, tilsæt hirseflager og vand og kog i ca. 10 min. under konstant omrøring.
  • Blend massen helt glat og lad den hvile i små 5 min.
  • Smør den ud på 2 bageplader beklædt med bagepapir, - helt ud i kanterne i et jævnt lag og drys med fint salt.
  • Bag chipsene i ca. 1 - 1 1/2 time, - de er først færdige når de nærmest løfter sig fra bagepapiret og massen er helt tørret ud. Der må ikke være nogle plamager der ser ubagt ud, så skal de have længere tid. Af erfaring varierer det en del alt efter hvilken ovn man har, - gå derefter mere efter udseende på chipsene end tiden. Den ene plade skal muligvis også have længere end den anden.
  • Lad dem køle let af inden i brækkes i mindre stykker.
  • Top stykkerne med klatter af estragon mayonnaise og pynt med syre.

Noter

Vi bruger vores Thermomixer når vi laver disse chips, - der putter vi blot alle ingredienser i mixeren, sætter den på 95 grader, 10 min og styrke 1, - så står den fint og passer sig selv.
Hirsechips - Opskrift på chips lavet af hirseflager
Hirsechips – Opskrift på chips lavet af hirseflager
Hirsechips - Opskrift på chips lavet af hirseflager
Hirsechips – Opskrift på chips lavet af hirseflager

Kommentarer

  1. Hej. Jeg er igang med opskriften, men massen er utrolig tyndtflydende selv efter 20 minutters kogning. Er der en fejl i opskriften ift mængden af vand, eller er det meningen, at der skal 8 dl vand i? Bedste hilsener, Esben

    • Hej Esben

      Massen skal være helt tyndtflydende.
      Inden den smørres helt tyndt ud på bagepapir (på 2 plader), skal den blendes og hvile et øjeblik:)
      Derefter skal de bages til fladerne nærmest løfter sig fra bagepapiret, der må ikke være nogle våde plamager:)
      Nogen gange bliver den ene plade færdig før den anden, så tager du bare den ud og lader den anden bage videre – det kommer helt an på ovnen:)

      Rigtig god fornøjelse:)

      De bedste hilsner
      Dianna

      • Hej Diana. Tak for dit svar! Det lykkedes faktisk og det virkede perfekt med den tynde dej. Tak for opskriften! Bedste hilsener, Esben

        • Hej igen Esben
          Ej hvor fedt – jeg er glad for at høre de lykkedes for dig 🙂

          Rigtig god weekend.

          De bedste hilsner
          Dianna

  2. Hej Dianna! Jeg er i gang med at planlægge nytårsmenu og overvejer disse som tilbehør til forretten, som består af laksetatar. Hvor lang tid holder hirsechipsene sig mon gode? Hvis de kunne laves i god tid, ville det jo være genialt 😉 TAK for gode opskrifter!

    Mvh Maria

    • Hej Maria

      Det lyder vildt lækkert:)

      Hvis du sørger for de er bagt ordentligt så de er helt sprøde, og opbevarer dem i en lufttæt beholder (f.eks. en condibøtte), så kan de sagtens holde 1-2 uger:)

      Kh Dianna

Skriv et svar til Esben Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)