Falafler - Opskrift på falafler med tørrede kikærter

Falafler

Falafler
Opskrift på lækre saftige falafler lavet med tørrede kikærter.
Denne opskrift giver ca. 16 stk.
Falafler - Opskrift på falafler med tørrede kikærter

Lækre hjemmelavede falafler, – fantastiske i pitabrød, i salater eller på tapas bordet.
Falafler stammer fra mellemøsten, og de består af krydrede vegetariske “frikadeller” lavet af kikærter. De er super nemme at lave og så smager de simpelthen fantastisk.
Denne opskrift er baseret på tørrede kikærter der har stået i blød natten over, – kikærterne er mere faste og du får nogle fantastiske falafler. Jeg fritterer altid mine falafler i olie, – men du kan også lave dem i ovnen. Form falaflerne til frikadeller med lidt olie på hænderne, placer dem på en bageplade beklædt med lidt bagepapir, og bag dem i ca. 30 min. ved 200 grader, almindelig ovn.
Jeg laver gerne dobbelt portion og så ryger halvdelen i fryseren, – så er der til de dage hvor det gerne må gå lidt hurtigt.

Falafler - Opskrift på falafler med tørrede kikærter

Falafler

Opskrift på lækre saftige falafler lavet med tørrede kikærter.
Denne opskrift giver ca. 16 stk.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 14 timer
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 200 g

    tørrede kikærter

  • 1

    løg

  • 3 fed

    hvidløg

  • 1/2

    citron, saften heraf

  • 2 store håndfulde

    bredbladet persille

  • 1 spsk

    rasp

  • 1 spsk

    spidskommen

  • 1/2 spsk

    stødt koriander

  • 1 tsk

    salt - smag evt. til med mere

  • 1/2 tsk

    natron

  • Peber

  • 1 l

    rapsolie

Sådan gør du

Kikærterne

  • Sæt kikærterne i blød dagen før de skal bruges, - sørg for de har rigeligt vand. De fleste kikærter skal udblødes i ca. 12 timer, - jeg sætter dem gerne over inden jeg går i seng, så de får lov at stå i ca. 20 timer.
  • Skyl kikærterne grundigt i rigeligt rindende vand, og lad dem derefter dræne i en sigte.

Falafler

  • Pil løg og hvidløg, skær dem i mindre stykker og hæld dem i en blender.
  • Skyl persillen grundigt og pil de store stilke fra, - læg også persillen i blenderen.
  • Hæld kikærterne over sammen med saften af 1/2 citron, rasp, alle krydderierne og natron, og blend til en ensartet masse, - ikke for grov og ikke for fin.
  • Smag massen til med salt og peber, - og tilsæt evt. en smule mere rasp hvis blandingen er for lind. Den skal være dejlig blød, men kunne formes, - så får du de lækreste saftige falafler.
  • Varm olien i en stor gryde til den er ca. 160-170 grader varm.
  • Form falaflerne til runde kugler i hånden, jeg laver dem med 1 spsk fyld (ca. 30 g.), og fritter dem til de er gyldne og sprøde. Jeg fritterer dem i 2 hold, - på den måde undgår jeg at olien bliver for kold. Olien må ikke komme under 160 grader, - så koger falaflerne, og så vil de revne for dig.
  • Når falaflerne er færdige skal de suge på et godt lag køkkenrulle inden de serveres som ønsket.
Falafler - Opskrift på falafler med tørrede kikærter
Falafler – Opskrift på falafler med tørrede kikærter
Falafler - Opskrift på falafler med tørrede kikærter
Falafler – Opskrift på falafler med tørrede kikærter
Falafler - Opskrift på falafler med tørrede kikærter
Falafler – Opskrift på falafler med tørrede kikærter
Falafler - Opskrift på falafler med tørrede kikærter
Falafler – Opskrift på falafler med tørrede kikærter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*