
Lækre, smovsede enchiladas fyldt med mexicansk krydret oksekød, grøntsager og bønner og toppet med gavmilde mængder cheddar.
Det her er altså mexicansk når det er aller bedst, – de her bagte tortilla ruller toppet med cheddar smager forrygende og så er de super nemme at lave. Server dem med en lækker hjemmelavet guacamole, iskold creme fraiche og evt. en god salat ved siden af.

Enchiladas med krydret oksekød og grøntsager
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g
hakket oksekød
- 1
løg, finthakket
- 3 fed
hvidløg, revet eller presset
- 4
forårsløg, fintsnittet
- 2
store gulerødder, finthakket
- 1
rød peber, finthakket
- 1 ds
kidneybønner, skyllet og drænet for væde
- 1 lille dåse
majs, skyllet og drænet for væde
- 2 spsk
tomatkoncentrat
- 1 ds
hakkede tomater
- 5 skiver
syltede jalapenos, finthakket
- 2 1/2 spsk
hjemmelavet mexicansk krydderi eller taco mix
- 200 g
revet cheddar
- Salt og friskkværnet peber
-
Olie
-
6-8 hvede tortillas
- 2 dl
salsa, - prøv denne lækre hjemmelavede salsa
Til servering
-
Creme fraiche
-
Salsa
-
Evt. en god salat
Sådan gør du
- Varm lidt olie i en gryde og brun kødet godt af.
- Tilsæt grøntsagerne og steg dem med i 4-5 minutter, eller til løgene er klare.
- Tilsæt krydderi, tomatkoncentrat og jalapenos og varm igennem et par minutter, inden de hakkede tomater tilsættes.
- Lad retten simre i 10-15 minutter og tilsæt derefter bønner og majs.Varm igennem og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Læg et lag cheddar på midten af hver tortilla, top med fyldet, rul tortillaerne og læg dem tæt i et smurt ovnfaste fad.
- Smør toppene med salsa og drys med det sidste cheddar.
- Bag dine enchiladas i ca. 12-15 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme.
- Server dem med guacamole, creme fraiche og salsa.


Fantastisk opskrift, den bedste hidtil af mexicansk.
Hej Henrik
Det er jeg vildt glad for at høre, – tusind tak for din besked:)
Dbh Dianna
Virkelig god opskrift! Jeg lavede også din mexicanske krydderi og det smagte fantastisk. Jeg lavede indholdet om formiddagen og samlede så enchiladaerne lige inden de kom i ovnen.
Helt sikkert en opskrift der skal gentages.
Hej Helena
Ej hvor dejligt at høre – det er jeg glad for 🙂
Tusind tak for din flotte anmeldelse 🙂
Kh Dianna
Kan retten laves med kylling?
Hej Charlotte
Ja den kan den sagtens da 🙂
Kh Dianna
Den smagte dejligt
Tusind tak Inga 🙂
Hvorfor er der kidney bønner i ?
Plejer der da ikke at være i autentiske Enchiladas.
Hej Kimberly
Jamen det er fordi jeg godt kan lide det med bønner i – men dem kan man jo sagtens undlade 🙂
Dbh Dianna