Falafler - Opskrift på falafler med tørrede kikærter

Falafler

Falafler
Opskrift på lækre saftige falafler lavet med tørrede kikærter.
Denne opskrift giver ca. 16 stk.
Falafler - Opskrift på falafler med tørrede kikærter

Lækre hjemmelavede falafler, – fantastiske i pitabrød, i salater eller på tapas bordet.
Falafler stammer fra mellemøsten, og er en krydret vegetarisk “frikadelle” lavet af kikærter. Falafler er super nemme at lave og så smager de simpelthen fantastisk.
Denne falafel opskrift er lavet med tørrede kikærter der har stået i blød natten over, – kikærterne er mere faste og du får nogle fantastiske falafler. Jeg fritterer altid mine falafler i olie, – men du kan også lave dem i ovnen. Form falaflerne til frikadeller med lidt olie på hænderne, placer dem på en bageplade beklædt med lidt bagepapir, og bag falaflerne i ca. 30 min. ved 200 grader, almindelig ovn.
Falafler kan fryses, så jeg laver altid dobbelt portion. Halvdelen ryger i fryseren, – så er der til de dage hvor det gerne må gå lidt hurtigt.

Falafler - Opskrift på falafler med tørrede kikærter

Falafler

Opskrift på lækre saftige falafler lavet med tørrede kikærter.
Denne opskrift giver ca. 16 stk.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.23 fra 27 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 14 timer
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 200 g

    tørrede kikærter

  • 1

    løg

  • 3 fed

    hvidløg

  • 1/2

    citron, saften heraf

  • 2 store håndfulde

    bredbladet persille

  • 1 spsk

    rasp

  • 1 spsk

    spidskommen

  • 1/2 spsk

    stødt koriander

  • 1 tsk

    salt - smag evt. til med mere

  • 1/2 tsk

    natron

  • Peber

  • 1 l

    rapsolie

Sådan gør du

Kikærterne

  • Sæt kikærterne i blød dagen før de skal bruges, - sørg for de har rigeligt vand. De fleste kikærter skal udblødes i ca. 12 timer, - jeg sætter dem gerne over inden jeg går i seng, så de får lov at stå i ca. 20 timer.
  • Skyl kikærterne grundigt i rigeligt rindende vand, og lad dem derefter dræne i en sigte.

Falafler

  • Pil løg og hvidløg, skær dem i mindre stykker og hæld dem i en blender.
  • Skyl persillen grundigt og pil de store stilke fra, - læg også persillen i blenderen.
  • Hæld kikærterne over sammen med saften af 1/2 citron, rasp, alle krydderierne og natron, og blend til en ensartet masse, - ikke for grov og ikke for fin.
  • Smag massen til med salt og peber, - og tilsæt evt. en smule mere rasp hvis blandingen er for lind. Den skal være dejlig blød, men kunne formes, - så får du de lækreste saftige falafler.
  • Varm olien i en stor gryde til den er ca. 160-170 grader varm.
  • Form falaflerne til runde kugler i hånden, jeg laver dem med 1 spsk fyld (ca. 30 g.), og fritter dem til de er gyldne og sprøde. Jeg fritterer dem i 2 hold, - på den måde undgår jeg at olien bliver for kold. Olien må ikke komme under 160 grader, - så koger falaflerne, og så vil de revne for dig.
  • Når falaflerne er færdige skal de suge på et godt lag køkkenrulle inden de serveres som ønsket.
Falafler - Opskrift på falafler med tørrede kikærter
Falafler – Opskrift på falafler med tørrede kikærter

Kommentarer

  1. 1 star
    Smattet og steger overhovedet ikke. De smatter ud med olien og det hele bliver een stor gang brændt persillemos… Fuldt opskriften til punkt og prikke… Hvad dælen…???! :((

    • Hej Lise

      Sikken en ærgerlig oplevelse!
      Det lyder mærkeligt, – det har jeg aldrig selv prøvet eller hørt andre skrive, og jeg har lavet dem virkelig mange gange.

      Har du mon kogt kikærterne eller brugt fra dåse? Og har olien mon ikke været varm nok?

      Det er mine eneste ideer til hvad der kan være gået galt, – for opskriften er simpelthen lavet så mange gange, og de har aldrig fejlet for mig.

      Kh Dianna

  2. Anonym

    2 stars
    De smagte rigtig godt, men til at starte med var det bare en stor omgang persille mos. Olien var varm nok, og jeg havde gjort alt til punkt og prikke. Den del af dejen jeg ikke havde stegt endnu puttede jeg mel i, og så fungerede det helt perfekt. Der mangler noget i opskriften til at binde dejen sammen med, når den bliver udsat for høj varme. Ellers god opskrift.

    Men til andre der bruger opskriften tilsæt 2 dl. ca.mel (Til den får en god konsistens – Man
    kan ikke smage det)

    • Hej igen

      Altså jeg har som sagt aldrig oplevet problemer, og jeg har lavet dem rigtig mange gange 🙂
      Og 2 dl mel lyder af virkelig meget i mine ører.
      Men nu er dit fif givet videre, – og dejligt at du trods alt kan lide smagen 🙂

      Dbh Dianna

  3. Jeg skal prøve dem.

  4. Marte Alstad

    5 stars
    Virkelig nem opskrift. Fungerer upåklageligt og smager skønt. Hvordan vil du opvarme dem hvis de bliver lavet i god tid?

    • Hej Marte

      Ihhh tak altså – det er jeg glad for at høre 🙂
      De skal opbevares på køl, i en tætlukket boks.
      Og så kan de lunes i ovnen inden servering 🙂

      Kh Dianna

  5. 1 star
    Dårlig ide at lave farsen i en blender da massen er for fast. Det sætter sig som en klump i bunden – brug istedet en kødhakker. Det er meget lettere

    • Hej Tina

      Det har jeg aldrig oplevet problemer med – og tror desværre ikke det er alle der ligger inde med en kødhakker 🙂
      Ærgerlig med en enkelt stjerne, hvis det kun er pga. brugen af blender:)

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)