Opskrift på lækre saftige falafler lavet med tørrede kikærter.
Denne opskrift giver ca. 16 stk.
Samlet tid 14 timertimer
Servings 4Personer
Author Dianna
Ingredienser
200g
tørrede kikærter
1
løg
3fed
hvidløg
1/2
citron, saften heraf
2store håndfulde
bredbladet persille
1spsk
rasp
1spsk
spidskommen
1/2spsk
stødt koriander
1tsk
salt - smag evt. til med mere
1/2tsk
natron
Peber
1l
rapsolie
Sådan gør du
Kikærterne
Sæt kikærterne i blød dagen før de skal bruges, - sørg for de har rigeligt vand. De fleste kikærter skal udblødes i ca. 12 timer, - jeg sætter dem gerne over inden jeg går i seng, så de får lov at stå i ca. 20 timer.
Skyl kikærterne grundigt i rigeligt rindende vand, og lad dem derefter dræne i en sigte.
Falafler
Pil løg og hvidløg, skær dem i mindre stykker og hæld dem i en blender.
Skyl persillen grundigt og pil de store stilke fra, - læg også persillen i blenderen.
Hæld kikærterne over sammen med saften af 1/2 citron, rasp, alle krydderierne og natron, og blend til en ensartet masse, - ikke for grov og ikke for fin.
Smag massen til med salt og peber, - og tilsæt evt. en smule mere rasp hvis blandingen er for lind. Den skal være dejlig blød, men kunne formes, - så får du de lækreste saftige falafler.
Varm olien i en stor gryde til den er ca. 160-170 grader varm.
Form falaflerne til runde kugler i hånden, jeg laver dem med 1 spsk fyld (ca. 30 g.), og fritter dem til de er gyldne og sprøde. Jeg fritterer dem i 2 hold, - på den måde undgår jeg at olien bliver for kold. Olien må ikke komme under 160 grader, - så koger falaflerne, og så vil de revne for dig.
Når falaflerne er færdige skal de suge på et godt lag køkkenrulle inden de serveres som ønsket.