Påske is - Is med påskeæg og citron uden ismaskine

Gyros med marineret svinekød og grøntsager

Gyros med marineret svinekød og grøntsager
Opskrift på lækre græske spyd med marineret gris og grøntsager - tilberedt i ovn.
Gyros med marineret svinekød og grøntsager - Grillspyd i ovn

Disse gyros-spyd med svinekød er en hyldest til de autentiske græske smage. Svinekødet skæres i tynde strimler og vendes i en lækker marinade med yoghurt og hjemmelavet gyros-krydderi, som giver det saftighed og masser af smag. K
ød og friske grøntsager som peberfrugt og løg sættes skiftevis på spyd, klar til at blive tilberedt – enten i ovnen, på grillen, eller på panden, alt efter hvad du foretrækker.
Server dine gyrosspyd med en frisk salat og en cremet tzatziki, til knuste kartofler lune pita- eller fladbrød. En simpel, men utrolig smagfuld ret, der bringer en bid af Middelhavet hjem til dit eget køkken.
Disse gyros-spyd er perfekte til både hverdag og weekend, og de kan nemt tilpasses til forskellige tilbehør og serveringsformer. 

Gyros med marineret svinekød og grøntsager - Grillspyd i ovn

Gyros med marineret svinekød og grøntsager

Opskrift på lækre græske spyd med marineret gris og grøntsager – tilberedt i ovn.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 1 stemme
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Græsk
Nøgleord: Fisk på grill, Grillspyd, Græsk gyros, Græsk mad, Gyros
Samlet tid: 25 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 svinemørbrad
  • 4 spsk græsk yoghurt
  • 3 spsk gyros krydderi – klik her for opskrift
  • 2 løg, skåret i både
  • 1 grøn peber, skåret i store tern
  • Olie
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Puds mørbraden, og skær kødet i lange, tynde skiver/strimler. 
  • Bland yoghurt med gyros krydderiet, krydr med salt og friskkværnet peber og tilsæt en smule olie. Rør det godt sammen og vend kødet heri.
  • Bland grøntsagerne med en smule olie og krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Fold kødet i lameller og fordel det på 4 grillspyd – sammen med grøntsagerne. Tryk det let ud, så ikke kødet sidder for tæt.
    Bruger du træspyd skal disse trække i vand i ca. 20 minutter, så du sikrer de ikke brænder under tilberedning.
  • Tilbered spyddene i en forvarmet ovn ved 215 grader, almindelig varme, i ca. 12-15 minutter. Du kan med fordel lægge dem, så spyddene hviler på et foliefad eller lignende – så de bliver løftet fra bagepladen.
    Mangler de lidt farve, men er gennemtilberedt, kan du give siderne lidt farve med en creme brulee brænder.
    Du kan naturligvis også grille eller stege spyddene i en smule olie, til de er gyldne og gennemstegt.

Kommentarer

  1. Anonym

    5 stars
    De er så gode, jeg elsker den marinade!

5 from 1 vote

Skriv et svar til Anonym Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)