Græske kødboller i fladbrød - Opskrift med tzatziki og græsk salat

Fladbrød med græske kødboller, græsk salat og tzatziki

Fladbrød med græske kødboller, græsk salat og tzatziki
Opskrift på den ultimative græske comfort food, - masser af smag af sydens sol og sommer.
Græske kødboller i fladbrød - Opskrift med tzatziki og græsk salat

Lækker græsk middag med pandestegte fladbrød, krydrede græske kødboller, græsk salat og tzatziki, – den ultimative græske comfort food hvis du spørger mig.
Så meget smag og simpelthen så vanvittig lækkert. Brødene kan udskiftes med pitabrød eller wraps, købte som hjemmelavede, – gør hvad du lige har tid og lyst til.
Fladbrødene i denne opskrift kan i øvrigt sagtens fryses, det samme kan kødbollerne, – så er der altid til en nem og hurtig frokost, hvis der skulle være rester.

Græske kødboller i fladbrød - Opskrift med tzatziki og græsk salat

Fladbrød med græske kødboller, græsk salat og tzatziki

Opskrift på den ultimative græske comfort food, – masser af smag af sydens sol og sommer.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Græsk
Samlet tid: 2 timer
Antal: 4 personer

Ingredienser

Græske fladbrød – 8 stk

  • 25 g gær
  • 3 1/2 dl lunken vand
  • 550 g hvedemel
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • Olie eller sprayfedt til stegning

Tzatziki

  • 1 stor agurk
  • 400 g græsk yoghurt
  • 2-3 fed hvidløg, fintrevet
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk friskpresset citron saft
  • 2 spsk friskhakket mynte (kan undlades)

Græske kødboller

  • 500 g hakket oksekød
  • 50 g feta
  • 1 æg
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1/2 chili, uden kerner, finthakket
  • 2 spsk rasp
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • 1/2 tsk stødt koriander
  • 1/4 tsk kanel
  • Salt og peber
  • 1 dl hvedemel (til at rulle kødbollerne i)
  • 3 dl rapsolie til stegning

Derudover

Sådan gør du

Græske fladbrød

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt sukker og olie.
  • Bland mel og salt, og rør det i lidt ad gangen. Ælt dejen, gerne på maskine, til melet er æltet godt ind i dejen og den samler sig om krogen.
  • Dæk skålen med film og et klæde og lad dejen hævet et lunt sted en god times tid.
  • Del dejen i 8 lige storestykker, ca. 110 g pr. stk, og tril dem til boller – så er de nemme at rulle ud i cirkler.
  • Rul hver bolle ud i en stor cirkel der passer til en pande, den skal være ca. 2-3 mm tyk, – brug evt. lidt mel hvis der er behov.
  • Varme en pande op ved middel varme, og sprøjt den med en smule sprayfedt, eller pensl med lidt olie.
  • Bag brødene et par minutter på hver side ved middel varme, til de bobler op og er let lysebrune. Brug lidt sprayfedt hver gang du vender et brød og steger et nyt, – det giver et lækker saftigt fladbrød.
  • Læg dem løbende ovenpå hinanden som de bliver færdige og dæk dem med staniol, – så sikrer du at brødene forbliver lækre bløde.

Tzatziki

  • Riv agurken groft og mas så meget væde ud som muligt. Læg agurken i en sigte, krydr men en smule med salt hvad der ca. svarer til det du ville putte i dressingen, og vend det rundt med hænderne. Lad agurken ligge og dræne for væde i ca. 15 min., mas gerne væden ud af agurkerne undervejs af flere omgange.
  • Bland i mellemtiden ingredienserne til dressing, – rør yoghurten sammen med hvidløg, olivenolie, citronsaft og mynte. Vend derefter agurkerne i og smag dressingen til med lidt hvis peber og evt. mere salt hvis den mangler. Opbevar den op køl til den skal serveres, – lad den meget gerne trække nogle timer.

Græske kødboller

  • Rør oksekød sammen med de hakkede grøntsager, æg, krydderier og smuldret feta.
  • Tilsæt rasp og krydr med salt og peber, – lad farsen trække 15 min.
  • Form farsen til mindre runde kødboller, – jeg lavede dem på ca. 35 gram/stk., – og rul dem i hvedemel. Sørg for der kun er et tyndt fint lag mel på kødbollerne, – det skal ikke sidde i klumper.
  • Varm olien op ved middel varme på en pande, – der skal være ca. 1 cm olie i panden.
  • Steg kødbollerne til de er fine gyldne hele vejen rundt, – og tilberedt som ønsket (gennemstegt eller rosa).
  • Server de græske fladbrød toppet med masser af tzatziki, kødboller og lækker sprød salat.
Græske kødboller i fladbrød - Opskrift med tzatziki og græsk salat
Græske kødboller i fladbrød – Opskrift med tzatziki og græsk salat
Græske kødboller i fladbrød - Opskrift med tzatziki og græsk salat
Græske kødboller i fladbrød – Opskrift med tzatziki og græsk salat

Linkede opskrifter

  1. 5 stars
    Tak for en dejlig opskrift – hele familien nød denne ret 🙂

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*