Nem og super lækker græsk gyros lavet med svinekød, hjemmelavet gyros krydderi, sprøde grøntsager, pandestegte fladbrød og tzatziki.
Vi elsker gyros herhjemme, det smager simpelthen fantastisk, – og så er det bare et måltid der minder om sol, sommer og feriestemning.
Kødet kan serveres i hele stykker, men kan også hakkes groft med en kniv efter tilberedning, – det er hvad man foretrækker.
Græsk gyros med svinekød, fladbrød og tzatziki
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Græsk gyros
- 600 g svinekød i strimler eller tern
- 3 spsk hjemmelavet gyros krydderi
- Olie
Tzatziki
- 400 g græsk yoghurt
- 1 stor agurk
- 2-3 fed hvidløg, fintrevet eller presset
- 2 spsk friskhakket mynte
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- Salt og peber
Derudover
- 4 stk hjemmebagte fladbrød eller pita
- 400 g pommes frites
- 4 mellemstore tomater
- 1 romaine salat eller anden grønt
- 1 lille rødløg
Sådan gør du
Tzatziki
- Riv agurken groft og mas så meget væde ud som muligt.
- Læg de revne agurker i en sigte, krydr men en smule med salt, – ca. hvad der svarer til det du ville putte i dressingen, og vend det rundt med hænderne. Lad agurkerne ligge og dræne for væde i ca. 15 min., mas gerne væden ud af agurkerne undervejs af flere omgange.
- Bland i mellemtiden ingredienserne til dressing, – rør yoghurten sammen med hvidløg, olivenolie, citronsaft og mynte. Vend derefter agurkerne i og smag dressingen til med lidt peber og evt. mere salt hvis den mangler.
- Stil på køl til den skal serveres, – lad den endelig trække, det bliver den kun bedre af.
Græsk gyros og tilbehør
- Lun fritterne i ovnen som beskrevet på posen.
- Snit grøntsagerne som ønsket og stil dem til side.
- Varm lidt olie på en pande og steg kødet af ved middel varme et par minutter.
- Krydr med hjemmelavet gyroskrydderi og steg videre til kødet er gylden og gennemstegt.
- Inden servering lundes fladbrødene eller pitabrødene, – og din pita gyros er klar til servering.
- Saml dine pita gyros med pommes frites, grønt, krydret svinekød og masser af tzatziki.
Hej Dianna,
Jeg går og drømmer lidt om gyros med lam- altså en lammekølle. Men hvordan …. Har du en ide om det ?
Håber det er ok at jeg spørger
Mange hilsner
Gitte
Kan man godt bruge “skinke i tern” til den her ret
Hejsa
Ja det kan du sagtens bruge:)
Kh Dianna