Græsk gyros med svinekød, fladbrød og tzatziki
Opskrift på en ægte græsk klassiske, - græsk pita med gyros af svinekød, grønt og tzatziki.

Nem og super lækker græsk gyros lavet med svinekød, hjemmelavet gyros krydderi, sprøde grøntsager, pandestegte fladbrød og tzatziki.
Vi elsker gyros herhjemme, det smager simpelthen fantastisk, – og så er det bare et måltid der minder om sol, sommer og feriestemning.
Kødet kan serveres i hele stykker, men kan også hakkes groft med en kniv efter tilberedning, – det er hvad man foretrækker.

Græsk gyros med svinekød, fladbrød og tzatziki
Opskrift på en ægte græsk klassiske, – græsk pita med gyros af svinekød, grønt og tzatziki.
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antalpersoner
Følg mig på Instagram +250.000 følger Gourministeriet på Instagram
Video af opskriften
Ingredienser
Græsk gyros
- 600 g svinekød i strimler eller tern
- 3 spsk hjemmelavet gyros krydderi
- Olie
Tzatziki
- 400 g græsk yoghurt
- 1 stor agurk
- 2-3 fed hvidløg, fintrevet eller presset
- 2 spsk friskhakket mynte
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk citronsaft
- Salt og peber
Derudover
- 4 stk hjemmebagte fladbrød eller pita
- 400 g pommes frites
- 4 mellemstore tomater
- 1 romaine salat eller anden grønt
- 1 lille rødløg
Sådan gør du
Tzatziki
- Riv agurken groft og mas så meget væde ud som muligt.
- Læg de revne agurker i en sigte, krydr men en smule med salt, – ca. hvad der svarer til det du ville putte i dressingen, og vend det rundt med hænderne. Lad agurkerne ligge og dræne for væde i ca. 15 min., mas gerne væden ud af agurkerne undervejs af flere omgange.
- Bland i mellemtiden ingredienserne til dressing, – rør yoghurten sammen med hvidløg, olivenolie, citronsaft og mynte. Vend derefter agurkerne i og smag dressingen til med lidt peber og evt. mere salt hvis den mangler.
- Stil på køl til den skal serveres, – lad den endelig trække, det bliver den kun bedre af.
Græsk gyros og tilbehør
- Lun fritterne i ovnen som beskrevet på posen.
- Snit grøntsagerne som ønsket og stil dem til side.
- Varm lidt olie på en pande og steg kødet af ved middel varme et par minutter.
- Krydr med hjemmelavet gyroskrydderi og steg videre til kødet er gylden og gennemstegt.
- Inden servering lundes fladbrødene eller pitabrødene, – og din pita gyros er klar til servering.
- Saml dine pita gyros med pommes frites, grønt, krydret svinekød og masser af tzatziki.


Hej Dianna,
Jeg går og drømmer lidt om gyros med lam- altså en lammekølle. Men hvordan …. Har du en ide om det ?
Håber det er ok at jeg spørger
Mange hilsner
Gitte
Kan man godt bruge “skinke i tern” til den her ret
Hejsa
Ja det kan du sagtens bruge:)
Kh Dianna
Kan man undgå koriander? Eller bruge noget andet i stedet
Hej Gitte
Stødt koriander har slet ikke samme smag som frisk koriander, hvis det er det du frygter 🙂
Den er krydret og super lækkert, og det kommer fra én der absolut ikke kan fordrage frisk koriander 😉
Men ellers kan du sagtens undlade 🙂
Kh Dianna