Påske is - Is med påskeæg og citron uden ismaskine

Gyros med marineret svinekød og grøntsager

Gyros med marineret svinekød og grøntsager - Grillspyd i ovn
Gyros med marineret svinekød og grøntsager
Opskrift på lækre græske spyd med marineret gris og grøntsager - tilberedt i ovn.
5 fra 2 stemmer

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Disse gyros-spyd med svinekød er en hyldest til de autentiske græske smage. Svinekødet skæres i tynde strimler og vendes i en lækker marinade med yoghurt og hjemmelavet gyros-krydderi, som giver det saftighed og masser af smag. K
ød og friske grøntsager som peberfrugt og løg sættes skiftevis på spyd, klar til at blive tilberedt – enten i ovnen, på grillen, eller på panden, alt efter hvad du foretrækker.
Server dine gyrosspyd med en frisk salat og en cremet tzatziki, til knuste kartofler lune pita- eller fladbrød. En simpel, men utrolig smagfuld ret, der bringer en bid af Middelhavet hjem til dit eget køkken.
Disse gyros-spyd er perfekte til både hverdag og weekend, og de kan nemt tilpasses til forskellige tilbehør og serveringsformer. 

Gyros med marineret svinekød og grøntsager - Grillspyd i ovn

Gyros med marineret svinekød og grøntsager

Opskrift på lækre græske spyd med marineret gris og grøntsager – tilberedt i ovn.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 2 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Græsk
Nøgleord: Fisk på grill, Grillspyd, Græsk gyros, Græsk mad, Gyros
Samlet tid: 25 minutter
Ændre antal4 personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • 4 spsk græsk yoghurt
  • 3 spsk gyros krydderi – klik her for opskrift
  • 2 løg, skåret i både
  • 1 grøn peber, skåret i store tern
  • Olie
  • Salt og friskkværnet peber

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Sådan gør du

  • Puds mørbraden, og skær kødet i lange, tynde skiver/strimler. 
  • Bland yoghurt med gyros krydderiet, krydr med salt og friskkværnet peber og tilsæt en smule olie. Rør det godt sammen og vend kødet heri.
  • Bland grøntsagerne med en smule olie og krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Fold kødet i lameller og fordel det på 4 grillspyd – sammen med grøntsagerne. Tryk det let ud, så ikke kødet sidder for tæt.
    Bruger du træspyd skal disse trække i vand i ca. 20 minutter, så du sikrer de ikke brænder under tilberedning.
  • Tilbered spyddene i en forvarmet ovn ved 215 grader, almindelig varme, i ca. 12-15 minutter. Du kan med fordel lægge dem, så spyddene hviler på et foliefad eller lignende – så de bliver løftet fra bagepladen.
    Mangler de lidt farve, men er gennemtilberedt, kan du give siderne lidt farve med en creme brulee brænder.
    Du kan naturligvis også grille eller stege spyddene i en smule olie, til de er gyldne og gennemstegt.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

Kommentarer

  1. Anonym

    5 stars
    De er så gode, jeg elsker den marinade!

  2. Susanne

    Hejsa. Kan man servere din kisir til de spyd

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)