Gryderet med bagt kartoffelmos | Opskrift på nem restemad

Gryderet med bagt kartoffelmos

Gryderet med bagt kartoffelmos
Opskrift på nem resteret - reste gryderet toppet med bagt kartoffelmos. Et twist af en klassisk Shepherds Pie.
Gryderet med bagt kartoffelmos | Opskrift på nem restemad

Har du rester af en lækker gryderet? Så er denne opskrift på gryderet med bagt kartoffelmos perfekt til at trylle resterne om til en ny, lækker ret. Denne comfort food-klassiker samles som en shepherd’s pie og er et hit hos både store og små.

Gryderet med bagt kartoffelmos er den ultimative måde at opgradere dine rester på. Perfekt til dig, der har en rest fyldig gryderet, som fortjener et nyt liv. Retten samles som en shepherd’s pie, men her kan du bruge lige præcis den gryderet, du har på lager – mørbradgryde, kødsauce, boeuf bourguignon, stifado eller noget helt femte.
For at få det bedste resultat skal gryderetten være fyldig og ikke for saucet. Mangler du fyld, kan du altid tilsætte ekstra grøntsager, der allerede passer til retten. I denne opskrift har jeg brugt en rest Daube, og resultatet er intet mindre end fantastisk.
Min opskrift på fransk daube finder du her!

Denne ret er vaskeægte comfort food, og jeg lover dig – du vil altid ønske at have rester, når du har prøvet den her. Det er en simpel og lækker – og hyggelig måde at få mest muligt ud af dine gryderetter.

Gryderet med bagt kartoffelmos | Opskrift på nem restemad

Gryderet med bagt kartoffelmos

Opskrift på nem resteret – reste gryderet toppet med bagt kartoffelmos. Et twist af en klassisk Shepherds Pie.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Nøgleord: Gryderet, Gryderetter, Kartoffelmos, Reste mad
Samlet tid: 1 time
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kartoffelmos

  • 800 g kartofler
  • 40 g smør
  • 4 spsk creme fraiche
  • Salt
  • Finthakket persille

Gryderet

  • 800-1000 g rest af en gryderet
  • 100 g ærter
  • Evt. ekstra grønt
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Skræl kartoflerne og skær dem ud i tern. Skyld dem grundigt i koldt vand.
  • Kog kartoflerne møre i rigeligt kold vand – uden salt.
    Forbered imens gryderetten.
  • Varm gryderetten igennem, gerne i en pande der kan gå i ovnen – så slipper du for ekstra opvask.
    Tilsæt ekstra kogte grøntsager hvis retten mangler fyld. Juster også konsistensen med f.eks. mælk eller bouillon – eller med lidt maizena hvis den er for flydende.
    Retten skal have konsistens som en Shepherds Pie.
  • Tilsæt ærterne, og smag retten til med salt og friskkværnet peber.
  • Hæld vandet fra kartoflerne, gem en smule – og mos dem til kartoffelmos. Jeg bruger en kartoffelmoser, men du kan også bruge et piskeris.
  • Tilsæt smør og creme fraiche og rør det godt sammen i den varme mos, smag til med salt og juster evt. konsistensen med en smule kogevand.
  • Fordel kartoffelmosen på toppen af gryderetten. Giv den evt. lidt mønster med en gaffel, og sørg for at det går helt ud il kanten.
  • Bag den i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 30-40 minutter – mangler den farve kan du skrue op til 230 grader de sidste små 10 minutter.
  • Lad den samle sig 10 minutters tid inden den serveres – top gerne med finthakket persille.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)