
Lækre, smovsede enchiladas fyldt med mexicansk krydret oksekød, grøntsager og bønner og toppet med gavmilde mængder cheddar.
Det her er altså mexicansk når det er aller bedst, – de her bagte tortilla ruller toppet med cheddar smager forrygende og så er de super nemme at lave. Server dem med en lækker hjemmelavet guacamole, iskold creme fraiche og evt. en god salat ved siden af.

Enchiladas med krydret oksekød og grøntsager
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ingredienser
- 500 g
hakket oksekød
- 2
store gulerødder, finthakket
- 1
rød peber, finthakket
- 1
løg, finthakket
- 4
forårsløg, fintsnittet
- 3 fed
hvidløg, revet eller presset
- 1 ds
kidneybønner, skyllet og drænet for væde
- 1 lille dåse
majs, skyllet og drænet for væde
- 1 ds
hakkede tomater
- 2 spsk
tomatkoncentrat
- 5 skiver
syltede jalapenos, finthakket
- 2 1/2 spsk
hjemmelavet mexicansk krydderi eller taco mix
- 200 g
revet cheddar
-
Salt og peber
-
Olie
-
6-8 hvede tortillas
- 2 dl
salsa, - prøv denne lækre hjemmelavede salsa
Til servering
-
Creme fraiche
-
Salsa
-
Evt. en god salat
Sådan gør du
- Varm lidt olie i en gryde og svits alle grøntsagerne af et par minutter.
- Tilsæt kødet og lad det brune godt af, og krydr det derefter med mexicansk krydderi.
- Tilsæt tomatkoncentrat og jalapenos og varm igennem et par minutter inden de hakkede tomater tilsættes.
- Lad retten simre i min. 20 min., eller hvad tiden er til.
- Hæld bønner og majs i retten, varm godt igennem og smag til med salt og peber.
- Smør et ovnfast fad med lidt olie.
- Læg et lag cheddar på midten af hver tortilla, top med fyldet, rul tortillaerne og læg dem tæt i det ovnfaste fad.
- Smør toppene med salsa og drys med det sidste cheddar.
- Bag dine enchiladas i 12-15 min. ved 200 grader, almindelig ovn.
- Server dem med frisk guacamole, creme fraiche og salsa.

