
Disse gyros-spyd med svinekød er en hyldest til de autentiske græske smage. Svinekødet skæres i tynde strimler og vendes i en lækker marinade med yoghurt og hjemmelavet gyros-krydderi, som giver det saftighed og masser af smag. K
ød og friske grøntsager som peberfrugt og løg sættes skiftevis på spyd, klar til at blive tilberedt – enten i ovnen, på grillen, eller på panden, alt efter hvad du foretrækker.
Server dine gyrosspyd med en frisk salat og en cremet tzatziki, til knuste kartofler lune pita- eller fladbrød. En simpel, men utrolig smagfuld ret, der bringer en bid af Middelhavet hjem til dit eget køkken.
Disse gyros-spyd er perfekte til både hverdag og weekend, og de kan nemt tilpasses til forskellige tilbehør og serveringsformer.

Gyros med marineret svinekød og grøntsager
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 svinemørbrad
- 4 spsk græsk yoghurt
- 3 spsk gyros krydderi – klik her for opskrift
- 2 løg, skåret i både
- 1 grøn peber, skåret i store tern
- Olie
- Salt og friskkværnet peber
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
- Puds mørbraden, og skær kødet i lange, tynde skiver/strimler.
- Bland yoghurt med gyros krydderiet, krydr med salt og friskkværnet peber og tilsæt en smule olie. Rør det godt sammen og vend kødet heri.
- Bland grøntsagerne med en smule olie og krydr med salt og friskkværnet peber.
- Fold kødet i lameller og fordel det på 4 grillspyd – sammen med grøntsagerne. Tryk det let ud, så ikke kødet sidder for tæt.Bruger du træspyd skal disse trække i vand i ca. 20 minutter, så du sikrer de ikke brænder under tilberedning.
- Tilbered spyddene i en forvarmet ovn ved 215 grader, almindelig varme, i ca. 12-15 minutter. Du kan med fordel lægge dem, så spyddene hviler på et foliefad eller lignende – så de bliver løftet fra bagepladen.Mangler de lidt farve, men er gennemtilberedt, kan du give siderne lidt farve med en creme brulee brænder.Du kan naturligvis også grille eller stege spyddene i en smule olie, til de er gyldne og gennemstegt.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.
De er så gode, jeg elsker den marinade!
Hejsa
Det er jeg virkelig glad for at høre – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna
Hejsa. Kan man servere din kisir til de spyd
Hej Susanne
Ja det kan du sagtens gøre:) En frisk salat til med en cremet base vil være virkelig lækkert sammen med også f.eks. en af disse 3 første: https://gourministeriet.dk/?s=Cremet+agurkesalat
Kh Dianna