Daube - Opskrift på Boeuf Daube

Daube – Boeuf Daube

Lækker fransk gryderet med masser af smag og kraft, – fyldt med smør mør oksebov, grøntsager og rødvin, en simreret med masser af varme.
Denne skønne Daube Provencale er ligesom Boeuf Bourguignon en af de fantastiske simreretter fra det franske køkken, – retter med masser af smag, fylde og varme.
Jeg serverer den aller helst til en god luftig kartoffelmos, men den kan også serveres med ris eller pasta hvis man foretrækker det.

Daube - Boeuf Daube

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 3 1/2 time

Opskrift på Boeuf de Daube

Ingredienser

  • 1 kg oksebov, skåret i store tern
  • 250 g bacon, skåret i store tern
  • 200 g små brune champignon, hele eller halveret
  • 2 store gulerødder, skåret i store skiver
  • 2 stilke bladselleri, skåret i skiver
  • 2 porrer, snittet i ringe (undlad det grove grønne stykke)
  • 10 skalotteløg, pillet - ca. 300 g
  • 4 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 flaske rødvin
  • 1/2 l oksebouillon
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 1/2 appelsin, fintrevet skal heraf
  • 2 laurbærblade
  • 3 stilke rosmarin
  • 1 lille håndfuld persille, finthakket
  • 50 g smør
  • 2 spsk hvedemel
  • Olie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Varm en sjat olie i en stor gryde og steg baconen af til den er gylden, - den skal ikke steges sprød. Tag baconen op og læg den på en tallerken, - undlad at lægge den på køkkenrulle.

2

Brun kødet i baconfedtet, tilsæt evt. mere olie hvis der er behov for det, - krydr med salt og peber. Når kødet er godtbrunet af, lægges det til side sammen med baconen.

3

Smelt smørret i samme gryde, og steg champignon af i 5-8 min.

4

Tilsæt de hele løg, skiver af gulerødder, porrer og bladselleri, - og steg det af ved middel varme i ca. 5-10 min., - vend hvidløg, persille og appelsinskal i det sidste minuts tid.

5

Hæld kød og bacon tilbage i gryden, vend tomatkoncentratet i og lad det stege med et minuts tid.

6

Drys mel over, vend det godt sammen og varm igennem et par minutter.

7

Hæld rødvinen over og tilsæt laurbærblade og rosmarin, og lad den reducere i ca. 10 min.

8

Tilsæt oksebouillonen og lad nu retten simre, under låg i 2 timer. Tag derefter låget af, og lad retten simre yderligere 1 time, - rør et par gange undervejs.

9

Når kødet er mørt og saucen lækker glacet smages til med salt og peber, - og retten serveres med en god kartoffelmos, ris eller pasta.

Daube - Opskrift på Boeuf Daube
Daube – Opskrift på Boeuf Daube
Daube - Opskrift på Boeuf Daube
Daube – Opskrift på Boeuf Daube
Daube - Opskrift på Boeuf Daube
Daube – Opskrift på Boeuf Daube
Daube - Opskrift på Boeuf Daube
Daube – Opskrift på Boeuf Daube
Daube - Opskrift på Boeuf Daube
Daube – Opskrift på Boeuf Daube
Daube - Opskrift på Boeuf Daube
Daube – Opskrift på Boeuf Daube
Daube - Opskrift på Boeuf Daube
Daube – Opskrift på Boeuf Daube

Kommentarer

  1. Simon Olesen

    Lyder som en god weekend ret 😀
    Ift kødet – Skal det bare skæres i 3x3cm stykker inden bruning? (Synes ikke, at du skriver noget om dette.) det er ikke hele Bov’en der skal brunes og simres, vel?

    • Hej Simon

      Tusind tak for din besked, – og du har ret, virkelig skøn weekend ret:)
      Tak for input, det er hermed rettet. For du har helt ret i at bov’en skal skærer i store stykker på ca. 3×3 cm, – det bliver så lækkert.

      Rigtig god aften.

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. Helene Bergman

    Lækker ret og flotte farver. Det ser ud til at der er tomater i retten, men jeg kan ikke se det i opskriften?

    • Hej Helene

      Tusind tak for din besked og dine søde ord:)

      Der er kun tomatkoncentrat i retten, – det du kan se er gulerødderne og svampe der er “glacet/beklædt at saucen

      Rigtig dejlig dag

      De bedste hilsner
      Dianna

  3. Mariann Ørum

    Jeg har købt en oksecuvette, det kan vel også bruges? Vil lave retten til imorgen aften 🙂

    • Hej Mariann

      Det lyder bare rigtig dejligt, – håber du bliver glad for opskriften 🙂

      Du kan sagtens bruge en oksecuvette, det lyder skønt.

      Rigtig god fornøjelse og god dag.

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*