Daube - Opskrift på Boeuf Daube

Daube – Boeuf Daube

Daube - Boeuf Daube
Opskrift på Boeuf de Daube
Daube - Opskrift på Boeuf Daube

Lækker fransk gryderet med masser af smag og kraft, – fyldt med smør mør oksebov, grøntsager og rødvin, en simreret med masser af varme.
Denne skønne Daube Provencale er ligesom Boeuf Bourguignon en af de fantastiske simreretter fra det franske køkken, – retter med masser af smag, fylde og varme.
Jeg serverer den aller helst til en god luftig kartoffelmos, men den kan også serveres med ris eller pasta hvis man foretrækker det.

Daube - Opskrift på Boeuf Daube

Daube - Boeuf Daube

Opskrift på Boeuf de Daube
4 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 3 timer 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1 kg

    oksebov, skåret i store tern

  • 250 g

    bacon, skåret i store tern

  • 200 g

    små brune champignon, hele eller halveret

  • 2

    store gulerødder, skåret i store skiver

  • 2

    stilke bladselleri, skåret i skiver

  • 2

    porrer, snittet i ringe (undlad det grove grønne stykke)

  • 10

    skalotteløg, pillet - ca. 300 g

  • 4 fed

    hvidløg, revet eller presset

  • 1 flaske

    rødvin

  • 1/2 l

    oksebouillon

  • 3 spsk

    tomatkoncentrat

  • 1/2

    appelsin, fintrevet skal heraf

  • 2

    laurbærblade

  • 3

    stilke rosmarin

  • 1 lille håndfuld

    persille, finthakket

  • 50 g

    smør

  • 2 spsk

    hvedemel

  • Olie

  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Varm en sjat olie i en stor gryde og steg baconen af til den er gylden, - den skal ikke steges sprød. Tag baconen op og læg den på en tallerken, - undlad at lægge den på køkkenrulle.
  • Brun kødet i baconfedtet, tilsæt evt. mere olie hvis der er behov for det, - krydr med salt og peber. Når kødet er godtbrunet af, lægges det til side sammen med baconen.
  • Smelt smørret i samme gryde, og steg champignon af i 5-8 min.
  • Tilsæt de hele løg, skiver af gulerødder, porrer og bladselleri, - og steg det af ved middel varme i ca. 5-10 min., - vend hvidløg, persille og appelsinskal i det sidste minuts tid.
  • Hæld kød og bacon tilbage i gryden, vend tomatkoncentratet i og lad det stege med et minuts tid.
  • Drys mel over, vend det godt sammen og varm igennem et par minutter.
  • Hæld rødvinen over og tilsæt laurbærblade og rosmarin, og lad den reducere i ca. 10 min.
  • Tilsæt oksebouillonen og lad nu retten simre, under låg i 2 timer. Tag derefter låget af, og lad retten simre yderligere 1 time, - rør et par gange undervejs.
  • Når kødet er mørt og saucen lækker glacet smages til med salt og peber, - og retten serveres med en god kartoffelmos, ris eller pasta.
Daube - Opskrift på Boeuf Daube
Daube – Opskrift på Boeuf Daube
Daube - Opskrift på Boeuf Daube
Daube – Opskrift på Boeuf Daube
Daube - Opskrift på Boeuf Daube
Daube – Opskrift på Boeuf Daube
Daube - Opskrift på Boeuf Daube
Daube – Opskrift på Boeuf Daube
Daube - Opskrift på Boeuf Daube
Daube – Opskrift på Boeuf Daube
Daube - Opskrift på Boeuf Daube
Daube – Opskrift på Boeuf Daube
Daube - Opskrift på Boeuf Daube
Daube – Opskrift på Boeuf Daube

Kommentarer

  1. Simon Olesen

    Lyder som en god weekend ret 😀
    Ift kødet – Skal det bare skæres i 3x3cm stykker inden bruning? (Synes ikke, at du skriver noget om dette.) det er ikke hele Bov’en der skal brunes og simres, vel?

    • Hej Simon

      Tusind tak for din besked, – og du har ret, virkelig skøn weekend ret:)
      Tak for input, det er hermed rettet. For du har helt ret i at bov’en skal skærer i store stykker på ca. 3×3 cm, – det bliver så lækkert.

      Rigtig god aften.

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. Helene Bergman

    Lækker ret og flotte farver. Det ser ud til at der er tomater i retten, men jeg kan ikke se det i opskriften?

    • Hej Helene

      Tusind tak for din besked og dine søde ord:)

      Der er kun tomatkoncentrat i retten, – det du kan se er gulerødderne og svampe der er “glacet/beklædt at saucen

      Rigtig dejlig dag

      De bedste hilsner
      Dianna

  3. Mariann Ørum

    Jeg har købt en oksecuvette, det kan vel også bruges? Vil lave retten til imorgen aften 🙂

    • Hej Mariann

      Det lyder bare rigtig dejligt, – håber du bliver glad for opskriften 🙂

      Du kan sagtens bruge en oksecuvette, det lyder skønt.

      Rigtig god fornøjelse og god dag.

      De bedste hilsner
      Dianna

  4. Hej, kan man ikke bruge andet en rødvin

    • Hejsa HK

      Altså du kan udskifte rødvinen med ekstra bouillon, men selvfølgelig bliver smagen ikke den samme. Jeg er dog sikker på du får en skøn velsmagende ret alligevel, med masser af god fylde og smør mørt kød:)

      De bedste hilsner
      Dianna

  5. Jeg bruger altid min store støbejernsgryde og smider den i ovnen ved lav varme i mange timer altså efter at alt er stegt og der er kommet væske på…..ville du også tage låget af inde i ovnen den sidste time? Har tænkt mig at lave din ret imorgen

    • Hej Nina
      Det lyder da som en vidunderlig ide, – dejlig måde at lave det på
      Husk at røre i retten et pr gange undervejs og tjek om der skal tilsættes mere væde
      Det kommer lidt an på hvor høje grader du tilbereder ved, – er det 200 grader vil en time uden låg være for meget.
      Hvis du kan se at saucen koger fint ind med låg, så vil jeg tilberede den med låg hele vejen igennem:) Kan du se den mangler at koge ind, så fjern evt. låget i 20-30 min:)

      Rigtig god fornøjelse:)

      De bedste hilsner

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*