Den ultimative burger, – krydret hakkebøf, cremet feta-tzatziki og marinerede grøntsager. Det perfekte valgt hvis du, ligesom jeg, elsker det græske køkken og smagene herfra.
Masser af smag, snaske, sprød og uimodståelig lækker.
Grøntsagerne er marineret i en klassisk græsk salat marinade, og hakkebøffen krydret som græske frikadeller, – en ret med smæk på smagen og masser af fylde.
Og ikke at forklemme tzatzikien, – denne er blandet med masser af feta som gør den både fyldig og giver burgeren den perfekte smag.
Er du også vild med græsk mad, – så er denne lige noget for dig. Prøv også mine græske fladbrød med græske kødboller og tzatziki og min lækre opskrift på græsk salat.
Græsk burger
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Burger
- 500 g hakket oksekød
- 80 g feta, smuldret
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
- 1/2 chili, finthakket – uden kerner
- 2 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 tsk oregano
- 1/2 tsk spidskommen
- 1/2 tsk stødt koriander
- Salt og peber
- 4 burgerboller – klik her for opskrift på hjemmelavet brioche
- Olie til stegning
Feta-tzatziki
- 1 stor agurk
- 400 g græsk yoghurt
- 100 g feta
- 2-3 hvidløg, fintrevet
- 2 spsk olivenolie
- 1-2 spsk friskpresset citron saft
- Salt og peber
Marineret grønt
- 4 håndfulde ruccola
- 2 tomater, skåret i skiver
- 1/4 agurk, skåret i tynde skiver
- 1 rødløg, skåret i ringe
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
- 1/2 dl olivenolie
- 1 fed hvidløg, fintrevet
- 1 spsk citronsaft
- 2 tsk god mørk balsamico
- 1 1/2 tsk oregano
- 1 tsk honning
- 1/2 tsk dijon sennep
- Salt og peber
Sådan gør du
Feta-tzatziki
- Riv agurken groft og mas så meget væde ud som muligt. Læg agurken i en sigte, krydr med en smule salt, – hvad der ca. svarer til den mængde du vil putte i dressingen, og vend det rundt med hænderne. Lad agurken ligge og dræne for væde i ca. 15 min., mas gerne væden ud af agurkerne undervejs af flere omgange.
- Bland i mellemtiden ingredienserne til dressing, – rør yoghurten sammen med smuldret feta, hvidløg, olivenolie og citronsaft. Vend derefter agurkerne i og smag dressingen til med peber og evt. mere salt hvis den mangler. Lad den trække på køl til den skal serveres, – gerne en times tid.
Marineret grønt
- Bland ingredienserne til marinaden og vend tomatskiverne, løgringe og agurker heri. Lad dem marinere mens bøfferne laves. Ruccolaen skal ikke vendes i marinaden.
Burger
- Bland ingredienserne til farsen, krydr med salt og peber, og rør det godt sammen.
- Del farsen i 4 lige store stykker, og form disse til hakkebøffer.
- Steg dem i en smule olie på en varm pande, eller smid dem en tur på grillen.Vi foretrækker dem rosa herhjemme, men steg dem som du foretrækker.
- Varm burgerbollerne og saml derefter dine burgers.Smør underbollerne med feta-tzatziki og giv den lidt friskkværnet peber. Læg en håndfuld ruccola over og derefter de marinerede tomater. Top med bøfferne, marinerede agurker og løgringe og slut med topbollen, som også smøres med feta-tzatziki.
Er burgen her den samme som den med pita brød? 🙂
Hej Susanne
Ja ingredienserne tager udgangspunk i det samme, – den ene serveres som burger og den anden som græsk pita 🙂
Kh Dianna
Tusind tak så vil jeg købe ind til den ;O)
Helt fantastisk lækkert.
Hej Tina
Tusind tak for din besked, og de flotte stjerner 🙂
Jg er glad for den faldt i din smag 🙂
Kh Dianna